Jump to content

drloop

Medlem
 • Posts

  10,261
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  54

drloop last won the day on January 18

drloop had the most liked content!

Reputation

584 Utmärkt

About me

Recent Profile Visitors

187,608 profile views
 1. Du har en bump runt 50Hz som troligen gör det svårt att pressa upp mixen. Jag hade nog gasat på lite runt 5kHz för att få lite tydlighet i mixen. Sedan ligger det nåt "prutljud" som låter helt trasigt, är det en bas som råkat hamna en oktav för lågt? var inte rädd för kompressorer, rätt använt så hörs de inte. Eller rätt använt så hörs kompressorn! 🙂 smaksak
 2. I Reason factory sounds så kan du välja kategorin "All Effect Patches" och sedan "Mastering" och där hittar du tex 4 bands multibands compression combinator plus en massa andra bra presets som du kan börja med. Normalt brukar det ligga en EQ, Stereo Imager, compressor och limiter redan från start i projekt i Reason. De är bara avaktiverade. Tryck på Bypass knappen för att aktivera dessa i master inserts.
 3. Kör du reverbet på 100% blött funkar det att lyssna via Waveform kanalen plus direkt signalen. Klicka på spåret du vill spela in, sedan kan du välja längst ned när du högerklickar på edit > input Live input monitoring för att lyssna via din DAW.
 4. Du skall ha hörlurarna inkopplade i UR22. Finns ett enkelt sätt att få lyssning. Finns en ratt på ditt ljudkort som det står mix på. Vrid på ratten så balanserar du mellan direkt lyssning från mic preampen och din DAW. Vill du sätta effekter så så du hör dessa live så skapar du en effektsend innan "regeln" och skickar till ett reverb. Dra sedan ned sångkanalen i din DAW och vips så har du reverb i dina lurar utan att höra din sång med slapback eko pga av lyssning både från din DAW och direkt från mick.
 5. Stor nördfaktor på inlägget. Men jag gillar det... 🙂
 6. För att det är work in progress som man vill ha hjälp med för att senare avsluta den efter feedback?
 7. Fan vad fint! Vad jag önskar att du hade sång med. Det är lyriskt!
 8. Det går fint att lägga compressor på mastern i Cubase. Om du inte är så van att mastra så kan du få hjälp av Izotope Ozone med mastringen. Behöver inte vara fulla sviten utan du kan använda dig av den billigaste varianten.
 9. Jag gillar ljudet av 421 på trummor och på förstärkare men kan hålla med om att upphängningen är så där och gaffa kan krävas. 🙂
 10. Jag gillar soundet på allt utom baskaggen som är alldeles för påträngande. Testa att sätta ett reverb som klingar ut ibland på brassstabben, kan bli coolt! Inte klar som låt kan jag tycka, blir lite för upprepat tema för min smak om man skall lägga sång. Kan bli riktig bra det här med lite jobb.
 11. Förra gången när Apple gick från PowerPC till Intel så var det mycket som aldrig blev porterat. Tror man får räkna med lite förluster av mjukisar vid den här övergången.
 12. Avvägningen läck och grundljud är alltid svår. Sedan beror det på vilket sound man är ute efter på trumsetet. Olika mickar på pukorna är inget problem, golv och häng låter olika så det gör inget om man har olika mickar tycker jag. Bättre att anpassa vad som låter gött än matchade mickar. Gissar att du provaråt 421 på pukor? Min goto mick om jag inte har tid att testa mig fram.
×
×
 • Create New...