Jump to content
Annons

popelipop

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av popelipop

  1. popelipop

    funk och soul

    Tjenare! Jo, jag har en fråga om karakteristiska färgningar i funk och soul musik. Är det någon som är bra på detta får du gärna svara. Det jag har kommit fram till är att 9 ackord låter fräckt, men jag kan inte riktigt placera in det med någon artist. Jättetacksam för alla svar.
  2. Hejsan! Per gessle är ju en väldigt framgångsrik låtskrivare med stora framgångar med både gyllene tider och roxette. Det skulle vara intressant att få veta lite mer om hans talang när det gäller låtskriveri. finns det något karakteristiskt återkommande mönster i hans låtar, då det gäller ackord, riff,uppbyggnad av låtar och melodier. Tomas ledin har ju också gjort en del hits, vad är hemligheten bakom hans framgångar. Tacksam för svar.
  3. Hejsan allihop! Jag skulle vilja ha lite skivtips på artister och grupper, typ Westlife, darin, backstreet boys, mariah carey osv. jättetacksam för tips på artister inom denna genre.
  4. Hejsan allihopa! Jag har fastnat lite grann i låtskrivandet och skulle vilja utveckla detta. Jag har hitills gjort väldigt enkla poplåtar med tre eller fyra ackord med ackordfärgning av dominant7,an. Låtuppbyggnaderna har mestadels byggt på intro, vers, bridge, refräng och stick. Jag skulle vilja ha tips och svar på hur den musik som jag vill knåpa ihop oftast är uppbyggd och vilka ackorfärgningar ( jag tycker det är svårt att höra färgningar när jag plankar låtar) man behöver kunna. Den musik som stämmer bäst in på det jag vill göra är exempelvis: Mariah carey,westlife,(patrick isaksson) Ronan keating, (Mauro scocco). Backstreet boys ( dennis pop och max martins låtskrivande), vissa idol (dany) och fame factory deltagare. Jättetacksam för svar.
  5. popelipop

    proffsig inspelning

    Hejsan! Jag undrar hur pass proffsiga inspelningar man kan göra med följande utrustning. Cubase sx3 Hypersoniq- ljudbibliotek monitorer- near 05 från jam, Räcker de ljudmässigt. mikrofon-spirit im-01 enkel mixer- Behringer. Duger detta som grund? om inte vad kan man kompletera med. Är mest intresserad av hur proffsiga ljuden är i Hypersoniq.
  6. hejhejhej Satan vad det svänger. Kanonbra sång och trummorna är snortajta. Tack för svänget
  7. Hejsan allihopa! Jag har kört fast lite grann då det gäller effekter på sången. Det låter lite karaoke om sången. Är det någon som har några bra tips på effekter vid sånginsperlning dvs kompressorinställningar , eq och reverb mm. Jag vill att sången skall smälta in med resten av ljudbilden. Jag vet att detta inte är någon lätt fråga, men försök gärna att komma med tips.
  8. LÅTNAMN: one more time ARTIST: Johan Engström GENRE: pop LÅTLÄNGD: runt tre minuter KOMPOSITÖR: Johan Engström PRODUCENT: Johan engström MEDVERKANDE: Jag INSPELNINGSÅR: 2006 FORMAT: mp3 Jag har nyss knåpat ihop en poplåt och är intresserad av vad andra tycker om låten. Lämna gärna kommentarer kring låtens uppbyggnad och genre. Kan jag ändra någonting till låtens fördel. Jag är ganska ny inom denna genre och hoppas på att få många värdefulla tips one_more_time.mp3
  9. popelipop

    ny låt

    Hejsan allihopa! Jag har försökt att knåpa ihop en poplåt och skulle vilja ha lite kommentarer angående kvalitet och genre (är lite osäker på genren och skulle behöva hjälp med att bestämma den) Alltså vad tycker ni om låten, kan jag förbättra eller ändra någonting i låtens uppbyggnad. Alla svar är välkomna. one_more_time.mp3
  10. popelipop

    hur gör man

    Kan någon vänlig själ förklara hur man lägger ut en låt för lyssning här på forumet
×
×
  • Skapa ny...