Jump to content
Annons

beif

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om beif

  • Födelsedag 1985-09-30

Om mig

  • Stad/plats
    Malmö, Sweden
  • Intressen
    Sjunger, spelar gitarr, skriver låtar. Har just börjat skrapa på ytan när det gäller studioteknik.<br><br>Öppen för diverse musikstilars inflytande, men bakgrunden innefattar pop, 50-talsrock och jazz.<br><br>Är klassiskt skolad gitarrist. Spelar intet solo som överhuvudtaget har smak eller lukt av hårdrock. Annars är jag rätt duktig.<br><br>Mitt låtskrivande kommer klumpvis. Produktiv periodvis. Klämmer oftast ur mig 2.30-minuters popdängor med obetydliga texter.<br><br>Min sång är den av mina musikaliska talanger som har utvecklats mest under de senaste åren, antagligen för att jag har lyssnat sönder vokaljazzens storheter och lämnat Louise Hoffsten därhän.<br><br>Äger tre gitarrer varav två inte direkt är något att ha; en liten akustisk samt en Squier. Min tredje är en akustisk, Levin. Den är det bra ljud i.
  1. Hihi... intressant idé... hm. Annars är det alltid roligt att skriva en låttext utifrån en person, antingen som en hommage eller för att uttrycka sitt missnöje. Typexempel: Timbuktus Ett brev. Det beror ju också lite på VARFÖR man skriver; vill du förändra nånting, uttrycka känslor eller måste du helt enkelt bara ha ord till den där melodislingan som du just kom på?
  2. Det är tre ackord i de sånglösa partierna, men det hörs inte så bra i mixen. Det har diskuterats fram och tillbaka om det här med nåt slags solo emellan verserna.... har inte anlänt till någon slutsats angående det ännu. Får väl fundera lite mera! 😉 Angående hur trumkompet ligger; varför känns det som att det skulle bli bättre med virveln på 3an? Blir det för hetsigt annars? /Sanna
  3. Tjenamoss! Jag som trodde John Lennon dog på 80-talet! 😄 Vill varna för att lägga på stråkar här! Som det är nu är det inte sliskigt eller sentimentalt, men lägger du på stråkar kan du lika gärna sälja den som bakgrundsmusik till tv-serien OC eller liknande. 🙁 Annars så tycker jag att din sång är perfektion. Det kvittar att du inte har en klar, tonsäker röst a la Christer Sjögren, du låter som gjuten för din låt. Inte mer laid back. Inte mindre känsla. Det slaget måttade du perfekt redan från början! 😄
  4. Jag är inte nån teorinörd jag heller, men jag tycker mig kunna bedöma känsla och lyssningsbarhet. Därför lägger jag mig helt fräckt i här. 🙁 Grym känsla i den här korta biten! Tänk om du hade kunnat utveckla den vidare så att den hade blivit längre! Tycker absolut inte att du behöver viska eller nåt sånt, det ska vara helt instrumentalt. Kan hända att det här med tonerna som skär sig är en smaksak. Lyssnar man på nutida klassiska kompositioner samt sitarmusik så spelar dina små dissonanser ingen fatal roll i ens öron. Det enda jag saknade var en fortsättning!
  5. Jan J & Sonya H - Paper Moon Massor av sväng!
  6. beif

    LE låt 5

    Jag gillar också beatles-soundet och jag tycker det är en snygg sättning. Det som kanske låter lite off är att basen är lite rörig och tråkig i verserna, hade kunnat bli bättre om den hade varit lika funkig som på refrängen. Rösten funkar, men kan det bli lite mindre gnälligt och lite mindre vibrato på de långa tonerna? Försök med en mer laid-back inställning 😄
  7. Hedra, javisst. Men Hellström och göra kollage?? Kom igen Lena?! Ärligt talat, att han inte har blivit stämd är ett under.
  8. Absolut! Det är ett bra sätt att komma vidare om man verkligen är fast (sålänge man inte har en pinne upp i r*ven och klara av att nån annan pillar på ens grejer...) Annars säger min erfarenhet mig att det enda rätta är att fortsätta påbörja saker, förr eller senare avslutar man nånting och förr eller senare låter det hyfsat. Ibland måste man också tvinga sig själv att avsluta projekt. Övning ger färdighet!
  9. beif

    Politiska texter!

    Bra poäng! Måste även framhålla att Timbuktus texter har alltid känts som om man tagit Björn Afzelius till 2000-talet. Och kaxat till honom en aning. 😉
  10. Jag fick direkt en stark känsla av Paul McCartney. Sången borträknad, alltså. Men jag tror nog att hade Pållen kunnat sjunga så här så hade han nog varit världens lyckligaste. Annars så var låten riktigt mycket hans typ av sammansättning.
×
×
  • Skapa ny...