Jump to content

stupelfrasse

Medlem
 • Content Count

  63
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

1 Follower

About stupelfrasse

 • Rank
  Medlem

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Malung, Dalarna
 • Intressen
  Musik å inspelning såklart!!!!

Personlig information

 • MSN
  albertcavalince@hotmail.com
 • ICQ
  0
 1. Ja just det.. det var ju ett alternativ... men vet ni om det finns fler?
 2. Jag undrar om det på nätet någonstans finns hela låtar att ladda ner för att träna på mixning, där det alltså är en ljudfil per kanal. Detta ska då vara proffsigt inspelade låtar som kan användas för att träna på. Finns detta?
 3. Så bra.. för det ska funka tillsammans med en alesis HD24 som då kommer att användas endast som AD/DA. Tack för ditt svar
 4. Har du testat att trycka F11 och se om den finns bland mjukvaruinstrumenten?
 5. Antar att du använt pluggar i ditt projekt? Om du i så fall avaktiverar dessa pluggar och sedan provar att öppna ditt projekt eftersom det förmodligen är någon plugg som har börjat spöka.
 6. Någon måste väl veta?
 7. Vilka fler externa FW-interface finns med samma funktionalitet som M-AUDIO ProFire Lightbridge? Svar i alla prisklasser är okej
 8. Tack alla för era oerhört bra svar, som alltid på detta forum
 9. Eftersom jag vet att en del proffs rör sig i dessa forum skulle jag gärna vilja att någon av er svarar på dessa frågor angående sånginspelning: Är det vanligt att man dubbar sång och i så fall hur många likadana kanaler brukar man lägga? Om man inte dubbar, hur gör man då för att få sången att låta stor och mäktig liksom, bortsett från delay,reverb och EQ? Jag hoppas ni förstår min något röriga fråga Tips i största allmänhet om sång/röstinspelning tas tacksamt också emot men särskilt tacksam för proffs-svar!
 10. jo men det fins ju en Fireport.. ett tillbehör till HD24an... Tänkte om den funkade så.. Vad jag menade är att man använder HD24an precis som om den vore din interna/externa hårddisk till datorn... (Ifall man kunde använda något ljudkort till detta.. därav postat i detta forum)
 11. Går det att spela in på sin inspelningshårddisk, i detta fall en alesis HD 24 genom datorn. Alltså, om man har antingen via ADAT eller Firewire, kan man spela in som vanligt i t.ex. cubase och att filerna bara läggs på din hårddiskinspelare, att man styr sin hårddisk från cubase? Jag hoppas ni förstår vad jag menar...
 12. Tackar för svaret, det där med snabbheten misstänkte jag. För mig som inte är så hemma på datorer, vad menas med controllers? Räcker det med att jag köper ett firewire kort som har två anslutningar eller skall man har två kort på olika kortplatser? Funderar på ett Focusrite Saffire ljudkort nån som vet om det kräver firewire 800 eller om det klara sig med 400? Du bör ha olika kort på olika platser tror jag, eftersom det har med IRQ att göra...
 13. Så här är det. FW 400 betyder att överföringshastigheten är 400 Mbit/s och således år hastigheten på FW 800, just 800 Mbit/s. USB 2 har hastigheten 480 Mbit/s så i teorin är den snabbare. Dock skickar FW data i stream medan USB burstar vilket betyder att FW ändå blir snabbare och lämpar sig bättre för inspelning. Om du sen ska ha ett FW 800 ljudkort krävs det också att du har ett FW-kort i datorn (controller) som klarar av FW 800. Dessutom bör du ha två olika controllers om du ska ha både ljudkort och extern hårddisk för att undvika krångel.
 14. Håller med föregående talare... Men hur får man ihop så många inlägg utan att spela in nåt???
 15. Den latency du har kan du se under Device Setup. (Där man väljer ljudkort i Cubase) Inställningar för buffersizen finns i ljudkortets kontrollpanel.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.