Jump to content
Annons

Tubeass

Medlem
  • Antal inlägg

    20
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Tubeass

  1. Nej det är inte datorn som inte pallar, absolut inte. Jag har ju bara ett spår och två effekter igång samtidigt. CPU'n jobbar knappt...
  2. stötte idag på ett problem som jag aldrig haft innan. jag gjorde ett audiospår som jag kopplar till min elgitarr, sätter på monitorn och lirar. allt e fine, ingen fördröjning. som insert har jag en ampsimulator. jag har sedan tidigare gjort ett fx spår med reverb på, men när jag ska skicka min gitarr dit så blir det plötsligt en märkbar fördröjning i signalen, så pass att det inte går att spela. jag testar då att avaktivera senden jag gjort från mitt gitarr-audiospår genom att klicka på on/off knappen, men fördröjningen försvinner inte. inte förrän jag helt tar bort senden från spåret så blir det normalt igen. det har ju inte ngt att göra med att reverbet har ett långt pre-delay eller liknande, eftersom det påverkar den torra signalen också. ganska frustrerande eftersom jag inte kan spela med effekter på i realtid. något som vet vad som kan vara snett?
  3. OK, vad menas med reampbox? Och har inte varit inne o ändrat ngt i ljudkortets routing så det borde vara rätt. Ska testa ta tillbaka pedalens signal till en av instrumentingångarna och se om det hjälper. Men vad är det egentligen som skiljer signalen som jag skickar ut från ljudkortet mot signaler som pedaler vanligtvis får jobba med? Känner mig lite vilse där...
  4. Jag hade tänkt testa använda några av mina gitarrpedaler (Holy Grail och RAT i detta fallet) som externa effekter i Cubase 5, men får inte riktigt rätt på det... Jag går in i Devices, VST Connections, External FX, väljer rätt send- och returnkanaler (i detta fall skickar jag ut i mono på kanal 8 och tar tillbaks den på kanal 7). Jag skapar sen en FX Channel där jag väljer effekten jag nyss skapade och skickar sedan från spåret jag vill använda. Problemet är att jag bara får rundgång och ingen signal. Vad har jag gjort fel? Är det ngn inställning i Cubase, eller har det med hårdvara att göra (balanserad/obalaserad, har inte riktigt koll på det där). Eller kan det vara ngn inställning i ljudkortet eller ljudkortets mixer? Jag vet att det ska gå att göra så vore tacksam för svar. Använder ett Focusrite Saffire Pro40 med Cubase 5 på en Macbook Pro.
  5. Tack så mycket för tipsen! Har kollat runt lite och just nu är det Focusrite Saffire PRO 40 och Presonus Firepod 10 som står i fokus, kanske Motu 8pre också. Det jag nu undrar är om de har firewire 800 anslutningar? Jag skulle samtidigt vilja köpa en extern hårddisk (firewire) att ha som seperat inspelnings- och musikdisk, men då blir det ju problem eftersom min laptop bara har en firewire-port (800 då). Brukar det bli problem om man seriekopplar en extern hårddisk med ett ljudkort in i datorn? Någon som har eller har haft samma problem? Går det att lösa?
  6. Hej, Har just införskaffat mig en ny MacBook Pro i5, min första mac efter många med PC. Eftersom mitt gamla ljudkort i min gamla stationära PC var ett EMU 1820 som var PCI baserat, behöver jag köpa ett nytt. Jag vill ha ett externt med 8 XLR in då jag vill kunna spela in trummor och få in på separata kanaler om det behövs. Dels så står standardfrågan kvar, USB eller Firewire? Jag har tänkt Firewire då jag tror att jag kommer behöva de två USB-portar som finns, och jag kommer inte behöva Firewire-porten till något annat. Detta vore väl den smidigaste lösningen? Man kan ju också köpa ett mindre ljudkort med 2 XLR och ADAT in o ut, och isåfall köpa en separat AD/DA konverterare med 8 XLR på. Jag har aldrig sysslat med ADAT och vet därför inte hur det funkar riktigt, pålitlighet och funktionalitet osv. Det finns en djungel av kort därute, skulle uppskatta alla tips och hjälp jag kan få! Förresten, jag planerar att använda Cubase 5 som jag ska köpa. Har inte hittat ngt om hur det funkar på Mac's i5'or så om någon vet så tar jag gärna emot era tips och rekommendationer där också!
