Jump to content
Annons

Mal Asno

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Preamp är försteget i din förstärkare. Det är där det mesta av ljudet i förstärkaren formas. Signalen går sen vidare till slutsteget som driver högtalarna. Ljudet kan färgas där med, men i mycket mindre grad. Du kan koppla "line out" till ljudkortet. Jag har använt "preamp out" också, men nu blir jag osäker på om det alltid går. Nån annan kanske vet bättre. Tänk på att du fortfarande måste ha högtalarlåda eller attenuator inkopplad om det är en topp, annars kan förstärkaren brinna upp. Sen behöver du ett program för högtalar-simulering, annars kommer det att låta skit. Jag använder Kazrog Recabinet, men du kan använda allt möjligt. Har du nåt förstärkarsimulerings-program kan du testa att stänga av själva förstärkaren i programmet men låta högtalarsimuleringen vara kvar. Jag rekommenderar dock Recabinet eftersom du kan ladda ner IR-impulser till det och få ut en massa olika ljud ur det. Man kan säga att IR-impulser är olika mickade högtalarlådor. Du kan t.ex. använda en impuls för en Marshall 1960A mickad med en SM57. LeCab2 är ett annat (gratis) alternativ. IR-impulser kan du nog också hitta gratis om du googlar. Sök på "cab impulses", "cab ir" eller "cab impulse responses". Slutligen, om du har tillgång till ett bra convolution reverb, använd det. Det är det sista steget för att få det att verkligen låta som en mickad förstärkare i ett rum. Fördelen med den här metoden är, förutom att du kan spela på låg volym, att du kan använda alla möjliga vst-effekter och eq.
  2. Jag lödde kablarna igår och allt funka som det skulle 😄 Nu vill jag bygga fler lådor 🙂
  3. Jag har byggt en egen 4x12:a (till gitarr) och har kollat runt på nätet hur man kopplar ihop högtalarna. Jag har 2st Celestion Vintage 30- och 2st Celestion G12T75-högtalare i den, alla på 16ohm. Jag tänkte koppla dom serie/parallel så hela lådan blir 16ohm. Så mina frågor är: 1. Blir det rätt om jag kopplar dom som på bilden? http://download.yousendit.com/B08BD0EE473FA328 2. Det finns TIP, R1 och GR på uttaget som man kopplar in högtalarkabeln från förstärkaren i. Jag gissar att TIP är "+" och R1 är "-", men vad är GR? 3. Går det att koppla ihop olika sorts högtalare (V30 och G12T75) som jag tänkt, även om dom skulle va olika watt men samma ohm? (vet inte watten på mina)
  4. Jo, den har master volym, men jag vill kunna pressa slutsteget utan att störa grannar, bor i lägenhet. Ok, men d låter ju simpelt 😉 Om jag skulle använda bara lådan o toppen, utan Hot Plate, så kan jag köra i stereo, men är d nån idé om man inte använder nån stereoeffekt, typ chorus? Eller hör man nån skillnad på stereo och mono med bara topp+låda?
  5. Jag ska köpa en 4x12:a och en "THD Hot Plate" men har inte så stor koll på det där med ohm. Är osäker på vicken Hot Plate jag ska köpa, finns i modellerna 2, 2.7, 4, 8 och 16 ohm. Lådan är en "Marshall 1960B 300 W, mono 4/16 Ohm, stereo 2x8 Ohm". Toppen är en "Laney VH100R 100W, 1 x 16 ohm, 2 x 16 ohm, 1 x 8 Ohm, 2 x 8 ohm". Hot Plate'en har så vitt jag vet bara en ingång, så jag antar att den bara går att använda i mono. Så... 1. Har jag tänkt rätt om jag köper en Hot Plate på 16 ohm? 2. Förstår inget av Watten, funkar grejjerna ihop?
  6. Nu fick jag den att funka! jag hade ett externt ljudkort som gjorde att jag inte kunde välja port för keyboarden. takk så mycke 😄
  7. Har nyligen köpt en "Roland PC-180A". Trodde man koppla den i USB:n när jag köpte den, men d gick visst bara o kopplan med midi-sladd. Så jag köpte ett midi-interface, "MIDISPORT 1X1". Jag har installerat interface'et men fattar inte hur jag ska använda keyboarden! D finns bara ett 'midi-out' på den, som jag kopplat in i interface'en som i sin tur går in i USB:n på datorn. Men sen? Jag har provat olika program, t.ex Cubase o försökt styra syntar med den, men d verkar inte som datorn har nån kontakt alls med den! Har aldrig använt midi-keyboard förut så jag vet inget om hur dom funkar. I manualen finns d exempel på hur man kan koppla den t datorn, men d är en modul kopplad t datorn i alla exempel. Tycker d är konstit om man inte bara kan koppla den t datorn o styra midi, utan modulen
×
×
  • Skapa ny...