Jump to content
Annons

andreasb

Medlem
  • Antal inlägg

    314
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om andreasb

  • Födelsedag 1976-10-26

Om mig

  • Stad/plats
    sthlm
  1. kunde inte ha sagt det bättre själv. Jag menade seriöst, PMa mig din konsults kontakt info så ringer jag honom och frågar åt dig om du inte vill göra det själv? Det blir ju så himla tråkigt när man lagt ner tid och pengar på nåt som inte kommer fungera. Utbildning? tänker du på något speciellt? ett papper som indekerar att du till 50% lärt dig utdaterade byggprinciper och 50% totala felaktigheter?
  2. tyvärr blir det nog svårt att isolera utan att täcka för fönster och balkar...
  3. Golvet i sig blir inte statiskt laddat utan det är du som går på det och ja det kan bli en liten "loppa" om du har gått en stund och sen tar på utrustning och laddar ur, men det behöver iofs. inte bli något problem, man går ju sällan runt och spelar in samtidigt...eller?
  4. hur långt är det till den bakre väggen från mixposition? ser ut att vara ett bra antal meter, så en diffusor kommer ha mycket liten effekt, så skit i det. Såvida din a monitorer inte är ett par såna här vill säga:
  5. Då skulle jag vilja ha namnet på den "konsulten" (PM:a mig) för det finns inte en chans att det kommer fungera. Ja om han tycker att isoleringen ska verka som fjäder så kan han ju be er bygga in ett kvadruppelt "löv" istället för 2 som det ska vara. flytta genast de inre gipset så att de är på samma sida som dubbelgipsen: alltså trippelgips/regel med isolering-LUFT-regel med isolering/trippelgips det är därför det kallas MAM (Mass-Air-Mass) och inte MAMAMAM 😲 Ålrajt! Om du säger det så! Lycka till!
  6. Man blev ju nyfiken på vem som lurat dig till att tomma papprör skulle fungera och att det för den delan skulle kallas helmholtz?
  7. andreasb

    preamps

    Orgianltrådstart: 2007-04-19 Bump: 2007-08-03 Hijackmednyfråga: 2009-01-05 grymt forum! verkligen aktivt! bah jag lägger ner för gott.. 🙂
  8. andreasb

    Preamp

    För att få bättre och varmare ljud. Inte för att jag varken provat eller för den delen skulle vilja ta i de med tång, så vet jag att vtb-1 är en rör preamp, dock har den ett synligt rör och det brukar båda för att det bara är skräp. Om en produkt måste visa att den har rör så har den förmodligen inte många rätt.... varför inte spara ihop lite slantar och köpa en riktig preamp?
  9. BS!, visst det finns bara formler och kalkyler för symmetriska rum, men du får ett rum med mer naturlig klang om du vinklar väggar än om du akustikbehandlar med tonvis av akustikprodukter. Finns det något tråkigare än ett torrt dämpat inspelningsrum? Visst det var modellen de senaste 30 åren i projekt studios men vem vill ha det så? Om rummet låter skit så kommer inspelningen med stösta sannolikhet låta skit. I min värld, dämpat = skit. Det är skillnad på kontrollrum och liverum. I liverummet är det mycket friare med hur man "ska" göra enligt min mening. Det jag pratar om är kontrollrummet, där man vill ha så bra kontroll som möjligt på akustiken, så att man vet hur ljudet kommer att fungera när man sitter och jobbar där. I liverummet kan man däremot med fördel ha olika dämpning och olika sorters material i olika hörnor, för att kunna variera soundet (dvs om man nu har tillräckligt stort liverum för att ha plats att variera...). Eftersom väldigt många hemstudios enbart består av ett enda rum och helt enkelt inte har möjlighet att breda ut sig hur som helst, så är det en lite knivig situation där, men då tycker jag att det är bättre att följa principerna för ett kontrollrum, eftersom hemstudion ändå aldrig blir optimal, utan då kan man hellre skapa "rumsakustik" med hjälp av sin pluginarsenal i datorn. Själv använder jag ett i stort sett odämpat (förutom den normala möbleringen) vanligt rum som "liverum", medan mitt kontrollrum är mer noga behandlat. Ok, dumt av mig, när OPn pratade om icke parallella väggar så förutsatte jag att det var ett liverum han pratade om och där ska det vara assymetri som råder. I kontrollrummet ska det självklart vara symmetriskt och att vinkla hörnen för att bygga in monitorer flushat är ju väl beprövat.
  10. BS!, visst det finns bara formler och kalkyler för symmetriska rum, men du får ett rum med mer naturlig klang om du vinklar väggar än om du akustikbehandlar med tonvis av akustikprodukter. Finns det något tråkigare än ett torrt dämpat inspelningsrum? Visst det var modellen de senaste 30 åren i projekt studios men vem vill ha det så? Om rummet låter skit så kommer inspelningen med stösta sannolikhet låta skit. I min värld, dämpat = skit.
  11. ca:pris för gips är väl en sisådär 50-80kr/skiva, 900x2440mm
  12. Okej, tack så mycket 😄 jag är fortfarande intresserad av, om jag inte isolerar ytterväggarna, kommer det påverka ljuddämpningen mellan kontrollrummet och liverummet? MVH Daniel Ja absolut, om kr och lr delar vägg så kommer du få stomljud som går rakt igenom. Låga frekvenser och vibrationer tranporteras direkt, bara att knacka på vägg/golv och lyssna i det andra rummet.
  13. Okej 🙂 Okej, det låter riktigt saftigt. Vad blir konsekvenserna av att jag inte bygger en luftspalt i ytterväggarna? Jag ska använda studion till att spela in akustisk gitarr, sång, elgitarr och ev. något annat litet instrument kanske + mixning. Jag kan väll tycka att minst jag ska få plats 😄 Men kanske minst 3-4 personer ståendes. Fler är bara ett plus. Spåren ska spelas in separat och är inte så mycket för körer o annat som jag antar står o sjunger samtidigt 🙂 Okej, min idé först var ju att ha någonstans där jag kan sitta i kontrollrummet med monitorer, ha en uppmickad förstärkare i ett ljudisolerat rum som jag spelar in direkt i min DAW. Oj, tack för bilden andreasb! Är det en allmän skiss eller anpassad efter mina mått? Ser riktigt dyrt ut dock att ha sådär i kontrollrummet. :S Men om man jämnför oparallella väggar med att akustikbehandla bort stående vågar m.m, så är det väll klart billigare att ha oparallella väggar, right? Om du inte är intresserad av att isolera så skiter du i luftspalt. Bilden är måttanpassad efter dina mått; 6,4x3,4m billigare och utrymmesbesparande med assymetri vs akustikbehndling (du slipper inte akustikbehandling men den behöver inte bara lika "saftig". gips, isolering och reglar kostar inte mycket.
×
×
  • Skapa ny...