  7. tack så jättemycket för all hjälp! jag provade att ta bort all onödig tystnad från spåren (använde mig dock aldrig av detect silence-funktionen) och det blev mycket bättre! vill dock påpeka, eftersom diskussionen gled in på stereospår, att jag använde mig av 35 monospår... en gång så rippade jag en massa referenslåtar från cdskivor inne i cubase, till stereo wav's, och jag hade aldrig problem med cache-peakar när jag spelade upp då, jag tror att det kan ha varit en ca 30 stereospår då. det borde ju vara som 60 monospår? hursomhelst, jag tror jag kan sätta igång med mixningen utan problem nu. tack igen!
  8. ok, jag provade att höja latencyn till max, i detta fallet var det 100ms, men det hjälpte inte tyvärr. jag har win xp SP2, 2GB Ram, mitt moderkort heter ASUS p5vd2-mx, och jag har inga problem med processorkraft.
  9. hallå alla! jag har ett problem jag stött på för första gången i min dator. jag har nyss spelat in med protools i en studio, och tagit hem nedbouncade filer för mixning i cubase. jag importerade in ljudfilerna i ett projekt (35st audio spår, alla mono) igår kväll, tryckte på play och allt funkade bra, inga avbrott i ljudet någon gång, jag kunde till och med lägga på effekter för att testa lite grejer på trummorna osv. jag sparade inga ändringar när jag stängde ner. när jag idag, ett dygn senare, öppnar samma projekt och lyssnar, så peakar mätaren bredvid 'cpu usage'-mätaren, den som heter 'disk cache usage'. när den gör det, så försvinner ljuden i små korta intervaller och det hackar o har sig, helt oacceptabelt när man ska mixa alltså. någon som vet vad det beror på? tycker bara det är så konstigt då allt funkade bra igår. jag har inte gjort några ändringar eller så. jag provade att öka latencyn från ca 6ms till 20ms, men ingen förbättring. jag antar att det kan ha något att göra med antalet spår, det är 35 wavefiler på ca 30 min vardera, som jag dock tänkt klippa till och göra olika projekt av. jag har aldrig nånsin haft det problemet innan, och om jag minns rätt så har jag haft lika många spår förr utan några problem. mitt ljudkort är ett e-mu 1820, om det skulle hjälpa. hjälp, någon?
  10. ok, tack så hemskt mkt för alla svar! efter att ha funderat över era inlägg, och dessutom läst ekbark's länk (tack!) så har jag bestämt mig för att iaf fråga trummisen om han vill öva i några veckor med klick. jag tror i slutändan att man har mest att vinna på det. många av våra låtar är väldigt drivna av fasta pulser, om det börjar svajja då så... tappar man liksom hela grejen känner jag. så det är lika bra att få honom att vänja sig vid att spela efter klick så snart som möjligt. återigen, tack alla!
  11. förlåt, men vad menas med att något är "skarpt"?
  12. Min fråga riktar sig kanske främst till de lite mer erfarna inspelarna/producenterna eftersom jag vill höra åsikter från folk som har hört båda delarna så att säga, och därför kanske har lite mer kött på benen: Alltså, Vi är ett rock/popband som snart ska gå in i studion. Har funderat ett tag på om vi ska spela in allt efter klick eller inte... Jag funderar över att om man använder klick (förmodligen då i trummisens lurar), så finns det kanske risk att förlora känsla, sväng, dynamik osv. Jag har också funderat på hur mycket jag stör mig på när det sackas i tempo i replokalen... Förmodligen krävs det en duktig trummis för att kunna spela till klick, och det betvivlar jag inte att våran trummis kan fixa. Det ultimata vore ju att spela efter klick, utan att det påverkar soundet på musiken negativt. Hade varit intressant att höra era åsikter om detta dilemma, om det nu är ett dilemma överhuvudtaget. Värt att nämna är väl att musiken vi spelar är inte vidare experimentell, utan alla låtar går i fast tempo hela tiden.
  13. Tubeass

