Jump to content
Annons

jellyboom

Medlem
  • Antal inlägg

    32
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av jellyboom

  1. Har precis gjort mig av med min Mbox2, går nu över till Logic, Pro tools var inte min grej..

    Läser om Apogee Duet, låter väldigt lockande. Tänker spela in en del akustiska saker, piano, sång, ljud, samt en hel del mjukvarusyntar. Är det ett bra val? Har läst att den inte har en midi-ingång, betyder det att jag inte kan koppla en fysisk synt (typ mickrokorg) till datorn alls?! Måste finnas något sätt..

    Tacksam för förslag och tankar. Har en Macbook och vill inte lägga med än 5000:-

  2. Den här frågan kanske hör hemma på inspelningsforumet.. men ändå.

    Jag undrar, blir det någon försämring när jag gör om ett instrument-track till audio? Har en hel del instrument-pluggar som drar satans mycket cpu om man har dom aktiva hela tiden, så jag kör om dom till audio-tracks och gör instrument-tracket inaktivt. Är det rätt tillvägagångssätt?

    När jag gör om spåret till audio, blir det någon försämring i ljudkvalitén?

    Tycker det är lättare att jobba med effekter o dyl med en audio fil.

    Har nån något bra tips förresten om nån plug som tar bort sådana där irriterande ljud när man har haft micken för nära?

  3. Har just kommit på svaret, postar det ifall nån har liknande problem..

    Verkar som om pluggarna på cd'n inte är universal binary, gick in på digidesign och laddade ner nya versioner av pluggar och allt funkar. authorisationen är ju redan på iloken så det är bara att köra.

    bra va.

  4. Har just kommit på att jag faktiskt har installerat och registrerat hela factory-paketet för Mbox 2, men var sjutton är pluggarna??

    Får inte upp dom någonstans i pro tools, och när jag kör installationsdisken så säger den att det redan finns installerat. Har försökt att kolla i findern men hittar inget (är rätt ny på mac..) Och att leta på spotlight går ju inte för den är avaktiverad.. Och Ilok:en är i och lyser.

    Har ett gäng instrument pluggar som dyker upp och funkar men inga av de som följde med.

    Har någon tips på vad ska göras??

  5. Har laddat en sampling bara.. tror jag. ska kolla det där med dfd, men tror att jag har den aktiverad.

    Ser nu att jag har Mboxen kopplad till bakre usb-porten, alltså den närmast skärmen. Måste jag installera om allting eller räcker det att jag bara kopplar ur och flyttar?

  6. Ny fråga..

    Har en ny macbook 2,33 med 120 gig. Pro tools LE, allt uppdaterat. Har även gjort allt det som står att man ska göra med datorn. Har cpu-mätaren framme för att hålla koll.

    Nu försöker jag spela in ett instrument-track med Kontakt 2. Och efter 2 minuter inspelning får jag en cpu overload. Mätaren ligger inte ens i närheten av 100%, men den röda delen lyser längst till vänster (vad är detta förresten?). Jag klickar bort den regelbundet men den dyker upp hela tiden ändå. Jag har inga andra pluggar öppna utan bara Kontakt 2. Och det går att spela in typ 1-2 minuter högst innan den kajkar ur.

    Why??

  7. Kanske en dum fråga, men är lite ny..

    Har en Macbook 2,33 och kör pro tools le. har en drös native instruments pluggar, kör en eller två åt gången, men då får jag en cpu overload-tjosan, även om mätaren ligger på kanske 10 % (fast det lyser en röd trekant längst till höger som jag klickar bort).

    Går det att frysa spåren, eller omvandla instrument-tracket till audio? När man kör bounce to disk blir det ju hela låten man bouncar, går det att göra det med enstaka tracks?

    tacksam för tips!!

  8. jo jag kör pro tools. detta är ju ett pro tools forum...men tack för svar ändå

    mixa ner till audio verkar ju jäkligt omständigt. går det verkligen inte att ha igång 2 eller fler av samma instrument?

    Någon snäll människa som sitter inne med ett svar på hur man faktiskt gör?

  9. Nybörjarfråga:

    Försöker förstå mig på detta program, som än så länge inte ger mig mycket glädje.. surt att punga ut med över 5000 spänn på någonting man inte tycker om!

    Vill spela in några midi-spår med instrument plug-ins, går bra på ett spår.

