Jump to content
Annons

rydan

Medlem
  • Antal inlägg

    21
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Stockholm, Sweden
  1. Klart jag har F-skatt. Om en U87 är intressantare skulle väl det kunna gå att ordna, men då blir ju såklart även priset ett annat.
  2. Hejsan! Gör lite marknadsundersökning här. =) Enligt min erfarenhet är den bristande länken i det mesta "heminspelade" materialet bristen på bra mikrofon+preamp. I övrigt når man otroligt långt med en dator å vettig DAW, men mik+preamp är oftast en brist, som dessutom är ordentligt dyr att köpa, om det ska vara kvalitet på grejorna. Samtidigt använder i alla fall jag inte mik+preamp så ofta, så, därför funderar jag på att hyra ut ett kit bestående av en TLM103 + en VintageDesign-preamp. Lutar åt att hyra ut på veckobasis i så fall, alternativt över helg (torsdag kväll till måndag kväll). Då är frågan, är det intressant? Om så, hur mycket skulle intresserade kunna tänka sig betala för att hyra en dylik kombo? /Patrik
  3. Ja. Jag tog bara upp hörlurar som ett ännu extremare exempel.
  4. Är ju en viss skillnad på att kunna höra skillnader, och på att kunna producera mixar som låter bra i en stor mängd olika anläggningar. Det är t ex ofta väldigt lätt att avgöra ljudskillnader och ev fel i hörlurar, men att göra kompletta mixar i hörlurar är inte alls enkelt.
  5. Sonalksis TBK3, som kompressorn ifråga är, har värdet "instant" för attack+release, en "amount"-ratt utan gradering och en mätare utan gradering, that's it. Så, tala om vad den har för parametervärden är lite svårt dessvärre...
  6. Comp1 är i verkligheten Sonalksis TBK3. En av de lite sjukare kompressorerna på marknaden... =)
  7. Du är tuff! =) Du spelade mitt spel, så jag spelar ditt. Sitter på jobbet, så min lyssning är inte helt optimal. Hur som helst. Lyssning på ljudfilerna ger att jag tror att B är originalet, och A är din variant. Upplever den som aningens mindre squash:ad i attackerna och aningens mer dynamisk (i den mån nu någon av dessa filer kan sägas vara dynamiska =) ). Dock ska sägas att de är imponerande lika, så jag är verkligen inte så säker på det uttalandet som jag trodde att jag skulle vara. Stor applåd!!!
  8. Öööh, nej. det är inte samma som en Intel eller AMD. UAD använder signal-processor (DSP) för att effektivt pyssla med just signaler till betydligt mindre CPU-kraft än vad det skulle dra på en AMD eller Intel prop. Mycket möjligt det skulle gå att uppnå samma resultat med fler gratis pluggar som du säger, men om det skulle betyda att datorn ska behöva gå på knäna för detta med en massa pluggar istället för en plug, så undrar jag om det är värt det då man troligtvis måste skaffa en bättre dator om man nu vill nå samma resultat. Ja, det var ju då ett mycket teoretiskt resonemang. OM du kan hitta gratispluggar som rätt justerade och i rätt följd ger på alla sätt samma beteende som dyrpluggen så kommer resultatet att bli detsamma. Därmed inte sagt att jag tror att den uppsättningen gratispluggar alls finns, på samma sätt som jag inte tror att en schweindyr kompressorplugg är såvärst mycket bättre på att exakt återskapa en gratiskompressor.
  9. Och, som sagt, jag har mycket svårt att tro att du kan nå samma resultat som godtycklig kompressor med ReaComp. Jag tror inte alls att de parametrarna är varken så linjära eller så enkla som du tror. Som sagt, visst, om du kommer åt att på djup detaljninvå ändra kompressorns exakta beteende, dist m m så självklart, men då är man i vilket fall mycket nära att hacka sin egen kompressor i C++. Återigen, testa mot zip-filen jag bifogade. Du kan ju börja med att återskapa comp1-exemplet. Kan du få något som är identiskt med den är jag kraftigt imponerad.
