Jump to content

Elof

Medlem
 • Content Count

  1,223
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Elof last won the day on December 8 2014

Elof had the most liked content!

Community Reputation

14 Bra

About Elof

 • Rank
  Veteran

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Intressen
  Kaffe

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ojojoj. Det har hänt en del sedan dess! Men jag finns kvar Råkar på Sonefors och Joachim ibland fortfarande Allt för sällan dock. Samma med forumpostandet, tiden finns inte helt enkelt. Brukar gå in och kolla, men det är ju faktiskt roligare att göra musik än att prata om det, om man måste välja, vilket man måste nu. Är det inte Tor Bruce bakom Sonefors och bredvid mig? Också Emil, som nu jobbar på sveriges radio sitter där. Olsberg, Majken. Roligt att att antal av oss som var aktiva då fortfarande jobbar inom musik!
 2. http://www.onetouchedit.com svinbra killar
 3. "player's perspective" får hjärnsläpp om hihaten är till höger, fast jag brukar ha som att man mickar i en diagonal linje: virvel, kick, hihat och ride i mitten, toms lite åt sidorna, crasharna längst ut.
 4. Du behöver inte alls en sampler per kanal. Bara att en ton triggar flera samplingar samtidigt (oh, close, room, whatever), som går till olika utgångar. Lätt gjort i de flesta samplers.
 5. Du behöver inte ladda ner någonting. I RMEs Totalmix finns en "loopback" funktion på alla utgångar, och du kan skicka vilken "software playback" som helst till vilken utgång som helst. Varje hardware output har en egen mix, såååå: Om du vill att din "main out", ska komma tillbaka in på till exempel ingång 7-8 så markerar du den utgången (7-8) under hardware outputs, sen drar du upp regeln för AN 1/2 (din main out) och trycker sedan på den lilla skiftnyckeln till höger på hardware out 7-8, där finns en knappt som heter "loopback". tryck på den. Det kommer göra att allting du skickar till utgång 7-8 på ditt interface kommer tillbaka in på ingång 7-8. Boom.
 6. Fredrik! Joachim! Är med Joachim på ren preamp. Inte tråkigt ren, bara att den inte är så specifik så att den kan passa dåligt med något. Tycker micken ska komma till sin rätt, om det låter fel, byt mick. Kan vara jobbigt med preamps som har massa möjligheter att låta olika, svårt att repetera inställningar och för mycket att tänka på, det ska bara fungera. API 512 är ju svinbra på sång, har testat med 47or, 67or, massa andra mickar. Både Manley ref C, bock 251 / 241, C 800 är ju brighta mickar. C 800 är nog den sämsta av dem, ganska jobbig och resonant stämning. Flea 47 är skitbra, men lite köttig och middig för bright pop tycker jag. Flea överlag är jävligt bra. Milab. Sjukt ren och sjukt detaljerad. Kan vara lite middig på starkare sång, när man skär det och toppar lite har man världens detalj, den går igenom allt. Min favorit är M269, som är ganska så identisk med U67, men har ingen aning om hur kopiorna är. Kör den på all sång och det har aldrig gått fel. Det är mikrofonkapseln som är grejen, K67, mästerverk. Allting har ju att göra med vilken musik du gör. Om du spelar in vilt skilda röster (vilket jag gör) så skaffa någonting mer neutralt. Bock 251 har skitsnygg toppdiskant, Flea 47 har skitsnygg "undre diskant" och mer bett i midden. Manleyn funkar ju också på nästan allt, det går ju alltid att skära diskant liksom, hehehe.
 7. vilken version använder du? om du använder en I/O plugg, lägger du den på ett spår eller en aux? vill du ha den inspelad eller ska den gå i realtid? jobbade mycket med hårdvaruinserts i logic innan ping-funktionen fanns på I/O pluggen (version 6,7,8) och gör det fortfarande. Det finns en del workarounds för att bli av med latency med hårdvara.
 8. Har sämre omvandlare än jag någonsin haft (alesis AI3). Min musik låter bättre än den någonsin gjort. Har downgradeat i flera år på den fronten nu. Omvandling (för mig) ligger väldigt långt ner på listan av saker man behöver investera i för att få en välljudande inspelning.
 9. Något som är intressant är att han använder AKGs nya mikrofonkapslar, som också sitter i C414 XLII och XLS, de kostar väl några tusen styck att köpa loss på sin höjd. Det råder delad mening om dessa kapslar är "the shit" eller inte, för det mesta tycker folk inte det, jämfört med originalkapseln CK12. Han säger även i den här artikeln http://user.faktiskt.se/RogerGustavsson/mm_0410_didrik_degeer.pdf att han modifierar dem, hur vet man inte. Jag har aldrig hört en de geer mikrofon, så om ljudet vet jag inget. Snubben verkar vara en hifi-kuf som avfärdar modern teknik som i princip alla använder och älskar att göra fantastisk musik med, det kan jag inte ta på allvar.
 10. Det är just den som är så jääääävla fin på DC-96an
 11. Det är inte så att du mixar in i en limiter? Som redan är jävligt maxxad när bara bas och kick spelas? Eller att du har alldeles för starkt på alla kanaler, så att mastern går på rött redan utan gitarren? Det är inte fasfel i alla fall
 12. josephsson mickarna är skitbra, men det finns mycket annat bra i kondensatorväg till pukor. ett bra alternativ är røde NT5, men man måste ha en extra linepad innan preamp, på minst 10 dB. Då får man ett bright och fett sound, inte lika fast och snabbt som josephsson, men fortfarande mycket för pengarna.
 13. Jag kör mac, så jag har ingen aning om hur det funkar i windows. Har kört en 600 gig intel SSD i laptopen i nåt halvår nu, det funkar utmärkt och går väldigt fort. Hade en OCZ innan som bara tvärdog, varning för dem, har läst att det hänt andra också. Pratade också med en på applestore som sade att intel är de diskar som apple sätter i sina datorer, för de är mest pålitliga...
 14. Guitar Nilsson, den 2012-08-29 - 19:34, sa: Jag har starkt för mig att nån av de som vet, Elof eller kanske Joachim har skrivit att U47 låter mer modernt hitec än gammal Bing Crosby fast de flesta tror att de ska hett så "gammalt" sound... Rätt så rejält med diskant i dem om jag minns rätt. Jag har inte lyssnat på de här klippen så om det har jag ingen åsikt alls, men om Behringern lät vassare kanske den är den som återger micken bäst? Det är nog jag som är full då, eftersom det var jag som sa det och fortfarande står fast vid det. U47 (alla jag testat) låter betydligt modernare än ett gammalt vinylsound från 50-60 talet om man kör den helt ren in i valfri preamp. Det är helt enkelt en bra mick, fortfarande. Den låter inte heller som en distad beatlesinspelning utan bara jävligt bra, betydligt modernare än det de flesta verkar tycka låter "vintage" och "varmt"...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.