    Men om jag sedan vill använda samma plugg (i detta fall arturia analog factory) på nästa midispår men med ett annat ljud, ändras ju det första spårets inställningar. Kan man inte använda samma instrument flera gånger??

    Vore tacksam för upplysning i detta krångel till program..

  10. Har nyss införskaffat pro tools och en sprillans ny macbook,

    Har kört Live tidigare, där kan man enkelt använda datorns tangentbord som keyboard. nu har jag suttit i timmar och förstår inte, går inte detta på pro tools?? Laddar ett instrument, (arturia analog factory), allt funkar, om jag klickar på den "virtuella keyboarden" på skärmen (eller hur man nu ska förklara det) så låter det, däremot händer inget om jag försöker få ljud via datorns tangenbord.

    Oerhört irriterande då detta är en funktion jag verkligen uppskattar, kan någon hjälpa??

    Tack på förhand..

  11. jo jag vet att det nästan är samma fråga, men ändå inte 😎

    för jag undrade hur det kan komma sig att datorn säger att cpu är nästan 100%, medan programmet säger 0. det har inte hänt med förra ljudkortet (presonus 1394), men händer nu med Mboxen. nån som vet varför?

    och det är bara en processor, det är väl samma sak som kärnor?

  12. Ja här kommer en till liten fråga om CPU..

    Har nyss införskaffat Pro Tools med en Mbox2, har en vaio laptop, snart 3 år gammal.. (ska pensioneras när jag har råd..)

    Har sedan tidigare Live och har spelat in o lekt utan större problem. Nu, så fort jag sätter igång Protools eller Live med Mboxen, så börjar datorn surra som en gräsklippare och i aktivitetshanteraren står mellan 98-100% cpu användning, MEN, enligt mätarna i programmet, (både i Live och Protools) så ligger den på noll! Hur i hela friden går det här ihop? Blir lite skraj när datorn tuggar som den gör, utan att jag ens börjat att spela in några spår.

    Om någon har en förklaring vore jag otroligt tacksam..

  13. aj då. 😳

    tack igen.

    ebara en till fråga, du skrev att det (den hysteriskt snurrande fläkten) bara gäller windows och laptops, men gäller det bärbarar macar också? tänkte skaffa en sån nämligen.. vet ej om det räcker med en vanlig eller om det är pro jag ska ha, några tankar kring detta?

    tack för snabba svar, studio forum rules!

  14. hm. tack för svaret.

    det är alltså ok? datorn tar inte skada av det här? vore synd om det kraschade nu..

    gäller det alla system? tänker nämligen skaffa mac snart, kommer den också att låta som en gräsklippare, alltså så fort jag startar programmet?

  15. Har precis införskaffat mbox 2 med tillhörande pro tools LE.

    Har en Sony vaio, 2,5 år gammal, 1,5 ghz processor, har kört lite cubase och live tidigare, spelat in både audio och midi, utan några problem.

    så fort jag laddar programmet skjuter cpu till 99-100%. utan att jag ens har gjort någonting!

    vad ska jag göra?

    vore väldigt tacksam för hjälp, datorn surrar som en gräsklippare...

  16. med andra ord, ingen större vits med att köpa en macbook pro? (förutom att den är snyyyygggg...)

    men om jag vill köra pro tools måste jag köpa ett nytt ljudkort. hm.. svårt.

    är det någon som vet om den nya mbox mini är något att ha eller är det en budgetvariant på den vanliga mboxen? (har presonus 1394 nu)

  17. Är så innerligt trött på min snart 3 år gamla vaio som börjar surra som döende humla så fort jag vill spela in någonting..

    Funderar på att gå över till mac, och undrar om det är pro eller den vanliga som duger. vad jag förstår så är det generellt bättre prestanda på pro, men funkar macbooken lika bra?

    Vad gäller program, tänkte spela in en del akustiskt och ganska mycket mjukvarusyntar, vad är bättre, pro tools eller logic?

    är mbox ett bra ljudkort? har f n ett presonus inspire 1394.

    tacksam för tankar och förslag!

  18. Tack!

    Då är det väl bara och hosta upp dom där tusenlapparna..

    Jag behöver inte mer än 2 mic ingångar. Och vad gäller max upplösning.. Vet ej??? Vet bara att jag har lite problem med sus och gillar inte den lite skarpa och platta karaktären på min tsm..

    Utmärkt att detta forum finns för övrigt..

    😄

×
×
  • Skapa ny...