Jump to content
Annons

Hellworks

Medlem
  • Antal inlägg

    5
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Man har ju sett dokumentärer om olika band där producenten ger olika tips under inspelningen och även fixar med ljudinställningar, vilka gitarrer som passar bäst osv. Men exakt hur inblandad exakt är en producent? Producenten står väl många ggr för låtskrivandet också men sägg att ett band skall in i studion och spela in en platta med färdiga låtar. Sköter producenten allt under inspelningen samt ger tips, fungerar som bollplank åt bandet? Eller har en producent "rätt" i sitt yrke att göra lite som han vill? Kort och gott, vad gör en musikproducent?
  2. Tyvärr ligger våran sida i karantän (?) så ni kan inte höra hur det låter på ett ungefär. Det kan, med vår erfarenhet utav inspelningar, inte låta bättre instrumentaliskt. Inte helt metronom-tajt men vafan.... 😕
  3. Grymma tips. Att dubba låter faktiskt inte som en dum idé. Speciellt för gitarrerna om det ger lite fetare ljud. Även om vi spelar ganska så melodiös musik så har vi samtidigt ganska mycket tyngd i låtarna. Vi håller ganska bra balansen mellan de olika partierna både när melodier finns eller under t.ex sång då gitarrerna ganska mycket "bara ligger". Tyngden finns där men den kommer inte riktigt fram. Att dubba sången kanske inte är något vi bör göra eftersom att risken är ganska stor att vi inte sätter den identiskt för varje tagning. Kan väl låta ganska förskjutet då. Läste någonstans att det tipsades om att köra genom en mixer för att höja kvalitén på sången. Är det bara volymen som man snackar om då? En mixer kan ju ha förinställda "effekter" som man kan pilla med. Det är lite detta som vi saknar just nu. Sången låter bra men det låter fortfarande väldigt "påklistrat" i musiken och inte en del utav den. Som sagt, med reverb jag vi kunnat få den att passa inte bättre men finsn det någon bättre effekt att lägga på? Eko?
  4. Nej, vi kör trummorna genom output L & R. jag vet inte ens hur man spelar in med MIDI. Låter inte MIDI rätt så plastigt? Folk tror inte att det är digitala trummor för de låter så äkta. Speciellt cymbalerna. Jag vill ju inte riskera att hela demot låter Nintendo om vi kör MIDI. Inga tips på något att göra med ljudet?
  5. Vi håller på med våran första demo och inspelningsmässigt låter det ganska bra. Frågan är ifall det finns något sätt att få demot att låta lite mindre platt. Jag har lekt lite med reverb och kommit fram till att lite reverb får det hela att låta lite bredare men ändå inte riktigt korrekt. Vi har spelat in trummor med digitala trummor (en kanal så det går inte att mixa tom för tom eller cymbal för cymbal). Gitarrer genom en Line6 Pod och basen likaså. Sången skall spelas in på nytt med nyskaffade TSM MT103 med puff-skydd. Skall man på något sätt köra kanalerna genom något filter för att få lite liv i dem eller om man skall leka med lite reverb eller vad? Nu har vi faktiskt inga superprylar att spela in med då vi sitter i mitt vardagsrum och spelar in. Ljudkort i datorn är Audiophile 2496. Vi spelar metal och även om många anser att "ni kan la ha skitljud för det låter skit ändå" så vill vi ha bort det platta på något sätt. Vi har mycket stämmor och melodier i musiken. Vi använder Cubase SX och vi är la inga hejare på det heller. 😉 Tips?
×
×
  • Skapa ny...