Jump to content
Annons

EmKay

Medlem
  • Antal inlägg

    994
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av EmKay

  1. haha ja så klart. Jag menade att den då inte har nåt som är skapat för ljudinspelning.

    Så du menar att med en mic med japanplugg och on board ljudkort så blir det ingen hörbar skillnad i kvaliteten på inspelningen jämfört med ett specifikt ljudkort?

    Ja jag har ju inte testat med en inbyggt så I stand corrected isof.

    Men ASIO drivare är ju bra att ha i alla fall.

  2. Har du inget ljudkort så brukar det finnas en mic ingång på datorn men det är ju inget man rekommenderar för ljudinspelning om man vill hålla det någorlunda professionellt.

    Köp isof ett billigt soundblaster ljudkort eller nåt, är ju i alla fall billigare än ett renodlat musik produktions ljudkort.

    Det är ju ganska enkelt skit in, skit ut, så satsa på ljudkortet om du vill ha bra inspelnings kvalitet.

  3. Meh...det är så det funkar i musik branchen. Wake up ppl!!!

    Nån kommer på nån ny pryl som funkar så kommer många apa efter...man kopierar det som funkar.

    Hörde jag nån säga Vocoder (Cher)?

    Hörde jag nån säga whitenoise filtersvep (Prydz)?

    Hörde jag nån säga dubstep wobbel bas (Skrillex)?

    ...you get the idea, trender kommmer och går.

  4. Exakt!.

    Glöm inte att den stora delen av EDM idag går ut på att få folk att dansa på dansgolven inte för at njuta av hemma i skinnfåtöljen. Det är därför låtarna är producerade som de gör och låter likformigt och där gör de ett jävligt bra jobb med 4 on the floor, sidechain, filtersvep och drop.

    1 min intron är till för att enklare kunna mixa in låtarna inte för hemma lyssning, lyssna på radio versionerna istället så slipper man 16/32 bars intron.

  5. Jag kommer inte ut mycket nu för tiden. Vad gör folk på dansgolvet under det där introt och under alla pauser som är i musiken? Är dom helt enkelt så trippade att dom fortsätter att dansa?

    Det långa introt är för att alla wannabe DJs ska kunna låta sin nya fina CDJ2000 hinna beatmatcha och mixa in låten i nästa automatiskt :-)
  6. Menar du vid 0:59? Låter som ett klassiskt baklängesreverb tycker jag. Klipp ut nån vokal, "reversa" filen (spegelvänd den), lägg på ett stort reverb som är 100% wet, bränn resultatet, importera den renderade filen och vänd tillbaka den igen (som reverse fast tvärtom så den hamnar rättvänd), pilla den rätt i takten, voila!

    Edit: EmKay (ultra)- fantastiska hjärnor tänker lika 😄

    Spegelvänd...där har vi ordet! Du vet inte hur rätt du har Klasho :-)
  7. Jag blir smått chockad och förvånad ! 😮 Du har alltså en väldigt bra synth installerad i din dator och du använder bara presets!? Du måste börja ratta lite! Allvrligen ett av det tokigaste jag läst här.. Sylenth1 är en vrkligt kraftfull synth! 🙂

    Va inte det, Syllans presets är faktiskt ganska bra. Om om du tycker det låter bra finns ingen anledning att skruva på dem.

  8. Japp...som alla säger. du måste ge plats åt alla olika ljud annars tävlar de om frekvensutrymmet och det blir grötigt och det gör du med volym, EQ, sidechaining, limiters och gates mm. Kolla YT för tutorials, finns hur mycket som helst. Det är detta som kallas mixning :-)

    • Gilla 1
×
×
  • Skapa ny...