Jump to content
Annons

lonewind

Medlem
  • Antal inlägg

    1 231
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    2

Inlägg av lonewind

  1. Kommer du på något bättre att göra, när du inte har något att göra, så gör det i stället ibland.

    Tycker själv om den kreativa och konstruktiva aspekten på musikskapandet. Ser det som en form av meditation. Oftast när jag inte är nöjd med det jag gör så beror det på andra faktorer än musiken i sig. Har lärt mig att det är nyttigt att ibland inte gilla det det man gör, då det leder till nya idéer och tvingar en att tänka om en smula. Så när det kommer till en period när man inte känner att musiken ger så mycket så kan det vara sunt att acceptera att man har en svacka men fortsätta ändå. Särskilt om man inte har ett annat sätt att känna sig kreativ på.

    Blir lite som i vanliga livet. Det är inte alltid så roligt att göra allt man måste, men att skita i allt skapar oftast större besvär än att inte ta itu med problemen medans de är hanterliga. Det är ju ingen ide att grubbla över problem man inte kan lösa, men det är ännu mindre värt att grubbla över de problem som är lätta att lösa. Lös dem bara istället.

    Så nästa gång du undrar varför du sysslar med musik så fråga dig varför du undrar över det. Förmodligen så har det inte ens med musikskapandet att göra, utan är snarare knutet till ditt humör och hur du mår rent allmänt. Acceptera att det inte alltid är under optimala förhållanden som du skapar musiken så är det ofta lättare att fortsätta ändå.

    Den kreativa delen av skapandet är ju ofta mera beroende av sinnesstämning och hälsa, än den produktiva delen av skapandet är. Så kanske kan du vara kreativ med din musik ibland och mera produktiv vid andra tillfällen? Exakt hur det skulle kunna funka för dig kan jag inte svara på men för mig så skrivs det en massa texter och hittas på en massa riff under vissa perioder. Under andra så sysslas det bara med att pussla ihop dessa färdiga bitar till en låt. Vissa perioder så sätter jag mig ner och mer eller mindre improviserar fram en ny låt.

    Oj! Kanske blev ett lite väl flummigt svar, kanske inget matnyttigt svar heller, kanske inte heller något svar som ger något svar på frågan för dig, men det är ett svar på tråden iallafall. 😛

    Jävla bra svar! Håller med på väldigt många punkter men känner ändå igen mig mycket i det Nikk Dust säger. Ibland känns det bara så jävla meningslöst. Men det gör ju livet också ibland. Och allt ÄR helt meningslöst. Den enda lösningen jag kan se är att själv ge det mening. Att bestämma sig för att för en själv är vissa saker meningsfulla, även om det inte spelar ett dugg roll "in the grand scheme of things" så att säga.

    • Gilla 1
  2. Eller ja, finns inget fett med denna. Och någon remix är det egentligen inte heller. Bara en ny mix.

    Det är lite synd att låtarna under låtar och filer aldrig kommer upp på förstasidan som andra ämnen. Om man bara lägger dem där och inget skriver här så är det ingen som kikar in.

    Här hittar ni iaf låten: http://forum.studio....85-if-2015-mix/

    Inspirerad av att ha läst i Yllets eminenta plugg och mixningsblogg har jag börjat så smått att våga mig på att mixa själv igen. Har sedan jag gjorde denna låt haft den lite som personlig favorit men aldrig känt mig riktigt nöjd med mixen. Så jag plockade fram det gamla projektet och använde mig efter bästa förmåga av bättre tränade öron och nya tips från Jons blogg.

    Förhoppningsvis har jag lyckats åt det bättre hållet, men det återstår att se.

    Blir väldigt glad för era tankar.

    Här är originalversionen:https://open.spotify...tSAN9mrpXWFOzb5

    Det var roligt att mixa denna då gitarrer och sång är inspelat med en SM7B som jag senare sålde. Den har verkligen sina kvaliteter och i mina öron passar det dynamiska mikrofonljudet låten fint. Orgeln är inspelad med ett stereopar CM3:er

  3. Har en granne här som spelar kontrabas (och elbas). Ska repa ihop med honom på söndag. Vill du att jag hör om han är sugen på att lägga ett spår?

    Skulle eventuellt kunna be en vän lägga fiol också om det är intressant.

    Lovar ingenting men jag hör mig gärna för om du är intresserad.

    Det var som fan, du skrev medan jag skrev mitt ovanstående svar. Du får mycket mycket gärna höra dig för. Jag skulle verkligen ha användning av sådana kontakter. Om de inte är skitdyra dvs 😲

  4. Riktigt skön låt!

    Vad det gäller bas så tycker jag en kontrabas hade varit riktigt snyggt på denna. En fet elbas känns inte riktigt på sin plats.

    Jag regerade lite på stråkarna i ena örat. De känns helt fel ihop med resten. Kanske hade det hjälpt om de fått lite mer rymd. Men ja, en riktig fiol där hade varit så snyggt.

    Hej, härligt att höra att du tycker låten är skön. Och tackar för feedback.

    Både vad gäller riktig fiol och kontra så håller jag med. Fan vad gött det skulle vara. Som vanligt faller det på att det då dels blir för svårt inspelnings/prod-tekniskt för mig och för dyrt att anlita musiker.

