Jump to content
Annons

BratBasher

Medlem
  • Antal inlägg

    28
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av BratBasher

  1. Ja alltså inte ett måste men det brukar gå åt många mickar när man spelar in trummor (beror lite på musikstil med) men sen, närmickar 5st (kanske en närmick till till hihat) två överhäng och minst minst en rumsmick. Som nämnts innan presonus korten ska vara prisvärda!
  2. Tack så mycket. Mycket bra råd, nu verkar det bara skita sig lite då det tydligen inte går att seriekoppla två firebox för att få fler inkanaler till datorn. Kan man hyra interface?
  3. janglesoul: Alla tips är välkomna! Och tror det ligger mycket i vad du säger så det första vi ska göra när vi komme dit är att sitta ner och fundera på vad vi kan göra med akustiken! Så det var mycket bra förslag! Liiket: Tack mycket bra konkreta råd och ja vi spelar metal 😛. Jag har köpt nya skinn till trummorna men måste de spelas in tror du är det nått man redan ska göra hemma eller när man är där? Får nog tyvärr stämma efter öra då vår budget är väldigt tight men ska försöka göra det så bra som möjligt. Tänkte på OH hur långt från trummorna handlar det om? går det att sätta dem tillsammans precis över virveln och rikta dem utåt? På virveln ska jag micka med en sm57a eller en E604 tycker du/ni? Mycket bra råd att både sampla och sen spela in det hade jag inte tänkt på.... Lina och micka check! Sången då vi har ju två lite dyrare småmembrans kond. och en lite billigare stormembrans kond. vilken är att föredra?
  4. BratBasher

    Temporär "studio"

