Jump to content
Annons

Solfeggio

Medlem
  • Antal inlägg

    72
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Eskilstuna
  1. VIll man gå runt och skämmas för vad andra har gjort så får man väl göra det. Det kan vara en normal reaktion som kommer ur sympati, att man känner skuld i egenskap av att tillhöra en viss grupp - född in i det, eller "förvärvad". För det betyder det inte att det är logiskt att göra så. Om något så skäms jag att PEDOFILEN tillhör samma kön som mig, och inte det omvända.
  2. Musik: Verkligen! Att se en musiker behärska ett instrument såsom de behärskar en kroppsdel i en mycket naturlig rörelse - det är ren njutning. Här är han med "gänget".
  3. Första gången jag stötte på den turkiske klarinettisten Hüsnü Senlendirici var det när jag hörde den fantastiska självbetitlande intsrumentalskivan av gruppen Taksim trio. Utmärkande för denna trio är att de anses vara bland de främsta av sina instrumentkollegor. Anybody who is anybody in the middleast hämtar Aytac Dogan för sina kanunsolon och Ismail Tuncbilek för elektrosaz-partier. Turkisk musik är känd bl a för sin fyllighet och ibland alltför tunga instrumentation. Skivan Taksim Trio har i sin avskalade enkelhet en skönhet att leverera som bara ses hos sammansvetsade virtuoser. Trots sina "ringa" ålder är denna trio i mina ögon de bästa av de bästa. Lovorden åtsido så visar klarinettisten vad han går för i denna video. Jag tror inte att man kan få en klarinett att tala mer mänsklig ömhet än så.
  4. Flera instrument som spelar samma melodi samtidigt? Nej, inget fel i det öht. Varför skulle det vara det? Det finns ett flertal musikkulturer här i världen där konceptet är snarare rutin än undantag.
  5. Jag har en liknande fråga och ville inte starta ett nytt tråd bara för det, hoppas powel inte har något emot att jag kidnappar hans tråd för en stund. Vad säger folk att "glida" över till nästa ton när det handlar om en halvtonshöjning?
  6. Jag tror många misstar konceptet med en högre skapare genom att omedvetet likställa det med en efterföljande religiös övertygelse. Att tro på en högre skapare har INGET med religion att göra. En religion innehåller för det mesta tron på gud(ar), men övertygelsen att en högre skapare finns behöver absolut inte betyda samtidig religiös tillhörighet. Detta säger jag som troende muslim.
  7. Det beror nog på vad man har att erbjuda och vad man menar med att slå genom. Jag har läst någonstans att Per Gessle lärde sig sin första ackord vid 18 års ålder, vilket tyder på en rätt så sen scendebut. "Dont let go if you got the music in you....". Jag har dock svårt att tänka mig att man, efter 30 års ålder, kan nå toppen och stanna där. Ofta blir det mera en "one hit wonder" visa av dessa artister. Det känns som att det går en magisk gräns vid 30 där man helt enkelt betraktas som förvuxen i en ungdomsvärld. Dagens uberssnabba musikkommersialism tillåter inte det. Själv gav jag upp vid 27, efter att min producent som hade haft 4 år på sig att göra klart låtarna, bad om ännu 1 år. Då gick det upp för mig att det var kört. Är fö 29 idag.
  8. Twilight: de ska visa upp datorerna på demonstration där man får ställa frågor. Ska nog kolla upp det också. Fö så vill jag påpeka att avtalet vi har erbjudits gäller i 1 år och INTE 3 som det har varit tidigare.
  9. Twilight: för oss har de lagt upp ett avtal som ska löpa i 1 år. Lite dyrare men det är anpassat så man slipper förmånsbeskattningen. Kolla noga upp det där ifall avtalet är sagt vara 3-årigt.
  10. Tack för era kommentarer. Det är en del frågor att ställa vid demonstrationen.
  11. Tack för svaren. Jag vet inte hur avtalet ställer sig till ifall man ändrar operativsystem. Supporten kanske ryker. Jag måste nog kolla upp det. Angående ljudkortet har jag tänkt köra externt så det är också något att kolla upp! Keep em coming guys!
  12. Jag har funderat på en ny dator som jag tillägnar helt och hållet musiken. En dator fri från de risker nätet och annat datorlekande innebär. Framförallt en separation mellan mitt musikskapande och "allt annat". Efter att ha kikat runt lite här och i olika tidningar har saken runnit ut i sanden ända tills jag fick hem ett hemPC-erbjudande. DÅ priset blir bra förmånligt för mig funderar jag på detta paket: Processor (CPU) AMD Phenom 9500 (med fyrdubbla processorkärnor) Chipset nVidia nForce 430 Internminne 3072 MB DDR2 SDRAM Hårddisk 2 x 500 GB (varav ca 8 GB återställningspartition) Extra löstagbar hårddisk 320 GB Optisk enhet 1 DVD±RW/±R/R9 (2,4x/16x / 4x / 12x / 24x / 10x / 32x max) med Lightscribe-teknik, Dual Layer- och stö Grafik NVIDIA GeForce 8800GT, PCI-Express Ljud High definition audio 7.1 Cacheminne 4 Mb cache level 2/3 Minnesplatser 4 st, 0 lediga. Max 8 GB Kortläsare 15-i-1, kortläsare för SD, mini-SD, xD, MMC, RSMMC, MMC+, MMC Mobile, Memory Stick, MS Pro, MS Duo, MS Pro Duo, Compact Flash, CF II, IBM Micro Drive, Smart Media Högtalare Logitech S-200 (utgår vid beställning av tillvalshögtalare) Nätverksstöd Trådlöst nätverk IEEE802.11 a/b/g/n, 10/100 Mbit/s Ethernet integrerat Kortplatser 1 upptagen PCI, 1 ledig PCI-Express x1, 1 upptagen PCI-Express x16 Gränssnitt 2 st IEEE 1394 ("Firewire"), 6 st USB 2.0 , RJ-45, line-in, högtalare, mikrofon, 2 st PS/2, DVI, s-video Lagringsplatser 1 ledig 3,5" (intern), samt plats för HP Pocket Media Drive TV-anslutning S-video, kabel ingår ej TV-Kort Ja, med fjärrkontroll och hårddiskinspelning. Hybrid (analog/digital) Tangentbord Trådlöst med snabbknappar och kontroller Mus/pekdon Trådlös optisk rullmus Format (H x B x D) cm Tornmodell (38,5 x 19,2 x 42,0) Operativsystem MS Windows Vista Home Premium Jag använder Sonar 5.2 samt reason 3....och en massa pluggar. Det som avskräcker mig är att det är vista. Jag är inte så sugen på att bekosta uppgradering av de program jag har då behovet inte finns. Plus att alla pluggar som jag har (VG 1, en hel del effektpluggar etc). Vad tror ni om datorpaketet? Fegar jag för mycket gällande Vista?
  13. Med risk att stämplas som en tjatkärring (gubbe) - är ni medvetna om något som heter internet-mobbning? Killen må inte vara medveten om låten eller att han görs till åtlöje på detta forum, men för fasiken - lite högre nivå bör vi väl kunna befinna oss på. Det räcker väl med att Idolproducenten väljer ut skrattfaktorer med målet att vara lite förnedringstv - men HÄR borde vi väl ändå kunna undvika det?
  14. Det här är något häftigt. Se filmen, 3:30 in i den visas en ljudredigeringsenhet. Det där skulle göra editering ännu roligare än vad det är.
×
×
  • Skapa ny...