Jump to content
Annons

Kokanin

Medlem
  • Antal inlägg

    300
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Kokanin

  1. Helt klart någon av dessa låtar som inspirerat! Journey - "Don't Stop Believin'" James Blunt - "You're Beautiful" Black Eyed Peas - "Where Is the Love" Alphaville - "Forever Young" Jason Mraz - "I'm Yours" Train - "Hey Soul Sister" The Calling - "Wherever You Will Go" Elton John - "Can You Feel The Love Tonight" (from The Lion King) Akon - "Don't Matter" John Denver - "Take Me Home Country Roads" Lady Gaga - "Paparazzi" U2 - "With Or Without You" The Last Goodnight - "Pictures of You" Maroon Five - "She Will Be Loved" The Beatles - "Let It Be" Bob Marley - "No Woman No Cry" Marcy Playground - "Sex and Candy" Men At Work - "Down Under" Jill Colucci - "The Funny Things You Do" (Theme from America's Funniest Home Videos) Jack Johnson - "Taylor" Spice Girls - "2 Become 1" a-ha - "Take On Me" Green Day - "When I Come Around" Eagle Eye Cherry - "Save Tonight" Toto - "Africa" Beyoncé - "If I Were A Boy" Kelly Clarkson - "Behind These Hazel Eyes" Jason DeRulo - "In My Head" The Smashing Pumpkins - "Bullet With Butterfly Wings" Joan Osborne - " One of Us" Avril Lavigne - "Complicated" The Offspring - "Self Esteem" The Offspring - "You're Gonna Go Far, Kid" Akon - "Beautiful" Timbaland featuring OneRepublic - "Apologize" Eminem featuring Rihanna - "Love the Way You Lie" Bon Jovi - "It's My Life" Lady Gaga - "Poker Face" Aqua - "Barbie Girl" Red Hot Chili Peppers - "Otherside" The Gregory Brothers - "Double Rainbow Song" MGMT - "Kids" Andrea Bocelli - "Time To Say Goodbye" Robert Burns - "Auld Lang Syne" Five for Fighting - "Superman" The Axis of Awesome - "Birdplane" Missy Higgins - "Scar" Alex Lloyd - "Amazing" Richard Marx - "Right Here Waiting" Adele - "Someone Like You" Christina Perri - "Jar of Hearts" Crowded House - "Fall At Your Feet" Red Hot Chili Peppers - "Under the Bridge" Daryl Braithwaite - "The Horses" Pink - "U + Ur Hand" The Fray - "You Found Me" 3OH!3 - "Don't Trust Me" Tim Minchin - "Canvas Bags" Blink-182 - "Dammit" Kasey Chambers - "Not Pretty Enough" Alicia Keys - "No One" Amiel - "Lovesong" Bush - "Glycerine" Thirsty Merc - "20 Good Reasons" Lighthouse Family - "High" Red Hot Chili Peppers - "Soul to Squeeze" Banjo Patterson - "Waltzing Matilda" Bic Runga - "Sway" Ben Lee - "Cigarettes Will Kill You" Michael Jackson - "Man in the Mirror" Mika - "Happy Ending" The Cranberries - " Zombie" Natalie Imbruglia - "Torn"
  2. Kul att ni är intresserade av bygget! Hittar inte hur man laddar upp bilder här. Lägger upp bilderna på nytt, på nya hemsidan. Länk
  3. Okej okej! Jag tänker, med de loggorna på hemsidan kan man få uppfattningen att du har deras produkter i studion. Inga dåliga grejer du byggt. Jag har själv aldrig vågat mig på något sådan, men det skulle vara kul! Har du några nya byggprojekt på gång?
  4. Hej! Fin studio och schysst hemsida! Jag blir dock inte klok på utrustningssidan. Du har satt ut logos från bl.a. Neve, API, SSL, Manley och Universal Audio. I utrustningslistan hittar jag ingen utrustning från dessa tillverkare? Har jag missat något i listan kanske. Eller har du inte med allt? Eller räknar du en Neve-emulation, från Focusrite, som Neve? API- och SSL-kloner hittar jag iofs. Förresten, vad är det för kloner du har? Mvh Martin Edit: "klok", inte "klock"
  5. Det där är nog lösningen för mig. Att köra på SSL och min Mac Pro, så länge den håller. Sedan kan jag köpa en sån där extern box för PCIe, och gå över till laptop, när det är dags. Tack för tips och länk! Tack för tipset. Men vi har redan ett mixerbord (analogt) och att byta det är inte intressant. Att ha två ADAT-kort ser jag inte som något problem men vill komma bort från FW. Känns som PCIe och TB är bättre lämpat för så många kanaler.
