Jump to content
Annons

Svento

Medlem
  • Antal inlägg

    11
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. I slutet av åttiotalet gjorde jag en som hette "Sedan kriget tog slut".
  2. Så långt har jag kommit nu. Jag har exporterat trummorna som wav och lagt in i Audacity, varje instrument på ett separat spår. Jag är nöjd med trummaskinsgroovet, och jag vet inte om jag vill förstöra det vare sig genom att spela själv eller låta en riktig trumslagare göra det. Pröva ska jag göra, och lägger jag slagverken i tur och ordning exakt på dom programmerade ljuden, kan det tänkas att jag ändå får det att låta lite maskinellt. I vilket fall ska jag byta ut virveln mot en manuell, så får jag se hur jag gör med baskagge och hihat.
  3. Jag har varken pengar eller nåt vidare engagemang... Men jag tänker mig att jag börjar riktigt enkelt, hoppas på att jag ska kunna lära mig lite med tiden och att det så småningom ska kunna kännas lite roligt. Ärligt talat tycker jag inte ens spelandet är roligt. Mest handlar det om att jag är väldigt nöjd med låtarna och vill bevara dom för omvärlden. Första jävelskapen blir trummandet som jag inte har nån som helst koll på, det lär ta evigheter. Den akustiska kompgitarren kan jag nog göra i en tagning, men fiolen vet jag av erfarenhet att jag brukar få göra om tio gånger. Sången brukar gå lätt och är den enda delen av spelandet som känns lustfylld. Tanken är egentligen inte att det ska bli så mycket mer än demos, men får jag lite koll på det här så tänker jag så småningom byta ut kompgitarren mot bas och fiolen mot elfiol. Kanske lär jag mig det där med mixning och sånt med, eller så hittar jag nån annan som vill ge sig på det. Q3:an fanns för övrigt där hela tiden men volymen var på noll. Jag hittade alsamixern till sist och lyckades få upp volymen.
  4. Jodå, terminalen vet jag vad den är! Däremot är jag inte så bra på att använda den utan att nån gett mig färdiga kommandon att mata in. Alsa och Pulseaudio känner jag till lite vagt, att det är dom grejerna som styr det som har med ljudet att göra. När jag öppnar ljudinställningarna ser det ut som att det inte finns nån enhet ansluten för ingångsljud.
  5. Jag förstod knappt ett enda ord av det där. Vad är virtuella instrument? Vad är JACK. Det är Ubuntu som är installerat på min dator, alltså blir det i Ubuntu som inspelningarna kommer att göras. Det enda program jag kommer att använda blir Audacity och jag räknar inte med att använda nån som helst effekter. Första problemet är alltså hur jag ska ställa in för att Audacity ska använda micken jag kopplat in.
  6. Svento

    Nybörjare (Linux)

    Jag har en helvetisk mängd låtmaterial och nu börjar det vara hög tid att få ner skiten på band. Men alltså... Hur gör man...? Vad ska jag ha beträffande utrustning och programvara. Jag tycker sånt här är svårt - riktigt, riktigt svårt - så absolut högsta prioritet är att göra allt så enkelt som möjligt. Första uppgiften blir att över huvud taget få in ljud i datorn. Jag har en ZOOM Q3 som jag vet ska kunna anslutas till datorn via USB så att man kan spela in direkt i Audacity, men det fungerar inte, ingen aning varför. Närsta grej är inspelningsprogram och eftersom jag har klippt ljudfiler i Audacity tidigare, tänker jag använda det och inget annat. Så är det trummorna då. Jag antar att det blir i Hydrogen jag gör den grejen, men alltså, hur får jag över dom därifrån och in i Audacity? Som ett första steg tänkte jag göra akustiska inspelningar av låtarna. Kompgitarr, fiol och nåt slags trummor. Jag tror jag kan göra trummorna själv om jag bara dubbar på hihat och cymbaler efteråt, men vad ska jag ha för mick?
  7. Svento

    Astma-hörnan

    Det är inte helt omöjligt att panikångest finns med i bilden om alla medicinska värden är bra. En klassiker är just att rädslan för symtomet -- t ex andnöd eller hjärtklappning -- blir en utlösande faktor för själva symtomet.
  8. Liknande melodier/ackordföljder: Village People's "Go West" och sovjetiska nationalsången. "Helpless" med Neil Young och "Knocking on heavens door" med han den där lockiga killen.
  9. Svento

    Metal!?

    Jag undrar varför man envisas med att fortsätta använda uttrycket "heavy metal". Det låter inte trovärdigt. När man spelar hård musik är det väl typ stål man vill låta som. Men tungmetal liksom... bly, kadmium, kvicksilver...
  10. Nästan alla mina låtar innehåller bara två ackord -- i regel tonika och dominant. Sticket brukar skilja sig från resten på så vis att det nästan bara går på dominantackordet eller åtminstone börjar på detta ackord. Så om låten växlar mellan C och G kan sticket t ex vara: G G G G C C C C G G G G C G C C eller rentav bara: G G G G G G C C Annars tycker jag man gärna kan använda lite schlager-klichéer som dominantens dominant, t ex: G G G G C C C C F F F F D D G G
×
×
  • Skapa ny...