Jump to content
Annons

newform

Medlem
  • Antal inlägg

    224
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

1 följare

Om mig

  • Kön
    Man

Socialt

  • Skype
    konsum@hotbrev.com
  1. Hm okej, jag skickade dig ett pm angående en dator, om du har tid 🙂
  2. Jag hajjar. Jag förstår att det är dumt att kanske köpa i nuläget om det skulle komma en bättre om någon månad. Däremot skulle detta argument bottna i (för mig) om datorerna klarar av att hantera produktionen av musik som jag ska göra på ett likvärdigt sätt. Den Mac Pro som kommer, om den kommer vara hästlängder bättre och göra en ordentlig skillnad för min produktion så skulle jag kunna vänta. Däremot trycker det på och jag är i ett kraftigt behov av en Mac Pro nu, men om den inte klarar av det jag vill göra utan problem (vill slippa freeze så mkt söm möjligt, byta buffersize beroende på om ja ska spela in eller lyssna etc, ha på alla pluggar samtidigt etc) så känns det onödigt att köpa. (såklart, vem köper något som inte håller måttet). Men om dom däremot skulle kunna klara av det båda två, så ser jag ingen jätteförlust i att köpa nuvarande modellerna. Detta kanske inte låter som en fråga men det var det haha. Eller... fundering så att säga.
  3. Och du har ingen latency i live medhörning när du kör synthar med massa pluggar?
  4. Tack för ditt svar. Okej, så det är tydligt ett bättre val att sätta in egna ram-minnen köpta separat om jag förstår dig rätt? :-) Det enda jag ser som fördel med en stationär är att jag kan ha ett intern ljudkort och få ner latency så mkt som det går. Antar att firewire inte kommer i närheten av det? Tack för dina länkar, är det en guide till vad som kommer att uppgraderas i deras sortiment etc? Ser att det står 'dont buy' på mac pro. Jag är verkligen lost när det kommer till sådan kunskap angående macar så du får gärna upplysa mig lite. 🙂 men rent generellt menar man på att mac pro snart kommer att uppdateras, därför är det en dålig idé att köpa det i nuläget? Det kanske är rykten men det vore ju tråkigt att behöva vänta och vänta på köpa!
  5. Detta är väll ungefär det jag har råd med just nu, tror ni att det räcker för elektronisk musik med mkt pluggar eller kan det bli prestandaproblem? Kommer inte att använda pluggar som typ guitar rig etc utan mest synthar med mera: 2,8 GHz Quad-Core Intel Xeon "Nehalem" 8 GB (4 x 2 GB)
  6. Hej vänner, Jag kommer att köpa en ny mac snart och logic pro studio. Däremot vet jag inte hur logic's performance är i de båda fallen - skiljer det oerhört mkt mellan quad core och 8 core? Klarar man sig på 6 eller 8gb RAM? Kommer mestadels göra jazzfusion arr och dubstep klubbmusik. Min förra mac pro var innan det blev intel och den höll jäkligt länge, men har ingen erfarenhet när det komme till deras 'nya' datorer, hur mkt dom pallar etc. Jag antar att det är klart att 8 core är bättre, men skiljer det sig ganska lite i performance/latency etc så sparar jag kanske hellre lite av pengarna och har råd med senaste logic också. Tacksam för svar :-) mvh Simon
  7. Hej, Jag undrar om det är någon som känner till en bra sångpedagog för metal. Någon som också känner till de rätta 'skrik/growl' -teknikerna. I stockholm eller en precis utanför fungerar också bra. Tips om var jag kan hitta en sådan sångpedagog är också till stor hjälp. Stort tack till er som ger seriösa svar. Mvh Newform
  8. hittade något som heter Taxi. (www.taxi.com) Någon som vet något om detta? Mvh Simon
  9. OK då förstår jag. Finns det någon större eller bättre musikförlag som du vet på rak arm? Eller någon man kan kontakta och fråga vilket musikförlag som passar bäst för just mina ändamål/genre? Tack.
  10. Förstod nu att du menade ett musikförlag. Kanske hade rätt i trögheten!
  11. Tack för ditt svar Claes. Vad är det för typ av förlag menar du? Du har inget exempel? Mvh Newform
  12. Hej alla Glada, Jag har gjort musik i väldigt lång tid men och funderar nu på att bli mer seriös med mitt låtskrivande. Kommer skriva en del RnB/Pop/Soul. Mycket mainstream det vill säga. Jag kan inget om processen här, har försökt läsa mig till det på diverse forum och siter men det är så mycket att jag inte direkt får ihop det. Man kanske börjar bli trög. Det jag vill veta är säg, jag har skrivit en låt där jag försökt göra produktionen och själva låten i sig så bra som jag kan göra den. Hur går man tillväga efter det som låtskrivare? Är det skivbolagen man hör av sig till? Är dom intresserade av låtmaterial till deras nuvarande artister eller jobbar dom redan med sitt nätvärk av låtskrivare etc? Man kanske inte alls går den vägen utan måste skapa artisten själv? Finns säkert mer frågor om ämnet men kan inte så mycket om det så detta är bara de första frågetecknen som dyker upp. Väldigt tacksam för seriösa svar Mvh Newform
  13. Fräshar upp den lite så någon som kanske har lite info att dela med sig av kan skriva.
  14. Hey folks! Har en Gibson Custom med 3 pickups som jag skall byta ut. Har köpt två st Tonerider Rebel 90, Neck och Bridge men saknar en tredje att mixa ihop dessa med. Har knappt någon erfarenhet alls av P90s innan eller mixning av 3 gitarrpickups över huvud taget. Något tips på en tredje pickup? Spelar det mesta inom rock; när det gäller gitarrljud så är det allt från cleant, lättspräckt, klassisk rockdist, lite tyngre rockdist och ibland fuzz. Väldigt tacksam för svar. Newform!
×
×
  • Skapa ny...