    Jag brukar försöka hålla mig jädra långt ifrån att använda låtsas-instrument men det blir alltid några. Kick t ex i en sån här låt brukar jag försöka smyga in. Man får pilla som fan med velocity på varenda slag för att det inte ska bli allt för stelt och overkligt. Sen om jag vill ha t ex stråk, som i denna, så försöker jag hitta ljud som inte gör anspråk på att vara annat än elektroniska. Stråket här är en mellotron, precis som de andra synt-ljuden, och jag kan hålla med om att just stråket kanske inte är den starkaste biten i låten men för mig fyller den sin funktion. I frånvaro av bättre inslag dvs 🙂

  5. Vad gäller att lägga till exempelvis bas - jag tycker låten funkar väldigt bra så här redan, men med en bas eller andra tillägg blir det lite annorlunda. Kan bli bättre på några sätt, kan bli fel på andra. Det är väldigt mycket en smaksak, men om du inte är säker så är det ju bara att spela in mer grejer, låta öronen svalna av en dag eller två, och undersöka närmare :-)

    Halloj, tack för feedback. Grymt att du gillar låten!

    Jag har precis hämtat hem basen så jag tänkte prova lite. Misstänker att låten basmässigt kommer vara långt över vad jag klarar men att sitta och testa lite brukar kunna ge en ett bra hum om vad som kommer funka. Och isf får jag låna in en basist.

  6. Hade en SM7B i ett par år. Använde den främst till sång men även till akustisk gitarr.

    För mig så lät den allra bäst när jag tog av det medföljande popfiltret så att bara metallgallret var kvar. Körde sen med ett klassiskt popfilter framför och sjöng en 2 dec från micken. Funkade kanon för mig.

    Om jag får göra ett inlägg i debatten "vilken är den bästa mikrofonen" som lätt uppstår i sådana här trådar. Tycker ofta, utifrån hur folk pratar, att man letar efter den "bästa mikrofonen" men där kanske man tänker lite fel. Tror det är viktigt att börja med att fundera över vad man behöver och sedan leta efter en mikrofon som har de egenskaperna. T ex, min röst kan bli väldigt vass och sticker ofta iväg på lite obekväma frekvenser. SM7b var väldigt snäll i dessa register och passade därför mina ändamål utmärkt. Så utifrån mina behov så var SM7b en kanon mick. För någon annans ändamål och/eller smak så kanske den suger...

  7. Riktigt skön Simon & Garfunkel-känsla på låten! Gillar starkt!

    Några grejer jag tänkte på:

    - Knäpper till i min högra monitor vid 0:04 precis när allt kommer in (ganska lågt men det finns där). Något som är konstigt klippt?

    - Mina otränade öron tycker att rytmgitarren dränker sången litegrann. Antingen sänka volymen på den en liten aning, alternativt gröpa ur den med EQ lite någonstans mellan 1-5k för att sången ska få ligga mer fritt?

    Gött mos!

    Tack som fan, grym kul att låten håller. Det är det viktigaste. Men man vill ju jädrar i mig få till mixen också och det var bra grejer du kom med. Ska kika vad som kan ha hänt vid 0:04. Jag har världens sämsta lyssning så jag missar lätt sånt.

    I min hjärna så har jag mixat sången orimligt högt så kanske det är som du säger att jag behöver skära i guran. Någon annan som har tankar om det?

  8. ...bakom spakarna, och mikrofonerna... osv... 🙂

    Det var länge sedan jag var här och ännu mer längre sedan jag lade upp någon musik här.

    Utfattig som jag blivit så har jag inte längre möjlighet att köpa mix/mastrar av storheter som t ex Yllet.

    Så jag får försöka göra så gott jag kan med vad jag har.

    Här är en ny låt som jag känner är i stort sett klar.

    Frågan är dock om jag borde lägga på en bas, jag tycker den står sig rätt bra som det är men rätt bas kan ju göra underverk med det mesta...

    Tar gärna synpunkter på mix eller annat vad som helst ni kommer att tänka på.

    EDIT: Här kommer en version där jag slaskat på lite bas själv för att se om det kan vara något att jobba på. Vad tror ni?

    (av någon anledning så går det inte att posta två soundcloudlåtar i samma inlägg, skriver ett svar med nya i)

  9. Hej Sleap och Signia!

    Verkligen snällt av er att ta er tid till att lyssna och komma med förslag.

    Väldigt bra bandförslag!

    Men skulle verkligen vilja veta om någon vet någon känner till några mer nutida artister än ovanstående (vet att jag knappast gör modern musik men det skulle ju kunna finnas någon som än idag får för sig att göra liknande 😄 ).

  10. Hej!

    Finns här någon som har bra koll på musik (menar lyssnar på mycket, vet vad artister heter, hur de låter, vet hur olika genres bäst definieras osv)?

    Det här är en ännu osläppt låt, precis färsk från masteringen, som jag spela in med bandet.

    Jag hänger inte med i dagens musik alls så jag har ingen koll på vad kända band heter efter typ början av 2000-talet.

    När man ska promota och/eller sälja sin låt så behöver man ofta tagga låten på ett flertal olika sätt.

    Jag får alltid rejäla problem när det kommer till "låter som"-delen. Oftast är det en fördel om man kan hitta även nutida artister man låter liknande.

    Vilka andra artister skulle man kunna, på ett eller annat sätt, kunna förknippa med den här låten?

    Tar gärna förslag på genreindelning också.

    Ytterst tacksam för alla bidrag.

    https://www.dropbox.com/s/qyp5ouft5pfbzuj/tonight_v4.mp3?dl=0

×
×
  • Skapa ny...