Jump to content
Annons

vagge

Medlem
  • Antal inlägg

    127
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av vagge

  1. Det är till för att stoppa rundgångar. De flesta gitarr affärer har det, men det funkar lika bra med gaffa =D
  2. man kan mata 48v till iprincip vad som helst utan att det händer något (det finns många mixerbord t ex som har EN 48v på/av knapp för alla kanaler) Det kan bli skumt därimot om man har en xlr till tele och kopplat den till ett klaviatur t ex. Det är inte så bra, men om man gör som man ska göra (läs DI box) så är det ingen fara
  3. Fördel med dyrare sladdar är att dom har oftast bättre XLR kontakter och bättre kvalitet (i ren hållbarhet) i kabeln. Jag köper gärna lite dyrare eftersom jag använder dem live och det slits och rycks och spills öl lite här o där. men i studio, nää, inte alls lika viktigt enligt mig, så länge det är en balanserad kedja.
  4. det finns en annan variant, men då blir du låst till pinnacle programvara.. (inte så kul) men då kommer du undan på en 500 lapp http://www.scandinavianphoto.se/product/it...spx?iID=5324105
  5. Tjenare! Allt du behöver är en sådanhär och så kör du det mot vilket redigeringsprogram du vill. http://www.scandinavianphoto.se/product/it...spx?iID=3045777 Jag jobbar som säljare på scandinavian Photo (i stockholm) så slå en signal så kanske du kan få lite studioforum rabatt =)
  6. men ta vilka hörlurar som helst, typ ett par ipod lurar eller något, bara för att bekräfta om felet ligger där, annars så kan det ju vara fel på mixerbordet, kabeln alt, micen
  7. Jag tycker det där låter som ett klassiskt jordbrum. Testa att koppla ett par lurar direkt till mixern och hoppa över datorn. brummar det där? troligtvis inte. misstänker att det är kopplingen mellan mixer - dator. Skaffa något ljudkort med balanserad line in (TRS) och använd balanderade line kablar (TRS, ser ut som stereo tele)
  8. Det beror väll lite på vad du gör. jobbar du mycket med audio så är det i min mening smidigare i PT än logic. Är det midi och musikskapande du gillar att hålla på med så tycker de flesta att logic är bättre på den fronten. Sen så är det många som jobbar med båda programen, Så det kan vara ett bra alternativ att skaffa PT med en Mbox och köpa till logic express.
  9. ett ljudkort med XLR in. Finns lite olika beroende på hur många micar du vill koppla in samtidigt. ett bra alternativ är M-mox mini om du bara vill använda en mic.
  10. Om du upplever att micen är dov, så kan det vara dax att tvätta puffskyddet i kåpan, när dom blir fulla me spått o dyl. så blir dom dova. kabeln skall inte spela någon roll så vitt de inte är fel på den. jag har fått underliga fel som att en mic blir gryyymt tunn i ljudet. och då har det varit något kabelbrott någonstans. men annars så brukar man behöva EQa för att få det låta "öppet"
  11. Jag kan rekomendera dig annars Presonus DigiMax FS http://www.presonus.com/digimax_fs.html Låter mycket bra! Edit: Oj! Såg att du var ute efter utan preampar.. Då var det inget =)
  12. http://www.lagomogottljud.se/ skulle jag rekomendera för dom som vill hyra.
  13. vagge

    Thomanns eget märke

    Ordet DOA finns inte för inget... "Dead on arrival".... 😆
  14. md21:an är kanon! men MD421 funkar superb! Den är mer riktad och du har ett inbyggt ställbart hi-pass filter. Använder den massor, speciellt intrejuver, men även pukor. Mitt förslag är MD421
  15. jag tycker ändå foo fighters var tajtast hitills. men faan vad långt hår dave har skaffat... dax at gå till frissan?
  16. Men kan inte MB fixa ett låne ex till dig? eller möjligtvis låna en från plugget. jobbar själv i butik (fotobutik, men vi brukar kunna fixa fram någon lånekamera till dom som skickat in sin kamera på c service på längre tider och har stort behöv utav dem.
  17. jag hade nog hängt uppen backdrop gardin runt i rummet för att göra det enkelt och billigt (JAM säljer prisvärt alternativ)
  18. nope, det är kört om du inte sparade i pts fortmat. är det sparat i ptf så är det kört =/
  19. Jag hade nog kört denna uppsättning kagge: shure beta 52 + ett högtalarmembram (för FET sub-bas om du vill ha det) virvel: shure sm57 upp och ner pukor: sennheiser 421 OH (A & B micat) + ride + HH: SHURE SM81
  20. vad är det du vill göra? isolera eller akustikbahandla? två heelt olika saker..
  21. vagge

    Skapa en logotyp

    jag kan fixa det för dig. PM:a så fixar vi det 😆
  22. säger cort oxå. sattsa runt 2 - 3 tusen klassen, där får du väldigt mycket för pengarna!
  23. jag känner en trummis som spelar just timpani och har spelat till svenska filmer med dålig budget. så jag kan nog med 100% säga att det är en riktig orkester som spelat denna musik.
×
×
  • Skapa ny...