Jump to content
Annons

keane

Medlem
  • Antal inlägg

    55
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej, Jag är helt ok på att spela in men kass på datorer. Ska dock uppgradera till nya Macbook Pro 16 tum inom kort: https://www.apple.com/se/macbook-pro-16/ Det jag undrar är om jag tjänar eller förlorar (prestandamässigt) på att spela in på en extern SSD? Det vore på ett sätt praktiskt då jag har en gammal 13-tums MBP som fortf funkar dugligt att spela in på och då skulle jag kunna använda den för mobil inspelning utan att krångla med att flytta filer. Mycket tacksam för svar då jag som sagt har lite dålig koll.
  2. Hej, jag bygger ett litet specialbyggt minirack och ska inom kort även stoppa in ett Universal Audio Satellite-kort i det. Måste bara lägga undan pengar nån månad till... Har letat överallt men hittar inte de fysiska dimensionerna för dessa? Jag lutar åt ett Quad men antar att de är desamma oavsett Duo eller Quad. Så det vore väldigt snällt om någon som äger ett kunde mäta det nogrannt i mm (höjd och bredd är det som är mest noga)!
  3. Tack! Då slipper jag ens fundera på att gå över till HD... Blir alldeles för dyrt tyvärr.
  4. Hej, jag är en LE-användare som har en (möjligen dum) fråga om nya AVID HD Omni: http://www.avid.com/US/products/HD-OMNI När det står "all in one" är detta verkligen allt som behövs för att köra ProTools HD? (Förutom en bra dator givetvis)... Tacksam för svar!
  5. Jag har exakt samma fråga (Pro Tools 8 med i5-varianten, Mbox)! Nån som har hunnit testa nu? Har sett på Digidesigns hemsida att vissa har haft problem men får inte nåt riktigt grepp om det hela. Tacksam för synpunkter och hjälp då jag funderar på att köpa 15-tummaren med i5-processorn i dagarna!
  6. keane

    digi 003

    Okej, tack. Ytlig som jag är så tycker jag att Presonus grejer ser lite plastiga ut? Visst ska det stå "ADAT ut" för att det ska funka med 002/003? "ADAT lightpipe" funkar till exempel inte, eller? Den här har jag nämligen läst bra grejer om annars: http://www.mackie.com/products/800r/index.html (den är utgången men går att hitta beg)
  7. keane

    digi 003

    Tack så mycket! Av nyfikenhet: Har du köpt någon av dessa nu och vilken blev det isf?
  8. keane

    digi 003

    Jag har en följdfråga på detta: Har ni några bra tips på 8 kanalers mic preamps som man kan köra direkt med adat in i 003an, för att få 8 extra kanaler? Mycket tacksam för tips!
  9. Tack så mycket för svaret! Vad använder du för att spela upp dina stereospår?
  10. Hej! Japp den har fyra, se bilden: http://www.prosoundweb.com/images/uploads/LargeEdirolR44.jpg (Men jag har läst manualen också... Inte bara kollat bilden:) ) 4 utgångar: 1/2 Trummor Stereo 3 Bas 4 Övriga pålägg Vi har tidigare kört 2 kanaler, alltså stereo men panorerat ut bas och trummor så att de hamnar i varsin kanal. Alternativet är naturligtvis att köra alltihop i stereo men jag frågade en ljudtekniker om det och det är tydligen bättre att kunna styra nivån/kompression osv på respektive kanal. Eller vad tror ni, skulle det funka att köra alltihop i stereo, alltså utan möjlighet för ljudtekniker att styra nivåer etc?
  11. Tack, men måste som sagt finnas 4 analoga utgångar, 2 kanaler kan man ju köra från en vanlig MP3-spelare. I värsta fall får man väl punga ut för den där Edirolen, men tycker som sagt det är märkligt om det inte finns några andra alternativ!
  12. Ingen som har nåt tips ang detta? En manick som kan skicka ut 4 kanaler (förutom edirol r44)?
  13. Jag har funderat på exakt samma sak: behöver 4 kanaler ut för livesituationer och det enda som egentligen krävs i övrigt är att det är väldigt smidigt att byta låt. Har letat överallt på nätet och det enda jag hittar är just den där edirolen. Ingen som har nåt alternativ till den? Känns som att jag betalar för en hel del funktioner jag inte behöver om jag köper den, den är ju inte billig. Mycket tacksam för tips/ tankar kring detta!
  14. Jag tycker att Guitar Rig är överlägset av de jag testat (Amplitube, IKs Fender-plugg, Waves Guitar osv). Enda nackdelen med Guitar Rig är väl att det finns så många möjligheter att man riskerar "skruva sönder" ljudet i början 😉
  15. Hej, jag undrar om det funkar att programmera basgångar på den nya Elektron Machinedrum? Alltså olika toner från samma sample... Alternativt: Kan man på nåt vettigt sätt synka den med MonoMachine för att åstadkomma detta? Tacksam för svar!
×
×
  • Skapa ny...