Jump to content
Annons

djdavid

Medlem
  • Antal inlägg

    32
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Stad/plats
    Uppsala
  1. Nu har vi gjort ett test. Använde mig utav Adobes Live Media encoder som funkade alldeles utmärkt. Där kunde man välja ljud från en källa och film från en annan och det synkar. Använde fast lina så inga problem med internet. Problemet var kameran. Går inte att livestreama via usb. Fick köra med webkameran under testet. Vet någon om det går att köra via hdmi till usb då kameran har hdmi anslutning? Eller om man måste ha en annan kamera med analog ut och sedan köra en till usbkonverterare som easycap?
  2. Burninsven: Tack för tipsen på programmen. Ska kolla in dem. Men vet du om det är möjligt att synka ljud och bild från två källor i dem? dvs ljud från ljudkort och kameran från usb? everlastingrecords: yes tänkte på det med mixer men kameran de har (BenQ dv M23) har inga ingångar. :/
  3. Hej! Vet inte om det är rätt ställe för detta ämne men tråden får väl flyttas om den passar på bättre någon annanstans. Jag är involverad i ett projekt där en konsert ska livestreamas på nätet. Det finns kamera med USB och så har jag min Apogee Duet 2 som jag tänkte koppla två Line Audio CM3 för ljudet och in till datorn. Min fråga är finns det något program som kan ta in både ljud och video samtidigt för livestreaming? Eller måste man göra setupen på något annat sätt? Och, om någon vet, måste man förstärka nätverkssignalen på något sätt om nätverkskabeln är lång? Och i så fall hur? Tack på förhand!
  4. Tack för era inputs. Har testat Guilden och Furchen som jag skrev om och Furchen vinner överlägset i ljud och spelbarhet. Den kostar däremot dubbelt så mycket. Taylor tycker jag gör grymt bra gitarrer men man får lägga en bra slant för att komma över ett bra ex, de billigare taylors jag testat har jag inte varit lika imponerad av. Den jag inte lyckats testa är Seagull som jag inte hittat i butik tyvärr. Just nu lutar det åt den, om jag hittar ett bra ex, annars sparar jag hellre ett tag till och kollar mer på J-45, någon Martin eller Furchen.
  5. Hej! Spelar mest elgitarr men har sedan länge tröttnat på min gamla akustiska gitarr. De akustiska låtar jag skriver är åt pop/country hållet. Conor Oberst, Micah P Hinson är några influenser. Har några gitarrer i åtanke men tänkte bolla lite med er på forumet och om ni har andra tips. Furch OOM32 14.000:- Jättefin gitarr, lättspelad och låter bra. Däremot är den lite dyr egentligen för min budget. Men kanske värt att vänta och spara? Den har även ingen inbyggd mic vilket blir att sätta dit den i efterhand. http://www.musikborsen.se/itempg.aspx?id=1191014&artno=179776 Guild M-120e 5200:- Väldigt prisvärd , gillade den när jag testade den en kortis. Däremot fick jag höra att Guild är lite känsliga och kan spricka lätt. Är säkert ingen fara så länge man håller luftfuktigheten under kontroll. Plus är också att denna version har ett Fishman system inbyggd vilket brukar låta väldigt bra. http://www.musikborsen.se/itempg.aspx?id=11490&artno=284327 Seagull Grand 5100:- Har tyvärr inte kunnat testa denna men vart väldigt sugen på den. Handbyggd i Kanada, Seagull guitars är en del av Godin. Den har även en version med mic inbyggd men känner dock inte till den, Quantum I EQ. Någon som har erfarenhet av denna eller någon annan Seagull gitarr? http://www.seagullguitars.com/seagull_coastline_grand.html Eller ska man satsa på en Gibson J-45 för 17 papp? Vet att det är gitarrer i väldigt olika prisklasser så man kanske inte ska jämföra dem så. Kom gärna med synpunkter, tips, egna erfarenheter!
  6. Tack peppemannen, jag har följt ditt bygge, grymt bra! Yes, bygglov skaffades i höstas och under våren har det byggts förråd då garaget har mest använts till det. För att få plats med allt. För ett par veckor sedan började vi på garaget och hoppas på vara klart till slutet av nästa vecka.
  7. Hej! Nu är det dags för en ny byggtråd! Ser fram emot att bolla lite idéer med er! Bygget är i full gång då garaget håller på att bli boyta. Då tänkte jag passa på att bygga en liten studio också! Ungefär så här kommer det se ut när garaget är klart: Har inga sketchup skills men jag gav ett försök. Mest för att ge er ett hum om hur det ser ut. "Garaget" kommer då att vara ca 7,7m x 4,7m = ca 36kvm Takhöjd ca 2,3-2,4m. Tanken med garaget är att det ska fungera både som sovrum och som studio. Du kommer in från resten av huset från dörren på långsidan. Till vänster, det lilla rummet är ett duschrum. Ca 2,8m x 1,3m= 3,6kvm Ingång utifrån på höger kortsida, där även ett burspråk finns. På andra sidan kommer det att finnas två avlånga fönster. Min första tanke var att bygga ett inspelningsrum så att det blev ungefär så här: Det skulle betyda att inspelningsrummet skulle bli ca 4,1m x 3,4m= ca 14kvm Och kontrollrummet/sovrummet blir ca 18,4 kvm. Mitt andra förslag som jag är mest inne på nu är att bygga inspelningsrummet längs med duschrummet: Detta skulle betyda att inspelningsrummet skulle bli ca 2,8m x 3,4m = ca 9,5kvm Och kontrollrummet/sovrummet ca 23kvm. Så detta är det första jag vill bolla med er. Frågan är vad som blir bäst. Vore bra om man kunde få så mycket boyta som möjligt. Räcker det med ett inspelningsrum på 9,5 kvm om man vill ha möjlighet att spela in trummor eller tycker ni att det är ett big no no? Tack på förhand! /David
  8. Di-boxen är en Alto D14! Några idéer?
  9. Kan inte vara kabelknas, testat en 12 olika xlr kablar som funkar alldeles utmärkt annars. Som sagt, ibland kan en kabel funka på någon av kanalerna. Men jag hittar inget samband. Nix, spelar ingen roll om det är något inkopplat eller inte. Även om DI-boxen är kopplad vidare men inget är kopplat till DI-boxen så får jag brum och ljud. Samma eluttag. Den har jordlyft men det hjälper inte heller. Nu är jag inte på jobbet och minns inte vilken modell den är förstås. Återkommer med det!
  10. djdavid

