Jump to content
Annons

Dark Of Light

Medlem
  • Antal inlägg

    536
  • Gick med

  • Dagar jag vunnit

    223

Inlägg av Dark Of Light

  1. 14 minuter sedan sa CHAE:

    ”Get to the Hellchopper!!!”

    Lite som när de allierade inte [till en början] kunde använda sitt flyg under Ardenner-offensiven.

    Indeed!

    Så. Nu har jag handlat åt mina gamla föräldrar (nej, jag har inga nya), städat år mor, skjutsat far till röntgen och hem igen och faktiskt hunnit att jobba lite. Men nu, nu är det jefflar i mig helg!

    Tänkte bara tala om det ifall ni tror att jag går runt helt overksam.

  2. 12 minuter sedan sa CHAE:

    Den där knivningen i Skövde verkar ha PäTä-kopplingar; helikopter hade skickats upp…

    Det var igår. Jag skickade upp min hellchopper, polisen var sååå tacksam. Utan mig hade detta blivit ett knivigt fall. En eggande tanke.

    2 pers eftersöks med kopplingar till dådet fortfarande. En helliåkåpeter gör ingen nytta idag. Mulet så ini.

  3. 2 timmar sedan sa CHAE:

    Meanwhile i Storforum…

    Man ska tydligen gunga på huvudet för att fixa panorama på sin sång. Så säger en självpåtagen exepert i alla fall. Eller så gav personen i fråga något annat tips. Vederbörandes svenska är så trasig att jag faktiskt inte kan utröna vad personen menar…

     

    2 timmar sedan sa CHAE:

    Broken swedish is broken.

     

    • Haha 1
  4. Midsommarnatt. Netflix 2024.

    Ett relationsdrama i norsk/svensk midsommarmiljö. 

    Den norske regissören Per-Olav Sørensen har gjort mycket hos Netflix. Som The Heavy Water War, Störst av allt, två säsonger av Home for Christmas, The Playlist och Julstormen, te x. Visst syns hans handlag i även denna produktion. Det finns en värme, mänsklighet och närhet i presentationen hos alla inblandade personer här som är typiskt regissören.

    Alla har vi personer i vår närhet eller släkt som vi kanske inte riktigt pallar med. Här finns en hel del sådana. En del är öppet jobbiga, omoraliska eller djupt olyckliga. En del går under radarn, i alla fall ett tag.

    Hela handlingen plöjs igenom under knappt två och en halv timme i 5 delar och utspelar sig på ett idylliskt strandhus långt inne i Oslofjorden under ett midsommarfirande. Här bor det norsk-svenska pensionärsparet Johannes (spelad av Dennis Storhøi) och Carina (Pernilla August) i ett närmast paradisik miljö.

    Efter trettio års liv tillsammans har de två döttrar, samt en bonusdotter. Men trots ett lyckligt liv har Carina den senaste tiden känt att livet bara går på rutin, har blivit tråkigt och förutsägbart. Hon vill uppleva mer, dansa, resa och nuppa medan Johannes vill varva ner, sköta huset och trädgården. Ganska typiska saker att gå igenom i livet. Man kanske växer ifrån varandra till slut. 

    Strax innan de bjuder alla med familj och vänner, till en fantastiskt midsommarfest, säger Carina att hon vill skiljas från sin man och hon planerar att avslöja ”bomben” under festen! Timingen är enligt Johannes inte helt 100. Serien är som upplagd för ett närmast Bergmanskt familjedrama i fem akter: "Uppbrott och förälskelse", "Begär", "Avundsjuka", "Försoning" och sist " Förlåtelse". 

    Det bjuds på massor av karaktärer, som alla bär på sina högst trovärdiga hemligheter, agg, begär och inre... demoner. Här finns olika former av problematik, osäkerheter, folk som pratar för mycket samt till synes lyckliga kärlekar och misär att frossa i och då har vi inte ens hunnit till pinsamheter som "Små grodorna" eller de där förbannade snapsvisorna...

    Spänningen ligger i luften och konfliktnivån ökar med konsumtionen av alkohol. Om och när ska bomben, eller bomberna (för de är många) smälla av? Den annars så trevliga tillställningen blir ett mentalt minfält som spårar ur i takt med att gamla hemligheter uppdagas. Den som varit med om liknande i verkligheten kommer att känna igen sig.

    Detta är en miniserie med halvtimmes långa avsnitt, det känns ofta som handlingen skyndas fram. Det är många karaktärer som ska ges sina tillbakablickar och egna historier. Det blir ibland lite krystat och klichéfyllt. Mycket ska berättas på kort tid. Det är egentligen det enda som är dåligt med det här.

    Det ÄR välspelat av samtliga. Pernilla August och Dennis Storhøi är lysande förstås men även andra här i Sverige mer okända skådespelare som Amalia Holm (❤️), Maria Agwumaro och Sofia Tjelta är lysande! Miljöerna är fantastiska. Det är en tragisk feelgood serie med ett anslag av udd sorg och bett som jag tycker kunde utforskas mer. Kärlek gör ont. 

    Klart sevärt som omväxling till annat. Om inte annat, så i alla fall som en försmak av sommaren.

     

    3/5 Jordbärkaker.

     

×
×
  • Skapa ny...