    Hejsan! Jag tänkte bara fall man kunde få höra lite åsikter angående ett litet projekt jag och mitt band ska fixa. Vi ska spela in en demo med så bra resultat som möjligt. Förutsättningar: 1 stycke sommarstuga (ca 75 kvm i tre rum, mycket förnster dock med fin havsutsikt), 4 dagar, inspelning av trummor, gitarrer, bas och sång. Grejer: Två stora tunga tygstycken (4*2 meter), 4 sm58or, två sm57or, 2 samson CL2 (pennkondensator mickar), akg kondensatormick, 4 senheiser E604, shure beta52 (baskaggemick), div. gitarrstärkare effekter och crap, 16 kanal mixer, 4 kanaler kompressor och gate, 4 kanaler grafisk eq, macbook pro med extra skärm, 2 st firebox (totalt 8 kanaler ljudinterface), logic 8 express, Yamaha HS80M, div. andra monitorer, kablar i mängder och multi, en arme av gitarrer och basar och trummor såklart, akg studiolurar och trumlurar. Så frågan är hur skulle du lägga upp det? Hur skulle du spela in, vad ger bäst resulutat? Hur skulle du rigga upp trummor och liknande. Skulle du lina eller micka stärkare? Allmänna tankar?
  5. Sälj din lägenhet! Köp ett hus strax utanför bälinge eller svista. Bo på ovanvåningen och studio på nerevåningen och där ute är det inte ovanligt med uthus där du kan inkvartera klienter i kreaktiv miljö. Kanske ännu häldre ut mot knivsta kanske vassunda? Då får du "väldigt nära" till stockholm med och inte tala om avståndet till Arlanda om det beger sig på ett bra sätt! Edit: Såg inte att du bodde hos dina föräldrar blir svårt att sälja deras lägenhet.
  6. Tja! Jag hade tänkt att bygga en volymkontroll med enbart ett par balancerade ingångar och utgångar och en volymställare. För att få en liten förståelse ungefär vad jag är ute efter kan ni kolla in den här http://www.lejonklou.com/?page=81, fast med balancerade in- och utgångar såklart. Detta är tänkt att vara digitalt och i grunden tänkte jag använda en volymsenhet pga4311 från texas instruments (http://focus.ti.com/docs/prod/folders/print/pga4311.html). Som sagt xlr ut och in så enkelt som möjligt och den ska styras med ir eventuellt bluetooth. Det ska även drivas med ett nätagg som håller ström och spänning precis konstant. Alltså DAC till egen volymkontroll till aktiva monitorer. Lite frågor och tankar: Tror du detta kan göras med ett gott resultat av en glad amatör (självklart med lite tillgång till etsning och så vidare) Vilket är det enklaste sättet att styra IC-kretsen? Vilket ställe är bäst att få tag på komponenter? Gärna råd om komponenter med som kontakter och så vidare. Förslag på vilka XLR kablar som är bra och prisvärda, dels ett par som är en meter (mellan DAC och volymsteg) och ett par tre meter långa. Hur mycket ska man lägga på kablar? Tycker jag har kollat runt men kan inte hitta någon liknande produkt som inte kostar skjortan, har du förslag? Planerat är att bygget ska ligga på runt 1000-1500 utan kablar, men då vill jag ha ett så "rent" steg som möjligt. Skriv gärna fritt runt ämnet med tex planritningar och kopplingsscheman! Tack på förhand!
  7. Hejsan. Jag är med i en förening och vi har en nyservad mesa boogie IIB 15" som vi vill sälja. Jag är inte så värst insatt i dessa vintage modeller men som jag har uppfattat och läst är den inte bara ovanlig utan något av ett samlarobjekt. Jag behöver alltså hjälp med en ungefärlig värdering. Den är i ljudmässigt toppskick, bytna rör och servad och så. Några skönhetsmissar en sprucken ratt och lite repor. Det ingår även ett hårt, stabilt rullbart case också. Vad tror ni?
  8. För den pengen skulle jag rekomendera yamaha HS80M jag tycker verkligen de låter bra för de pengarna, har inte stött på några i samma prisklass som slår dem i min mening. Det är en väldigt bra balans mellan ljudkvalite och dynamik, de trycker på bra men med finess. Varsegod till mer förvirring!
  9. Tack! Nu funkar det bara det att jag e lite fundersam varför jag inte kan ha advance mode på och köra i 96kHz jag vill ju ha det nu stängde jag av advance mode och ställde ned den till 44.1 kHz
  10. Okej? Jag har ju valt den som device fast det står i och för sig UA-25 96kHz PLAY kan det vara nått som spelar roll och hur ändrar jag det så fall
  11. okej testat det men ingen skillnad. vad gör den knappen exakt? Edit: Jag glömde säga också att jag får ljud in när jag väljer built in device alltså micken som sitter i datorn
  12. Hallå! Jag har precis köpt mig en mac skaffat mig logic och har problemet att jag inte får in mitt ljud från ljudkortet in i logic. Jag får ljud ut direkt i direct monotering. Förutsättningar då: -Macbook pro med snow leopard. -Edirol UA-25 ljudkort -Logic Express 8 (köpt, ej nedladdat) Jag har ändrat device i logic och i osx. Phantommatningen är på, jag har valt rätt inport och jag har ljud ut i mina monitorer från logic. Hjälp vad gör jag? Vad har jag glömt. Just ja jag har även skapat ett audiospår och tryckt på rec.
  13. Jag e lite kluven. Först tycker jag du ska köpa begagnat, lär dig grunderna så kommer du känna av mycket bättre sen vad du vill ha och behöver vilken "stil" du är. Varför e jag kluven då jo det e mer fall du ska köpa lite dyrare beg eller lite billigare.