    Problem med di-box

    Hej! Har en aktiv 4-kanalers di-box på jobbet som krånglar. ibland funkar den perfekt, ibland ger den ifrån sig brum och missljud. Har kollat om det är jordbrum, har t.ex. tejpat för jorden men det verkar inte ha funkat. Det märkliga är att vissa xlr kablar funkar så det inte låter något. Ibland låter samma kabel i en av kanalerna men inte i en annan. Vad tror ni kan vara problemet?
  11. Jag har testat med alla kombinationer. kopplat både bak i mickingångarna och fram på kanal ett och två på instrumentingång. tycker det blir i stort sett samma. även på båda exemplar av samma ljudkort. Går ju få till bra signal med mick men som sagt, gainen måste upp enligt mitt tycke för mycket. blir nog inget m-audio nästa gång..
  12. Jo precis! Nu sitter jag på jobbet och minns inte exakt vad mätarna gick upp till. Det funkade helt ok med SE2200a då kunde jag komma upp till -9db men måste dra på nästan på max i gain. Kan ta ett exempel när det var som värst. Kopplade in några synthar, grooveboxar osv hemma hos en polare. Från ljudkortet kopplade vi ut till förstärkare och högtalare. Det var max volym från syntharna, nästan max på gain in (innan det börjar brusa för mycket), max på förstärkaren. Grannarna borde ha ringt polisen och högtalarna spräckta men det var så lågt så att man kunde spela utan problem kl 01.00. Då gav det knappt ut något utslag i logic. minns inte vad mätarna kom upp till. Så det funkar ju att spela in, tycker bara känns skumt att man måste maxa allt för att kunna höra. Och i exemplet, hörde man väldigt lågt ändå. Kopplade man syntharna via en mixer direkt till förstärkaren så var det ju inga problem, då kunde man inte maxa. Kanske det är m-audio korten som är helt enkelt så?
  13. Nej precis, det är maxat i mjukvaran också. Tycker inte heller att det ska behövas ha en preamp. har du samma modell?
  14. djdavid

    M-audio fast track 8r

    Hej! haft ett m-audio fast track 8r med usb-anslutning ett tag. problemet är att jag tycker det blir så låg signal på allting. Testat bl.a. att spela in ack gitarr med två Line Audio CM3, sång med SE2200a och elgitarr/synt direkt in. I stort sett i alla tester så måste jag maxa allt för att få en bra signal in. Värst var när jag kopplade in lite syntar och fick knappt någon utslag i logic fast jag maxat allt. testat att även köra via mixer för att få upp signalen men hjälpte föga. Även ljudet ut blir lågt. Har även bytt exemplar av kortet och det vart kanske något bättre men fortfarande lågt. Så sammanfattningsvis, ska ingångsvolymen behöva maxas för att få ut en bra volym? (som medför mer brus osv.) Eller är det ljudkortet som helt enkelt inte är bra nog? Lite rörigt skrivet men hoppas ni förstår. Tack!
  15. har lyssnat på era förslag och jag tror jag gillar fulltone OCD och Zakk wylde overdrive mest! Ska nog kolla in dem närmare! får försöka hinna till 4-sound innan någon annan gör det! 😛
×
×
  • Skapa ny...