Jump to content
Annons

e-snobben

Medlem
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutralt

About e-snobben

 • Rank
  Medlem

Profilinformation

 • Kön
  Man

Recent Profile Visitors

1,648 profile views
 1. Det säger jag inte heller. Det jag sa från början var att ljudkvalitén på streamingtjänster är sämre, såvida man inte lyssnar på Tidal eller motsvarande. Att därför lägga ner tid på att försämra ljudkvalitén på min låt känns helt åt pipan. Det arbetet får respektive streamingtjänst göra själva, vill de inte det så tänker inte jag ödsla mer tid på dem.
 2. Har bara lagt ut musik där en gång för några år sen. Då normaliserade jag som vanligt. Skulle jag göra det idag skulle jag förmodligen göra på samma sätt, ett enda kommando sen är det klart. Sen får de göra vad de vill med den. Den myckna tid jag får över kan jag istället använda till att skriva nya låtar, i den mån jag gör det. Tycker synd om alla småskapare som sitter hemma i sin studio och sliter sitt hår för att få till mixen och volymen med siffror och termer som man inte ens vet om det blir bra ändå där låten hamnar i slutänden. Man kan sitta och lyssna på sin egen streamingmix till förbannelse och undra över smådetaljer, sånt som gör att man ligger sömnlös om nätterna. Ok, nu har jag gnällt färdigt.
 3. Alltså ska man ha en version av sin musik i CD-kvalitet och en för streamingtjänster. Jag kan inte tänka mig att skivbolagen gör avkall på den kvalitets-skillnad som finns mellan dessa standarder, för ju svagare mix desto mer brus. 0 dB kommer alltid att vara det optimala.
 4. Jag kommer att fortsätta normalisera som vanligt så får de göra vad de vill. Det som lyssnar och klickar på gilla-knappen uppfattar ändå inget annat än om de tycker låten i sig låter bra, särskilt inte som många av dem lyssnar genom kassa hörlurar. Och 192 kHz har ingen någon nytta av heller utan bara ett försäljningstrick, så fortsätt med CD-standarden. Den kommer ändå inte att ändras och den är dubbelt så frekvensrik som vad det mänskliga örat kan uppfatta.
 5. Då mindes jag rätt. Dvs där blir effekten av fasvändning den helt motsatta till det som beskrivs i artikeln, och som man normalt vill uppnå genom just fasvändning. Lite förvirrande men samtidigt intressant, och kan vara värt att ha i minnet.
 6. Det jag har fått lära mig vad gäller fasfel handlar om när man konstruerar ett syntljud. Om man inte snedstämmer stämmorna låter det på något sätt ihåligt. Men där handlar det som jag förstått det om att syntarnas ljud - dvs om man t ex har samma stråkljud och dubblerar det - är exakt likadana och det har jag fått lära mig är fasfel. Hur förhåller det sig med det egentligen? Vad gäller fasfel vid inspelning med mikrofoner: Om man ska spela in i stereo, är det alltså bättre då att inte ha ett matchat par mikrofoner, som då inte tar upp ljudet på exakt samma sätt? Det borde vara på det sättet om man ser till hur exakt likadana syntljud låter om man inte snedstämmer dem.
 7. Har för mig att jag läst att en bokhylla full med böcker ska vara bra eftersom ljudvågorna sprids åt alla håll.
 8. Tack! Läste lite dåligt måste jag säga. Alla är ju faktiskt pianoull, skrämmande var man har ögonen ibland.
 9. Läste en artikel om studiobygge http://studio.idg.se...ev (NY 2014-06) där man använde pianoull i panelerna. Men var köper man sån? Har googlat men hittar inga butiker, bara beskrivningar på hur man använder den.
 10. Ok, har nog de flesta av de bankerna (ligger på gamla datorn). Blev tyvärr inte så mycket klokare av det som stod att läsa. Men tack ändå! Det blir nog till att testa hur det funkar. Jag har ju tidigare laddat andra banker men det är flera år sen så jag kommer inte ihåg hur det förhåller sig.
 11. Har gjort backup på de fabriksförinställda ljuden i min Korg Wavestation. Efter att ha skickat "ALL" och "PERFORMANCE RAM 1 ALL" samt "PERFORMANCE RAM 2 ALL" så syns en tydlig skillnad i storlek mellan dessa. Nån som vet hur mycket data som följer med när man skickar enbart en av performancebankerna? Själv tycker jag det logiska vore att alla wavesequences och patcher som ingår i dessa banker följer med. Men av storleksskillnaden att döma verkar det tveksamt. Nån som vet hur det förhåller sig? Jag skulle kunna testa skicka bankerna men jag vill ogärna börja mixtra innan jag vet. ROM-banken inkluderas väl inte i "ALL"? Den går i alla fall inte att skicka separat.
 12. Som jag misstänkte då. Kanske är detta en "utdöd" parameter... Jo, Kontakt t ex har ju några såna gitarrljud. Verkar inte vara så stor idé att använda annat än release-loopar m a o. Det är klart, man kan ju prova det om man vill göra nya egna syntljud i äldre syntar.
 13. Off vecolity är nåt som jag inte ägnat en tanke hittills. Nu börjar det dock bli läge för det. Jag undrar därför vilka ljud man tydligast kan påverka. Alltså ljud där man klart och tydligt hör skillnad när man ändrar värdet för off velocity.
 14. Det här är riktigt intressant! Antagligen finns det de som känner till detta redan men det tål att upprepas. CC11 kan användas till att styra subvolymen - eller vad man kallar den - på instrument i t ex Kontakt. Det gör att man har två volymkontroller, en som styrs via CC7 och den andra via CC11. För att göra det så drar man bara controllern till volymknappen. Nackdelen är att det blir ganska mycket jobb om man har många instrument. Det står i manualen att man ska använda Host Automation om man använder programmet som plugin. I DP funkar det inte utan jag måste använda Midi Automation enligt bilden ovan såväl i standalone som plugin mode. Vet inte hur det är i Cubase och Logic m fl. Fördelen med det hela är att man inte behöver göra om eventuella crescendon och diminuendon om man upptäcker att ett instrument låter för starkt. Då ändrar man bara CC7 som blir som ett slags mastervolym för varje spår. Den andra volymkurvan blir proportionell till CC7.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.