Jump to content

drloop

Medlem
 • Content Count

  10,701
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  54

drloop last won the day on January 18

drloop had the most liked content!

Community Reputation

565 Utmärkt

About drloop

 • Rank
  Nåt med rymden vore kul

About me

Recent Profile Visitors

186,205 profile views
 1. Tycker nog GA2a eller bara guran lät bäst. Men helt ärligt så är det så lite så jag hade nog spenderat mer tid på mixen istället för att ta mig tid att patcha in en kompressor. 🙂
 2. Tape stop https://kilohearts.com/products/tape_stop Utvecklat i Sverige! Finns fler liknande produkter förstås.
 3. Om du menar det melodin som spelar så är den för mig lite rörig och ostrukturerad. Förenkla kanske. Saknar något som tar tag i botten, baskaggen skulle behöva lite support av en bassynt med lite mer botten, baskaggen känner sig lite ensam. 🙂
 4. Kanske lite för många pitchbend grejer. Coolt som en effekt men inte hela tiden. Annars finemang tycker jag.
 5. Prova att ta bort instrument på olika partier så det blir mer variation. Trummorna är för starka jämfört med de andra ljuden och hela EQn är mysko på låten. Prova att ta bort all EQ du gjort och balansera om mixen därifrån och börja om med mixen. Sången låter som den är tagen ur en mp3a, är den det tro?
 6. Det är svårt att mixa i lurar innan man vänjer sig. Botten brukar vara det knepigaste. Jag höll på länge innan jag kände mig trygg med att mixa i lurar.
 7. Har du något exempel hur du låter?
 8. Du gör så fina små poppärlor Fidden. Lyssnar fortfarande på Easy!
 9. Antal reverb beror ju på vad man vill uppnå. Bara på trummorna ovan har jag 4 olika reverb för att skapa sound. Sedan har jag i min start template 6 olika reverb som sendar, inte alltid jag använder dessa men det är rum, plåt, lång hall lång plåt modulerad och en omodulerad hall, det täcker in de flesta mixcasen för mig. Och reverb på baskagge, varför inte? Det är ju helt beroende på vad man vill bygga för ljud, många samplingar på baskaggar har ju redan ett rum med i samplingen.
 10. Jag gör elektrionisk musik. Jag använder ibland hur många reverb som helst. På det senaste släppet har jag nog 15-20 olika reverb. Kör också ett kort reverb kombinerat med ett långt på vissa kanaler. Plockar på med Reverb Nu är låten en 80 tals låtande låt så reverb är liksom överanvänt... 🙂 Skickar med låten så du får ett grepp om hur det kan låta.
 11. Jajamen Akai S3200 sökes.
×
×
 • Create New...