  14. Ja det kanske bara finns det alternativet det e ju surt dock känns det som. Det tar sån tid att sätta sig in i linux annars hade jag bytt direkt sen finns det inga bra drivrutiner för mitt ljudkort (som jag har sett). Jag formaterade för kanske några månader sen, mindre än ett halvår alla fall. En dum fråga nu bara för att kolla fall det kan vara minsta chans. Jag har precis köpt monitorer som jag har kopplat till ljudkortet det kan inte ställa till med problem. (Känns rätt otroligt då jag kört lurar förut utan några problem)
  15. Jag vet inte riktigt fall det blir på rätt ställe men tror det. jag har cubase 4 Le och ett ua-25 problemet e först så att när jag öppnar cubase så får jag ingen signal från min mick, jag har kollat alla inställningar och allt är precis som jag brukar ha när allt funkar som det ska. Sedan startar jag om programet och donar runt lite ställer fram och tillbaka och sen vips får jag signal in jag börjar spela in och ska sen spela upp då hörs inget (ja jag har avmarkerat "högtalarknappen" och så vidare i cubase). Det skummaste e att jag inte kan spela upp något ljud alls, inte ur iTunes eller nått. Utan måste installera om drivrutinerna helt för att kunna spela upp. Och då kan man tycka att det ska funka som vanligt och gå och spela in men nej nej funkar inte alls samma sak har hänt för mig tre gånger nu. Har någon nån aning om vad som kan vara fel? BTW kör windows xp tyvärr......
  16. Om du vill gå ner lite i pris vill jag slå ett slag för Yamaha HS80M. Har lyssnat runt en del och tycker de låter överlägset bäst för pengen. Jag är inget proffs på nått sätt men jag tycker de e värda att glo på alla fall jämförde dem med BETYDLIGT dyrare monitorer och de gjort inte bort sig alls. Fast det kanske var mellan de två det stod?
  17. Nice! Då är det bara att börja bygga. Igen en dum fråga om det finns "ritningar" någonstans så vore jag ytters tacksam. Sen tänkte jag fall någon vet var man kan få tag på stenskivor av något slag som man kan ha under sina monitorer jag hade tänkt stenplatta-dämpkuddar-monitor. Är det overkill? Det kan inte heller kosta många spänn eller? Sen dämpkuddar, alltså under monitorerna, vad rekomenderas. Kollade på Hifiklubben där kostade de 500 spänn tänkte e det något sånt man får lägga?
  18. Okej detta låter bra! Vad e dimensionerna på detta? Vad tror du materialet kommer kosta (kan kolla själv men du kanske har en snabb uppfattning). I hörnen kommer det göra en skillnad fall man bara har i två hörn? Jag har så litet att i ett hörn har jag sängen och i den andra en garderob, men de andra två går nog att ordna i.
  19. Tjena! Ska fatta mig kort. Jag har ett litet studentrum på 18m2 som jag vill ska få lite bättre akustik. Jag precis inhandlat ett par monitorer (mixat i lurar tidigare) som jag vill ska komma lite mer till sin rätt. Det behöver inte vara världens bästa med mätningar och så men det ska alla fall göra en hörbar skillnad (vilket inte borde vara så svårt eftersom typ hör skillnad fall jag har stökig hemma eller just städat.....) Så varför skapa ännu en ny tråd om detta när det redan finns så mycket bra på forumet redan då? Jo det finns för mycket bra! Jag vet inte vilken ända jag ska börja i vad som är viktigast, vad kommer göra störst skillnad. Förstår ni mitt problem? Lite lost i jungeln. Sammanfattat: Ska inte bygga om till studio men beredd att göra om lite. Så billiga och smidiga lösningar som möjligt (studentjävlen måste ha råd med öl oxå) Allmänna tips om möblering och liknande. Tack på förhand!
  20. sorry ja xp men vet inte vad du menar med sp2 (kanske dum i huvet)
  21. jag har letat runt och sökt och donat men har inte hittat nått bra svar så jag skapar en ny tråd och hoppas att jag e först... jag har ett edirol ua-25 och har installerat det med drivrutiner från deras hemsida nu, när jag går in i cubase ser jag att det finns där och så men jag kan inte välja dess asio i devices utan måste köra på multimedia nått och får därav en sjuk latency (700ms) vet inte riktigt hur jag ska lösa detta. någon som har en ide? jag har även en asio direktX full duplex driver som ger mig lågre latency ut men fortfarande över 300ms i in vilket e fruktansvärt irriterande förra gången jag donade i cubase hade jag 17....
  22. Jag känner att jag måste få mer diciplin. om jag sitter och så kommer jag på nått som jag verkligen tycker om sen så tänker jag "ääää jag kommer ihåg det ska ju bara käka lite" sen glömt. va fan gör man för att få diciplinen???
  23. Det e fan jobbigt, har två tentor nu i dec (analytisk mekanik och material 3:an) sen har jag tre i jan 😉 har knappt tid att spela in och dona fast man måste ju prioritera så idag blir det ett nytt projekt 😄 vilka studenter från uppsala finns det här?
  24. BratBasher

    Trasigt UA-25

    hejsan jag har ett Edirol UA-25 som gått sönder det e Hi-Z knappen som slutat fungera någon som har en aning vad sånt kan kosta att fixa e det värt det?
  25. fast jag har hört sjukt mycket bra om Presonus Firebox. Är nog ett bättre kort fast man måste ju gräva lite djupare i fickorna. Har du bärbar dator annars finns ju allternativet att köpa ett internkort och köpa en mixer med preamp, fast jag har ingen aning hu kostnadseffektivt det e kanske någon kunnig kan svara på. Jag vill gärna veta med 🙂
×
×
  • Skapa ny...