Jump to content
Annons

CSG

Medlem
  • Antal inlägg

    23
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Sthlm

Senaste profilbesökare

2 066 profilvisningar
  1. Hej! I de tre rutorna längst ned till höger, flexi 1-3, kan du stoppa in vad som helst, bland annat cowbells, om du har sådana i ditt bibliotek. Klicka på "L" längst upp till vänster i någon av de tre flexi-rutorna så ser du vad som finns. Annars får du köpa något paket som innehåller sådana. Men du borde nog ha någon enstaka i alla fall.
  2. Två diskar låter ju tokbra! Kör man SSD dessutom blir det ju galet bra. Ska bara hitta en bra bärbar som rymmer två diskar dårå! Tack för input!
  3. Om jag har endast en dator som jag både vill kunna optimera för Cubase samt använda för internet, med allt vad det innebär (virusskydd mm), är det då en bra idé att skapa separata OS-installationer på varsin partition? Och så skulle jag kunna ha alla Cubaseprojekt på sin egen partition också. Detta borde ju gå bra, eller hur? Någon som har liknande upplägg? Vill slippa ha flera datorer i hemmet och funderar på att göra på detta sätt när jag snart köper en bärbar och gör mig av med den stationära.
  4. Mumma! Det gick ju utmärkt det. Stort tack, mrpimmy!
  5. Inga problem finns som inte för utveckling med sig. Har fått ta och lära mig hur Arranger Track fungerar pga detta (är ganska grön vad gäller Cubase). Men likväl, när jag sedan väljer att "Flatten" så kommer alla events som följer på min en (1) beat långa parti att hamna/starta på den andra beaten i varje bar. Och det är ju detta jag vill undvika. Så jag frågar igen, finns det ingen möjlighet att skära ned en bar till endast en beat?
  6. Hallå hej! Skulle vilja skära ned längden på en bar så att den endast består av en beat men vet inte hur jag går tillväga. Har testat "Process Bars" i Tempo track editor, men får det inte att fungera. Någon som vet hur man åstadkommer detta?
  7. Hade liknande problem i C7. Löste det genom att optimera Cubase i Devices, tror jag det va. Har väl du redan gjort, men eftersom ingen nämnt det föreslår jag det.
  8. Hammurajen, du hade tur, va? Hamnade inom graceperioden och fick uppgraderat till 7 gratis, förutsatt att du faktiskt uppgraderade till 6.5? Lyckans ost i så fall 🙂
  9. Skaffade 7 Artist kring jul men fick uppgradera till fullversionen för bara någon vecka sedan sen jag upptäckt funktionen Logical Editor, som inte kommer med i Artist, samt att VST-utbudet var kännbart reducerat i densamme. Mmm.. betalade ca 2500 för Artist hos Thomann och betalade ytterligare precis över 2000 kr för uppgraderingen. Så det blev billigare än om jag köpt fullversionen från början. Men så har jag Artist-förpackningen hemma och inte fullversionens svarta, snyggare låda 😐
  10. Mmmm... jo.. men man vill ju hitta en volym att spela in på som ger ifrån sig minsta andel brus. Och för att hitta dit får man ju lov att ratta en del. Vill alltså ha en kortkommande för att slippa klicka med musen tills jag uppnått rätt nivåer.
  11. Hej! Kan någon hjälpa mig? Andvänder Cubase 5 och spelar in en hel del med gitarr. Eftersom jag byter gitarrljud mest hela tiden har jag ett smärre problem med "audio clipping" i såväl in- som utkanalen. Jag behöver hela tiden klicka bort den röda färgklutten i transport baren med hjälp av musen, men skulle istället vilja använda ett kortkommande för detta. Går det att fixa? Tacksam för svar - eller tips.
  12. Ursäkta men stereoingångarna? Jag kör en Beta 58A direkt till inputen på min XT och det finns effekt kvar för att clippa rena signaler. Säkert att du använder drive/chan vol/compr gain/output till det yttersta? Vill du ha smakprov på hur det låter förresten? Ja, det blev lite knas där. Finns naturligtvis inga dubbla ingångar på Poden. Jag provade göra som du skriver, och visst får jag till det, om än inte som önskat. Men jag har en skitmick å andra sidan, så det blir att jag köper mig en mer lämplig mick helt enkelt, till att börja med.
  13. Tack för alla svaren. Tror att jag köper en liten mixer helt enkelt, som förhoppningsvis har en preamp inbyggd i sig. Då behöver jag inte koppla om en massa vid de olika inspelningssätten. Det eventuella brus som uppstår får negligeras. Vem vet, kanske det tillför just min typ av musik den där krispiga stämningen som gör sig så bra i atmosfärisk musik med hårdrocksinslag :-)
×
×
  • Skapa ny...