  6. Bra tips! Helt klart intressant kort. Men.. frågan är hur stabilt det rullar via FW400 när man kör 24 in och 24 ut samtidigt. Är det ens möjligt utan att man stöter på problem?
  7. Thunderbolt är helt klart smidigt. Jag kommer hur som helst behöva en ny dator hemma och då blir det en Macbook Pro. Känns lite olustigt att inte kunna köra den i studion också. Min Mac Pro är från 2008 och jag kan tänka mig att den måste bytas ut inom ett par år.
  8. Tack för era svar! Ja, det verkar som man kan sätta i fler moduler och på så sätt få 24 I/O. Ska läsa vidare om Symphony. Apollo verkade intressant tills jag märkte att I/O inte räcker. Trodde det gick att lösa med två ADAT, men icke!? 16 kanaler är ett konstigt antal, tycker jag. Hemmapularen behöver det inte. Samtidigt är det oftast för lite för en studio. Pro Tools HD har Thunderbolt och man bör nog kunna köra 24I/O med ett sådant system, om man har pengarna. Så de enda stabila alternativen, för en studio som vill köra laptop, är alltså Symphony eller PT HD (?). Då blir det nog till att köra vidare med min gamla Mac Pro och välja SSL Alphalink. Tror ni Thomanns Bundle med MadiXtreme är vettigt/smidigt?
  9. Hej alla! Jag sitter och funderar på omvandlare och kommer inte på någon bra lösning. Tanken är att vi snart ska byta omvandlare och jag har kommit fram till att SSL Alphalink I/O Bundle är ett vettigt val. Börjar dock fundera på att byta ut min Mac Pro (2008) till en ny Macbook Pro. Då blir det struligt med PCIe och man borde köra via Thunderbolt. Om man önskar köra med Thunderbolt, och vill ha 24 I/O, vad väljer man då för setup?
  10. Jaså, Waves Universe är auktoriserad återförsäljare. Har mest hört att man ska passa sig för dem, men så är alltså inte fallet. Tack för infon! Sant som du skriver. Sedan att de inte sänker på deras egna online-shop handlar kanske om stolthet. Eller om det är genomtänkt, för när jag hittar pluggarna till halva priset vill jag ju passa på!
  11. Hej alla! Ni som har waves-pluggar känner till de erbjudanden och reklam-mail man får från dem. Valda produkter är ofta hårt rabatterade och man blir onekligen sugen att handla. Men så kikar jag på Thomann. De är betydligt billigare än Waves själva (?). Ex. CLA Classic Compressors Waves: $500 (ca 3 400 kr) Thomann: 1 500 kr Broadcast & Production Bundle Waves: $1 600 (ca 11 000 kr) Thomann: 5 500 kr T.o.m. när waves kör 50% OFF är de dyrare än Thomann. Varför är det så här? Jag blir förvirrad och får en släng av "det är för bra för att vara sant". Kan det vara så att Thomann har kvar kampanjprodukter?
  12. Hej Criss, Tack för ett tydligt svar. Ja, då är det högst märkligt att personen på STIM svarade som den gjorde om inget av det stämmer. Ber om ursäkt om jag postat felaktig information, men det är som sagt de svar jag fick av personen på STIM. Nästa gång jag kontaktar STIM:s Medlemsservice blir det via e-post, eller så ber jag att få tala med den ansvarige.
  13. STIM nämner att Epidemic Sound får royalties. Dock påstår jag inte att Epidemic Sound får royalties när SVT använder deras musik. Om SVT rapporterar dessa spelningar till STIM vet jag ej. SVT köper inte loss verken, som jag förstått det, och de kan således spelas i andra sammanhang. Jag ringde till STIM för att fråga två saker. Om man måste anmäla alla sina verk och om det går bra att arbeta för ett företag som Epidemic Sound, trots att man är ansluten. När STIM svarar att alla verk måste anmälas undrar jag hur det blir med de verk som säljs till Epidemic Sound? STIM svarar att det är Epidemic Sound som anmäler dessa då de är upphovsmän. “Men är Epidemic Sound ansluta menar du?”, frågade jag. Personen hos STIM svarar då att de är anslutna och att de får royalties. Här reagerar jag och frågar; “Du menar alltså att Epidemic Sound får royalties?”. Personen på STIM verkade först inte vilja svara men svarar sedan; “...Ja, det får de”. Vad det är för royalties vet jag inte, för det frågade jag inte. STIM hänvisade till Medlemsservice e-post och sa att jag gärna kunde maila om jag hade fler frågor om Epidemic Sound. Vi får vänta och se vad Epidemic Sound svarar i denna tråd. Bara så saker och ting blir tydligt.
