Jump to content

drloop

Moderator
 • Content Count

  10,640
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  46

drloop last won the day on August 19 2018

drloop had the most liked content!

Community Reputation

524 Utmärkt

About drloop

 • Rank
  Nåt med rymden vore kul

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Kosmos
 • Intressen
  Musik... Segling... Mat... Vin...

Personlig information

 • Hemsida
  http://www.ballisticrosesmusic.com

Recent Profile Visitors

184,157 profile views
 1. Twintrak Pro gick loss på ca 8 000 spänn med AD kortet när det begav sig. Scarlett billig Art Tube MP löjligt billig. Du kan ladda hem de separata filerna och lyssna var och en för sig. Den slumpvisa filen är bara för att man snabbt skall få nåt att lyssna på så man eventuellt blir nyfiken.
 2. Twintrak gick loss på ca 8 000 spänn med AD kortet när det begav sig. Scarlett billig Art Tube MP skitbillig
 3. Jag gjorde denna test innan ditt inlägg om förstärkningen. Jag dragit på ca +30-35 db på preampar. De är värda något för de som ä intresserade av hur skillnaderna är i normal användning.
 4. Reampade ett rhodes med tre olika preamps och tre olika ljudkort. Det som är använt är som följer. Samma mick till alla tre tagningarna i samma position på alla tagningarna. * Focusrite TwinTrack Pro med dess inspelad digitalt in i ljudkort, använder mao TwinTrakens AD. * Art TubeMP in i ett M-Audio 2496 ljudkorts AD. * Scarlett 2i4 och dess preamp. Ni får avgöra själva hur stor skillnaden är och vilket som låter bäst. Ett snabbsmakprov där jag klippt mellan alla tre ljudfilerna. Okomprimerade filer finns här: Alla tre tagningarna slumpmässigt klippta: https://1drv.ms/u/s!AkfKZm9KT0GVnlflO4S9gnld6yht Nedan de tre inspelade filerna med de olika preampsen och AD omvandlarna. Preamp exempel 1 https://1drv.ms/u/s!AkfKZm9KT0GVnlqPv_-tilQqi3Tz Preamp exempel 2 https://1drv.ms/u/s!AkfKZm9KT0GVnlnvqFFFc4sf7cqV Preamp exempel 3 https://1drv.ms/u/s!AkfKZm9KT0GVnlgj_e7V2FtchIR2
 5. Herregud! har du använt en Scarlett någon gång? Eller sitter du bara och pyser gearslutz luft.
 6. Hipass eller lowcut filter kan har vara olika branta så det måste man tänka på. Så 12, 18 eller 24dB per oktav gör en rätt rejäl skillnad. Så det kan vara en del av förvirring runt var man vill skära. Sedan beror det på genre, rockbasar brukar sällan vara fläskiga medan modern musik definitivt har mer lågbas än en klassisk rockprodd.
 7. Med mina ganska tröga AKG K601 så funkar ett Scarlett utmärkt, lika bra som min fin hörlurslyssning. Preamparna i Scarlett har jag inte A/B testat mot mina bättre preampar men preamps påverkar rätt lite de också jämfört med hypen runt preamps. Så länge man inte använder preamps som distboxar utan spelar in rent... Så nej, man kommer nog inte behöva uppgradera nåt om man köper ett billigt ljudkort.
 8. Jag kan ta och göra en testinspelning med ett Scarlett och de inbyggda preampsen och jämföra med nått riktigt high end ljudkort så kan vi avsluta den frågan. Hörlursförstärkningen blir klurig att lösa så den lämnar jag walk over på.
 9. Sant, mina tester är på linjenivå. Du kan köpa ett enkelt ljudkort och få råd att köra bra hörlursförstärkning och roliga preamps när behovet uppstår istället för att lägga allt på ett ljudkort.
 10. 90hHz är nog att ta i om man inte mastrar 70 talsdisco för vinyl. Lägsta E på en 4 strängadbas normal stämd på 440Hz är ca 40Hz. Jag tycker det är bättre att använda vanlig EQ och ta ned de områden som är för starka.
 11. Det meningslösa är att personerna som tycker att mina ljudfiler är för dåliga och jag snäll som jag är använder deras exempel och helt plötsligt kan de vara hur exakta som helst. Fasvända sin originalfil mot min testfil är ett sätt. Jag gjorde något för att lura testpersonen/personerna på nåt sätt så att jag märker om de tex fasvänder sin originalfil mot min testfil. Tji med det fusket. Sedan kan man naturligtvis mäta filen och på annat sätt manipulera testfilen för att upptäcka skillnaderna, för de finns, men vi som människor har svårt att höra dessa och i en riktigt inspelningssituation så sticker jag ut hakan och säger att skillnaderna inte är tillräckligt stora för att ha en verklig betydelse för inspelningen. Ljudkortetskvalité är inget man behöver oroa sig för nu för tiden. Dessutom mäter tex ett billigt Scarlett nästan lika bra som ett svindyrt ljudkort så skillnaderna på AD DA är i det närmaste försumbara och högst sannolikt omöjliga att höra för en vanlig människa. Vår hörsel kombinerat med vår hjärna är i sanning inte ett exakt mätinstrument.
 12. Hur testade du? Har du ljudexempel?
 13. Jag gör testerna för att själv förstå. Visst jag skulle kunna vara oärlig men de gånger jag använt filer från folk som påstår att jag använt för dåliga filer och jag använt deras filer så har de helt enkelt fuskat och fasvänt mina filer och svarat helt korrekt exkakt var klippen ligger. Om jag tar en klassisk inspelning som ingen vet vilken den är så kan förståsigpåarna plötsligt inte höra var klippen ligger och det inspelade materialet är för dåligt... Det är helt enkelt skitbra ljudkort som produceras nu för tiden, så bra att man inte kan avgöra vad som är bättre eller sämre. Möjligen att det är skillnad. Och att man måste ha en viss typ av fil eller musik för att kunna avgöra om ett ljudkort låter bra eller, hur gör man då när man spelar in? Kan ni inte avgöra vad som gör skillnad när ni spelar in nåt tex akustiskt och det är obehandlat? Om hårdvara har extrem betydelse så borde det vara skitenkelt att höra skillnad på en iPhone4 DA inspelad in i ett enkelt ljudkort.
 14. https://1drv.ms/u/s!AkfKZm9KT0GVmG2JvHHURdTuR3RL Ovan är ett exempel där jag klipper slumpmässigt mellan en öförstörd wavfil och samma fil uppspelad från en iPhone 4 in i ett billigt ljudkort. Nästan omöjligt att höra var klippen ligger så nu för tiden kan man lugnt säga att ljudkort låter tillräckligt bra för att kuna musicera utan att lägga en förmögenhet på ljudkort.
×
×
 • Create New...