Jump to content

526

Medlem
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About 526

 • Rank
  På gång
 1. Han har en mac eftersom han kör Garageband så ett AC97 är det inte fråga om. Standardljudkort i de flesta macar håller faktiskt rätt hög kvalitet och brukar funka rätt ok för nybörjare. Han använder en halvakustisk gitarr med en påsatt mik, den är säkert inte anpassad för distade ljud. Kanske till och med en piezo-mik. Att då försöka spela med distade elgitarrinställningar i Garageband kan bara resultera i en sak, ett dåligt brusigt ljud. Hur låter de rena ljuden? Hur brukar gitarren låta när du kopplar in den i en vanlig gitarrförstärkare? En preamp med instrumentingång kan va en lösning om det brukar låta bra i en vanlig stärkare. Ok tack för alla svar. Vet inte vad det är för slags mik. Det är en "typ" elguramik, men monterad utanpå, längst upp mot halsen. Om jag fattat er rätt kan det alltså bero på något av följande: Ingen pre-amp, dvs för låg in-signal som ger högt brus och förvärras om det distas Fel typ av mikrofon Nät brumm = Det är väldigt högt brus/oljud. Svårt att tro det är enbart nätbrum. Ivärsta fall, fel typ av gitarr. Vilket vore mycket tråkigt. (och dyrt) Jag har ingen riktig stärkare så det är svårt att kolla om det är guran isig det är fel på. Bra tips om att ta den till en musikaffär. Kanske borde ta med burken dit också och prova med en vanlig elgitarr.
 2. Har just börjat med GarageBand. Spelade in första gången i går. Det låterhemst om gitarren. Det är ett högt vasande, brus. Låter som nätbrum blandat med dist. Jag har en halvaukustisk gura med påsatt mic. Inga reglage på gitrarren. Det är inte glapp i någon kontakt eller i micken. Pluggar den direkt in i datorn. Vad göra? Vad beror det på? Kan man filtrera bort det. Det låter högt. Är värst på de distade effekterna. Man hör knappt ackorden. Tacksam för svar
 3. Är i valet och kvalet mellan ett M-Audio Ozone eller ett TonePort KB37 Vet inte hur jag ska göra. Jag är nybörjare och har nyss kommit igång med GarageBand. Jag behöver ett ljudkort för att kunna spela in sång och gitarr, helst samtidigt. Det skulle också vara kul om det gick att plugga in ytterigare en gitarr eller bas för att kunna jamma. Dessutom vill jag kunna använda lite klaviatur för att hammra in basslingor o dyl. Har kollat på M-Audio Ozone. http://www.m-audio.com/products/en_us/MAudioOzone-main.html Fördelar = Ljudkort med fantommatning 25 tangenter=portabelt format Billigt (kan köpa ett för 1500 begagnat) Nackdelar = Kan bara spela in ett instument åt gången (??) Är ej säker på detta dock. Har endast 1 st plugg in + 2 st lineingångar Vet ej hur kompatibel den är med GarageBand (??) Har ingen programvara typ GearBox Alternativet är den snygga TonePort KB37 http://line6.com/toneport/kb37.html Fördelar = Har flera ingångar Kan spela in flera spår samtidigt, flera kan jamma Har programmet GearBox, multiprocessor för gitarr, sång etc Sägs fungera perfekt med garageband och OSX med Intel. Nackdelar = 37 tangenter=ej (lika)portabelt Dyrt. Ca 3300 Ett alternativ för är att använda TonePort ÚX2 utan controller och koppla in en separat klaviatur (tex 25tangenters) http://line6.com/toneport/index.html Hur gör ni? Vad tycker ni verkar bäst?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.