  14. Av ren nyfikenhet ringde jag precis STIM med lite frågor. 1. Måste man anmäla alla verk till STIM? Svar: Ja det måste man. 2. Känner du till Epidemic Sound? Kan man vara STIM-ansluten och ändå arbeta för dem? Svar: Jag känner till dem, och ja man kan vara med i STIM och samtidigt arbeta för dem. STIM förhindrar det inte. 3. Vilka är upphovsmän till verken som Epidemic Sound erbjuder, bl.a. SVT? Svar: Det är Epidemic Sound som är upphovsmän. 4. Är Epidemic Sound själva ansluta till STIM? Svar: Ja det är de. 5. Epidemic Sound måste anmäla verken till er? Svar: Ja, alla måste anmäla sina verk 6. Får Epidemic Sound royalties? Svar: Ja det får de. Slutsats: Epidemic Sound tillåter inte musikproducenter, som skriver verk till dem, att vara med i STIM. De är dock själva ansluta och upphovsmän till alla de verk som produceras åt dem. Källa: STIM, Medlemsservice (per telefon)
  15. Micken på bilden är en Shure SM7. Den började produceras 1976. De gjorde lite ändringar på den 1999 och döpte om den till SM7A. 2001 ändrade de lite på puffskyddet och döpte om den till SM7B. Vi har en SM7 (70-tal) i studion. Helt klart en favorit! Den låter lika bra som den är snygg.
  16. DBX lirar, enligt mig, i en helt annan liga; "Kvalitétsligan" Jag har en DBX 266XL jag inte har användning för längre. Om du bor/kan hämta i Stockholm är den till salu! Skicka ett PM om du är intresserad.
  17. Hej! Vi har ett AMEK TAC Magnum som behöver lite kärlek. Ett steg i kärleksprocessen är att ta ut alla kanalstrippar och rengöra dem. Här vill jag ha lite tips hur vi gör detta på rätt sätt. Tanken är att vi först kör luft på burk, för att få bort eventuella dammtussar, och sen kör på med kontaktspray. Jag har förstått att val av kontaktspray är viktigt och vill gärna ha tips på produkt som är lämpad för ändamålet. Kan denna funka? Tack på förhand!
  18. SAE Institute hittar du i många länder, bl.a. i Byron Bay, Australien.
  19. Tusen tack! Kul att man inspirerar.
  20. Tack Björn! Värmande ord från en så duktig byggare/akustiker/younameit.
  21. Tack så mycket! Den blev som skissen. Dvs, finare än väntat!
  22. Hej alla! Jag skissade för ett tag sedan ihop ett rack, och nu i veckan gjorde vi slag i saken. Här kommer lite bilder från bygget. Racket är 54HE och byggt av MDF och ek. Notis: detta är det första jag bygger sedan nyckelskåpet i 8:an. All MDF färdigsågat och grundmålat. Här är platsen där racket ska stå. Första MDF-regeln på plats (493mm lång, för att få rätt avstånd mellan rackskenor). Första enheten ihopsatt. Andra enheten. Det går framåt! Tredje, och sista, enheten ihopsatt. Förstärker konstruktionen med MDF-lister/reglar. En fram och två bak, som skruvas in i både MDF-väggar och reglar. Ekskiva på. Sätts fast med vinkeljärn. (Hela konstrukionen har nu över 20 vinkeljärn och står stabilt) Provar att ställa racket på plats. Fits like a handske! Rackskenor på plats. 18HE per enhet. Passade på millimetern! Dags att fylla racket. Enhet 1 fylls med dynamiska processorer och EQ's. Närbild på outboards i enhet 1. Fortsätter med enhet 2. Effekter! Alla effekter på plats. Fyller på enhet 2 med några EQ's. I sista enheten hamnar preamps, digitalomvandlare, hörlursförstärkare och en gammal DAT-spelare. Bygget klart! Idag har vi inhandlat mer MDF. Imorgon blir det att bygga möbel för TV och monitorer, så kan hända att det kommer bilder även från det bygget. Trevlig kväll!
  23. Waveburner ingår i paketet "Logic Studio", där även programmet Logic Pro ingår. Du måste alltså köpa detta paket. För ungefär samma pris som det paketet får du Wavelab som är bra. Izotope Ozone är ett annat program som många använder.
×
×
  • Skapa ny...