    Max/Msp

    Hej, Har länge varit väldigt nyfiken på Max/Msp som program och vill gärna lära mig hur det fungerar. Har provat det vid ett fåtal gånger men har bara suttit som ett stort frågetecken framför skärmen... (Och ja, jag har läst artikeln i det nya numret av tidningen som recenserar version 5, men det hjälper ju inte någon som inte kan det från början) Finns det någon därute som kan det och vill förklara hur man kommer igång lättast möjligt och även kan förklara grunderna i detta program? Det verkar ju som att man kan göra i princip vadsomhelst och eftersom många artister jag influeras av använder sig av det så skulle jag gärna vilja ha koll på hur det fungerar. Någon?
  14. Jag kör på Cubase SX3 i Windows XP Pro...
  15. Det trådskaparen (sannolikt) letar efter är något i stil med Time Freezer http://www.timefreezer.net/ En vääääldigt lång tidssträckning ger samma effekt, om man nu har tillgång till en sådan funktion i sitt inspelningsprogram eller som fristående program. /Mvh /Draft ja, nu börjar det likna nåt! tack för alla svar förresten. timefreezer verkar jätteintressant för mig när jag kollar på videosen på hemsidan, men är det nån som vet vart man kan ladda ner en demo? om man nu tycker det verkar användbart och funderar på att köpa så vill man ju ha en chans att prova på det innan man skickar iväg 99 dollar som den fattiga människa man är... och för att svara BozoB: jag är med på det där du förklarade om ljud, och jag förstår också att för att försöka simulera nån sorts "stillestånd" i ett ljud så är nog en repetering av de sista millisekunderna i ett ljud det närmsta man kan komma, men det känns väldigt pilligt att göra det rent manuellt. därför startade jag tråden, för att se om det finns en plugg el program som gör det åt en på ett bra sätt!
  16. hey! såg att du svarade i min andra tråd om frysta ljud, och nej, jag tror inte att vi är ute efter samma sak här... men det du söker verkar högst intressant även för mig och jag tänker följa utvecklingen även i denna tråd.
  17. för att reda ut alla frågetecken kring vad jag menar så vill jag ha ett ljud när jag fryser ljudet, det ska alltså inte vara tyst. så den här sidechainade gate grejen är inte vad jag är ute efter. den där GRM pluggen var trevlig men dock inte riktigt vad jag sökte. den byggde på att man loopade ett litet område av filen. jag vill kunna frysa det totalt! tack för alla svar!
  18. ska jag vara helt ärlig så vet jag inte vad det är för dator... jag köpte den ny, handplockade de viktigaste delarna och sen satte företaget ihop den. men det roliga är att jag såg för ett tag sen att det där företaget hade gått i konkurs... så där lär jag inte få ngn hjälp. mitt moderkort är ett ASUS P5VD2 MX om det nu var nån värdefull info... så du tror alltså att det snarare är moderkortet ist för nätaggregatet? eller är de sammankopplade? men jag är helt med på din linje, man borde skita i det o byta branch istället...
  19. Hej, Jag har länge undrat om det finns nån effekt som "fryser" ljudet, dvs pausar ljudet... precis som om man trycker på paus mitt i en film? Fast du pausar inte ljudet utan fryser det vid avspelningspunkten typ... Är det nån som förstår vad jag menar?
  20. Hej, Från ingenstans har min dator börjat ge ifrån sig ett högfrekvent ljud/pip, och nu har det gått så långt att jag knappt ens kan vistas i samma rum... Men nu till det mystiska! Ljudet försvinner inte ens när jag stänger av datorn! Inte förrän jag stänger av huvudströmbrytaren på grenuttaget, då försvinner det. Detta har börjat bli riktigt jobbigt, då jag bor i en etta och det här ljudet sprider sig praktiskt taget överallt... Och eftersom jag spelar in i samma rum så förstörs alla inspelningar av ett högt pip runt 12-15 kHz. Kan detta ha något att göra med datorns nätaggregat? Börjar det bli gammalt? Kan det paja totalt närsomhelst, och därmed göra att jag förlorar all information på datorn? Eftersom jag kan noll om sånthär så är jag tacksam för alla som kan ha någon sorts förklaring till detta konstiga datorbeteende...
×
×
  • Skapa ny...