Jump to content
Annons

papa_keno

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt

Om mig

  • Stad/plats
    Nej, ingen "nykomling"
  1. Du kommer väldigt långt med Logic. En keyboard eller liknande för att skicka MIDI till Logic är väl en bra start. Om du fastnar för det kommer du så småningom vilja köpa nya monitorer, subbas, kompressorer, ljudkort, syntar. Men helt ärligt är mitt tips att lära dig din Daw. Får du inte Logic att låta bra så hjälper det inte att köpa all världens utrustning för det är helt enkelt du som är för kass. Lycka till!
  2. Dlx i Sthlm säljer den också som elektronisk licens. 2795 kr
  3. Det är klart det finns en (teoretisk) skillnad i hur algoritmen för nedmixning skiljer sig mellan olika DAWs. Jag har en bekant som föredrar ProTools över Logic just av den anledningen. Jag är dock själv skeptisk till att skillnaderna ens är hörbara. Välj den DAW som gör det du vill på enklast möjliga sätt. Jag har själv kört Logic sedan Emagictiden på PC och rimligtvis är varje större uppdatering att betrakta som en ny DAW och jag tror inte ljudkvaliteten i detta avseende blivit sämre sedan 90-talet.
  4. Jag satte en Ibanez elgitarr (RGXXX) i ett stengolv för en massa år sedan. Den sprack vid huvudet där halsen möter huvudet och det är där det är som tunnast, speciellt om man har floyd rose-stall. Jag försökte laga den via en duktig hantverkare men det blev aldrig bra. Den höll aldrig stämningen efter det och man kunde nästan använda huvudet som svajram trots att sprickan var dränkt i epoxy. Det är ju inte helt ovanligt med olyckor av denna typ. Les Paul råkar också ut för detta då halsen är tunn vid huvudet samt att vinkeln på huvudet gör att det blir en jävla smäll om den åker i backen. Nu skriver du ju att det är din favoritgitarr så då är det väl värt ett försök. Men räkna med att det kommer att kosta och att resultatet inte alltid blir bra
  5. Hade jag haft 1an hade jag nog inte uppdaterat. Jag har själv en 2a men sitter en del och använder 1an hos en vän. Det är väl lite lägre latency i 2an och förutom ballade utgångar och LEDindikatorer så tycker jag de är ganska lika. Ljudmässigt har jag inte märkt någon skillnad. Å andra sidan får du väl 2,5-3 tusen för ditt kort vilket innebär att du för ett par tusenlappar får ett nytt.
  6. Jag hade problem med brummande M-audiokort för en väldans massa år sedan. I det fallet berodde det glapp i kortet. Angående Duet 2 så är jag helnöjd. Latencyn har jag ingen exakt siffra då jag sitter på jobbet. Men det rör sig om låg latency och då är jag rätt känslig då en hel del liveinstrument spelas in. Enda nackdelen är, enligt mig, att när macen går ner i vila så somnar inte kortet utan det lyser på. Tillslut gnälls det om att kortet saknar mjukvara vilket åtgärdas när datorn vaknar.
  7. Senaste imac är riktigt tyst. Jag har minsta modellen (utökat till 10 gb ram) och det är sällan jag hör fläktarna trots att jag pressar den ordentligt. Min MacPro på jobbet väsnas mer enligt min uppfattning. Har en mini som jag kopplat till TV:n med några år på nacken, blir ju helt klart sugen på att uppdatera till senaste versionen. Fick hem Duet 2 igår och kan bara konstatera att den är riktigt bra (surprise).
  8. Jag lär dyka upp även fast jag är så aktiv på detta forum. Men jag bor i krokarna och gillar öl 😄
  9. Ja, faktiskt! Vill dock minnas att jag läste det första numret av Studio 🙂 Har sneglat lite på forumet, men inte orkat registrera. Nu behöver jag dock lite hjälp med Logic i os 10.4.4 så nu var det dags 😎
  10. Jag känner igen alla punkter i första inlägget 🙂 Jobbade i en butik i norra stockholm förut, och visst stöter man på en del märkliga varelser. Musiker är i regel ganska kunniga om sina verktyg, därför tror de att de kan styra och ställa lite som de vill. Alla förväntar sig t ex rabatter, även fast endast bra kunder bör få det. Inte helt ovanligt är hemmastudionissen som kan alla vsti och pluggar som någonsin gjorts, killen som försöker cracka in logic 7 i windows 2000. Dessa personer tror helt ärligt att de kan få en licens av cubase eller liknande från butiken eftersom man i butiken har demoex 😎 Hehe, roligt folk det där 🙂
×
×
  • Skapa ny...