Jump to content
Annons

CryingFreeman

Medlem
  • Antal inlägg

    74
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Det är ett gammalt afrikanskt ord som betyder "medmänsklighet mot andra" eller "vi är vad vi är på grund av vad vi alla är" Trollar du ofta här, eller är det bara nattetid?
  2. Det enda stödet jag lyckades hitta var för PODxt, men det kanske är en liknande produkt så att du kan få lite ljud ur prytteln: http://www.tanzband-scream.at/line6/ Tyvärr är det ju så att tillverkarna inte lägger så mycket krut på Linux. Det är till och med svårt att få tag på prylar till låns för att skriva egna drivers om man skulle vilja/kunna..
  3. Är det något som du saknar där som du gärna vill ha en förklaring på får du gärna återkomma med feedback så ska jag försöka svänga ihop något. Alltid bra att få lite synpunkter på det som ligger där. 😊 Är inte så aktiv på att skriva längre, men om det är något uppenbart som fattas så ... Det blir en del saker att lära om, ja. Men när man lärt sig QjackCtl och jacks patchpanel så ville åtminstone inte jag gå tillbaka till windows. 🙂 Ardours nästa version kommer också att inkludera en MIDI-editor, typ piano-roll, så det går framåt så sakteliga för att få allt på samma ställe. Jag kan rekommendera http://ubuntu-se.org/forum för de andra spörsmålen. Många kompetenta människor där som gillar att svara på frågor. 🙂
  4. FreeBoB heter numera FFADO och listan över supportade Mackie-kort kan hittas här. Det ser dessvärre ut som att Onyx Satellite har status "Unknown", vilket inte är det bästa av tecken. 🙂 Tyvärr är inte hårdvaru-tillverkarna helt på banan vad gäller drivers till Linux än, även om marknaden har ökat med stora steg det senaste året bara. Det andra Onyxkortet verkar dock finnas stöd för, så det kan finnas visst hopp. Testa och se om kortet hittas, det skadar aldrig. 🙂
  5. Det finns några olika sätt att göra detta på, men det som lämpar sig bäst att hänvisa till när det kommer till såna här forum är ju tyvärr textbaserat. 🙂 Om du öppnar en terminal (Program -> Tillbehör -> Terminal) och skriver: sudo asoundconf list så får du upp ett antal ljudkort (troligtvis 2). Sen skriver du: sudo asoundconf set-default-card KORT och byt ut KORT mot den EXAKTA (case sensitive) ordalydelsen för det kort du vill ha som standard. 🙂 "sudo" innebär att man utför kommandot som root, dvs Administratörskontot. Anledningen till att jag tar det den här vägen är för att jag inte sitter vid min egen dator just nu, så jag kan inte komma ihåg den exakta vägen till GUI-versionen av dessa kommandon. :-/
  6. Tack för tipset. 😛 Ledde mig vidare till ALSA-project där det tyvärr framgår att det inte finns något stöd för mitt kort idag. 😊 Enligt tråden nedan verkar det gå hur bra som helst: http://thread.gmane.org/gmane.linux.alsa.u...538/focus=28608 Det verkar dock vara en allt annat än rättfram process att komma dit. 🙂 Men är du fortfarande intresserad så ska vi göra vårt bästa för att lotsa dig vidare. 🙂
  7. I vilket skede blir skärmen svart? Direkt vid uppstart, eller efter ett tag?
  8. Linuxsampler är bara en backend. Du får leta efter frontenden, som antingen heter Qsampler eller JSampler, beroende på om du vill köra en Qt-app eller en Java-app. Om den inte finns installerad, testa att söka efter Qsampler i Pakethanteraren Synaptic.
  9. För att vara lite krånglig, vill du ha USB eller FireWire eller spelar det ingen roll? Och i vilken prisklass?
  10. Om din gamla dator har en 64-bitarsprocessor, eller om du har en sån i en nyare dator kan 64-studio definitivt vara ett alternativ. Har inga erfarenheter av 64Studio dock, men jag tror att lundberg här på forumet har testat den.
  11. Problemet med att kompilera en realtidskärna själv kan vara att man inte får med allt som finns i den realtidskärna som följer med. 🙂 Bara så att ni är medvetna om det. Därmed inte sagt att det inte är kul att kompilera sin egen kärna. 😲 Men går ni efter wiki-sidan ovan så slipper ni såna problem.
  12. Delta 1010 är ett av de ljudkort som stöds allra bäst i Linux. Kör det inte själv, men jag vet att det finns många därute som gör det. Just M-Audio är ett favoritmärke bland linux-musiker eftersom de skrivit suveräna drivrutiner. 😲 Den driver du ska köra på är ICE1712, men detta skall autodetekteras när du kör Ubuntu. Det finns ett alternativ som heter Ubuntu Studio, som är en DVD-image som du kan ladda ner från http://ubuntustudio.org Får du problem på något sätt är det bara att återkomma så finns vi här och hjälper till.
  13. Jag kan inte ett smack om Ubuntu men det verkar vara fler som har likartade problem. http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=2347448 mvh, Annars finns det ett utmärkt svenskt supportforum för Ubuntu på http://ubuntu-se.org/smf Kolla även http://ubuntu-se.org/drupal/startguider/ för lite bra tips.
  14. Härligt. 😉 Grafiken kan annars ställa till med en del, om man inte har rätt grafikkortsdrivrutiner installerade. Men fungerar det bra så är det ju bara fint.
  15. I UbuntuStudio kan du göra som det står på http://ubuntu-se.org/drupal/startguider/skyddade_format och följa instruktionerna för Feisty Fawn. Fungerar det inte för dig är det bara att återkomma. Lycka till!
×
×
  • Skapa ny...