Jump to content
Annons

johabert

Medlem
  • Antal inlägg

    18
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt
  1. ok, tack för snabba svar! då kanske RCF SUB 718-AS kunde vara ett bättre alternativ, eller RCF ART 902-AS? fast den senare har väl bara 12". kommer art 310A att räcka till som toppar? nån som har erfarenhet av mackiebordet? har fått bra recensioner har jag sett i alla fall.
  2. jag ska fixa en pa-anläggning för en lokal som tar ca 100 pers. min tanke är 2 aktiva toppar plus 1 aktiv sub, tillsammans med passiv analog mixer. 1 aktiv sub tänker jag att räcker iom att lokalen är liten, plus att det är utrymmesbrist på scenen. rätt tänkt? har kollat in följande: subbas rcf sub 705-AS toppar rcf art 310 A mixer mackie onyx 24.4 frågan är: kan jag länka vidare från suben till topparna, eller blir det mono då? behöver jag nåt slags xover, typ dbx 223 xl? kollade även in dynacord d-lite 2000, och i det systemet så ligger ju slutsteget i suben och därifrån drar man L/R-kablage till topparna. men det kostar oxå mer...
  3. Ok, det låter ju lite surt. Borde inte vara så svårt för Motu att t ex låta användaren flytta på kanalerna i CueMixen.
  4. Jag har installerat Logic Express tillsammans med ljudkortet Motu 828 Mk2. 16 kanaler kommer från octopre mickpreampar, 8 analogt och 8 digitalt. Tillsammans med 828:ans 2 Mic/Instrument-inputs blir det 18 kanaler in. Problemet är att Mic/instrument-inputsen är på Input 1-2 i Logic, de analoga ingångarna 3-10 osv. Jag skulle vilja byta ordningsföljd så att de digitala ingångarna går på Input 1-8, analoga 9-16, Mic/Instrument-inputs 17-18. Hur gör man då? Har kollat igenom I/O-labels i Logic, men där ändrar man ju bara namnet. Hittar heller inget i Motus mjukvara.
  5. nice, det ska jag kolla in, tack! jo tauruspedaler användes, dock läste jag att det var oberheim på just detta.
  6. Har letat igenom Omnisphere och Nord Stage utan att hitta nåt ljud som liknar den svepande bassynten i Rush Tom Sawyer. Har för mig att de använt en Oberheim OB-X. Vet nån hur man ska gå till väga för att ratta fram ett liknande sound?
  7. Ska börja bygga studio med liverum (19kvm) och kontrollrum (16kvm), och har sökt efter vettig info vad gäller ventilation. Vad jag läst mig till är att stora kanaler på omkring 200mm är att föredra, och vad gäller ljuddämpning har jag hittat följande tråd, där man rekommenderar att bygga in labyrinter: https://www.studio.se/index.php?showtopic...amp;mode=linear nån som vet hur en sån labyrint ska se ut? vilket material man ska använda osv?
  8. om jag förstått rätt är en del av tanken med flytande golv att vikten på det elastiska skiktet ska vara så tung som möjligt. då vore det väl bättre att sätta betongplattorna på det elastiska skiktet istället för tvärtom?
  9. Jag ska börja bygga en studio och har gjort ritningar på ett kontrollrum och ett liverum. Studion byggs i en stor lagerlokal med drygt fyra meters takhöjd, betonggolv, -tak och -väggar. Tre frågor har uppstått: 1. Jag tänker mig en flytande golvkonstruktion med 50mm markskiva längst ner samt 4 cm tjocka betongplattor, ett lager gips och ett lager spån på det. Vore det bättre för den flytande konstruktionen att ha 100mm markskiva och strunta i betongplattorna? (Det bästa vore förstås att kombinera 100mm markskiva betongplattor men kostnaden blir för hög för min plånbok.) 2. Jag gör vägg med två 95mm-reglar enligt följande: gips/gips/95-regel med isolering - 50 mm luftspalt - 95-regel med isolering/gips/gips. Jag undrar om det vore smartare att ha gipsskivorna på varsin sida om regeln istället för på samma sida (gips-regel-gips) eller är det då det sk tripleleaf-fenomenet uppstår? 3. Det blir som sagt dubbla väggar med luftspalt emellan. Men vad gäller taket har jag tänkt klara mig med enkel regelkonstruktion (igen av ekonomiska orsaker), enligt följande: 120mm regel med isolering/gips/takgips. Måste jag bygga ytterligare en takkonstruktion ovan taket för att det ska vara nån mening med att ha byggt dubbla väggar?
  10. jo det är ex-varianten. har fått den nyligen, man kan alltså spara egna patcher på datorn?
  11. tack för kommentarer! har lite delay och reverb på, men vill inte gröta ner det för mycket, iom att det ska spelas live. jämförde med originalet och det fick mig att höja diskanten ganska mycket. bra eq i nord stage! originalet är fylligare men jag tänkte återigen att lite mindre bas lönar sig live.
  12. tack för tips & tricks! såhär blev det. jump_intro.mp3
  13. har lekt lite med rattarna, men mina nybörjarkunskaper i syntprogrammering är ett litet hinder.. vad bygger t ex jump-soundet på för vågformer?
  14. Jag har ett covergig och skulle behöva ett sound som funkar att spela Van Halen-låten Jump på min Nord Stage. Nån som har skruvat till nåt som går att rekommendera?
  15. Nu funkar 2.3.16 i Pro Tools HD 7.4.2. Problemet var fel bufferstorlek i PT. Med 1024 samples funkar allt bra igen.
×
×
  • Skapa ny...