Jump to content

drloop

Medlem
 • Content Count

  10,729
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  54

drloop last won the day on January 18

drloop had the most liked content!

Community Reputation

581 Utmärkt

About drloop

 • Rank
  Nåt med rymden vore kul

About me

Recent Profile Visitors

186,779 profile views
 1. För att det är work in progress som man vill ha hjälp med för att senare avsluta den efter feedback?
 2. Fan vad fint! Vad jag önskar att du hade sång med. Det är lyriskt!
 3. Det går fint att lägga compressor på mastern i Cubase. Om du inte är så van att mastra så kan du få hjälp av Izotope Ozone med mastringen. Behöver inte vara fulla sviten utan du kan använda dig av den billigaste varianten.
 4. Jag gillar ljudet av 421 på trummor och på förstärkare men kan hålla med om att upphängningen är så där och gaffa kan krävas. 🙂
 5. Jag gillar soundet på allt utom baskaggen som är alldeles för påträngande. Testa att sätta ett reverb som klingar ut ibland på brassstabben, kan bli coolt! Inte klar som låt kan jag tycka, blir lite för upprepat tema för min smak om man skall lägga sång. Kan bli riktig bra det här med lite jobb.
 6. Förra gången när Apple gick från PowerPC till Intel så var det mycket som aldrig blev porterat. Tror man får räkna med lite förluster av mjukisar vid den här övergången.
 7. Avvägningen läck och grundljud är alltid svår. Sedan beror det på vilket sound man är ute efter på trumsetet. Olika mickar på pukorna är inget problem, golv och häng låter olika så det gör inget om man har olika mickar tycker jag. Bättre att anpassa vad som låter gött än matchade mickar. Gissar att du provaråt 421 på pukor? Min goto mick om jag inte har tid att testa mig fram.
 8. Fin fina EQs i Logic! Rulla av är att sänka från 200Hz och nedåt med vanlig EQ.
 9. Jag använder en https://www.thomann.de/se/esi_moco.htm För att koppla in mina två monitor par. Finns monoswitch som löser ditt problem. Lite samma som mixamnnen länkade till fast för nära nog en 10 del av kostnaden. In från ljudkort och sedan kan du switcha mellan två högtalarsetups.
 10. Detta är tyvärr en Windows akilleshäl. ASIO är bara en i taget. Man kan köra ASIO4ALL som drivrutin för flera devicer men då drabbas man av mycket längre latency vilket i min bok gör ASIO4ALL oanvändbart. Jag skulle rekommendera att du kör all audio via ditt mixerbord istället och använda klaviaturen som just klaviatur.
×
×
 • Create New...