  10. Dåså. För testsugna har jag tagit en trumloop å kört genom fyra olika kompressorpluggar, å komprimerat rätt hårt. Så, för den som vill prova att återskapa med blandade pluggar finns filerna, såväl oprocessat original som de fyra komprimerade här: http://www.cutpaste.org/rydan/compressortest.zip Inga andra effekter än en kompressor per spår använda. Jag har försökt lite med Live:s kompressor och kommer inte ens nära, såe, vassegoda. Jag blir uppriktigt imponerad om någon lyckas. (ja, utan att använda samma kompressorer som jag använt då. Bonuspoäng på att tala om vilken kompressorplugg som är vad... ;o) ) Jag kan inte riktigt tala om attack och releasetider, då två av kompressorerna inte har sådant utskrivet i tid (eller alls). Comp1 är oklart vad den har, comp2 har 20:1 och "snabb" attack och release, Comp3 har 4:1 i ratio och 100ms release (attack fast och ospec:ad), Comp4 har Ratio 8:1, treshold -19.2dB, attack 20ms, release 165ms. Alla värden enligt gränssnitt, inte mätt på något sätt. Mycket nöje! =)
  11. För att dra en parallell med mitt föregående inlägg: då menar du också att 10 ms inte alltid är 10 ms, att ratio på 4:1 inte är just 4:1, och att -20 dB inte nödvändigtvis är just -20 dB på olika kompressorer. Eller? Jämför med envelopes på synthar. Säg att två kompressorer dämpar 0dB vid tid 0 och 8dB 10ms senare (alltså motsvarande en attacktid på 10ms). Hur mycket dämpar de då 5ms från attacktransienten? Det är ju helt upp till kompressortillverkaren, och den kurform som valts på attack- och release-envelopes. Tar de hänsyn till vågformens form, för att undvika distorsion som uppstår när kompressorn reglerar under en enda cykel på vågformen eller gör de inte det o s v.
  12. Men snälla. UAD-s hårdvara är en heldigital processor som kör mjukvara, på samma sätt som en intelprocessor eller amd-processor gör. Skulle du köra samma algoritmer på din PC skulle de låta exakt likadant (med en mycket liten avvikelse möjligen för att avrundningsfel blir olika) Men visst. Om du har tillgång till en gratis mjukvarukompressor (och kanske lite andra pluggar i kedja) som du kan justera så de får samma attack, samma release, samma kompressionskurva (eller ja, transfer-function) och samma dist så kommer det låta exakt likadant som UAD-pluggen, det betvivlar jag inte. Det knepiga är att nå dit.
  13. Null-test är ju rätt bra på att tala om om två signaler är lika eller inte annars... =)
  14. Det är en kompressor, helt enkelt — precis som Pro-C. No more, no less. Den enda skillnaden är att den ena är gratis. Det var nog bland det dummaste jag hört. Olika kompressorer jobbar olika. De svarar olika på samma signal, kompressionskurvan ser olika ut, de distar/förvränger olika. Ta en UAD 1176 och kör på kortaste attack och release, alla fyra knapparna för ratio intryckta. Massa input gain. Kör en trumloop igenom. Vassegod att försöka återskapa det med, säg, cubase medföljande kompressor. Tag två olika högkvalitetskompressorer, kör ljud igenom, ratta å LYSSNA. Skillnaden är avsevärd, jag lovar. Antar att du använder högtalarna från en köksradio som monitorsystem oxå. Högtalare som högtalare. du förväxlar inte hårdvara med mjukvara nu ... lite? Nopes. Jag menade UAD-1 pluggen 1176LN. Föresten, om det inte skulle vara skillnad på kompressoralgoritmer, varför har då t ex ProC eller Live:s kompressor valbar karaktäristik (RMS, Peak, Opto), samt valbar feedforward/feedback-arkitektur? Känns ju helt onödigt att kunna välja kompressoralgoritm när de ändå är lika.
  15. Det är en kompressor, helt enkelt — precis som Pro-C. No more, no less. Den enda skillnaden är att den ena är gratis. Det var nog bland det dummaste jag hört. Olika kompressorer jobbar olika. De svarar olika på samma signal, kompressionskurvan ser olika ut, de distar/förvränger olika. Ta en UAD 1176 och kör på kortaste attack och release, alla fyra knapparna för ratio intryckta. Massa input gain. Kör en trumloop igenom. Vassegod att försöka återskapa det med, säg, cubase medföljande kompressor. Tag två olika högkvalitetskompressorer, kör ljud igenom, ratta å LYSSNA. Skillnaden är avsevärd, jag lovar. Antar att du använder högtalarna från en köksradio som monitorsystem oxå. Högtalare som högtalare.
×
×
  • Skapa ny...