Jump to content
Annons

Polpotkin

Medlem
  • Antal inlägg

    332
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Polpotkin

  • Födelsedag 2006-01-01

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Östergötland - Linköping
  • Intressen
    Metal, öl och porr
  1. Japp, c-1 classic. den här http://ecx.images-amazon.com/images/I/417J...L500_AA280_.jpg Ja Schecter är riktigt bra och "rejäla" gitarrer tycker jag. Dock är jag inte lika förtjust i deras billigare guror som omen extreme-serien, men för nybörjaren är dom kanon.
  2. Jag har ingen aning om ifall det finns två olika, men jag har en c-1 från diamondserien, den med rankan på halsen. Sjuk bra gitarr. Gjorde mig av med min ESP Eclipse och tog C-1 istället. Man verkligen känner hur schectern sjunger med när man spelar. Otrolig skillnad, ESPn känns som en plastbit i jämförelse, stum o jävlig.
  3. Steven Slate Drums tycker jag är det enda som är tillräckligt övertygande. http://www.stevenslatedrums.com/
  4. Tack för svaren. Nej vi har väl inga tankar på att anlita en jurist. Syftet med att höra av oss till stim var väl snarare att dom kan väl hjälpa en med sånt om man är ansluten. Iaf ge lite tips på vad man kan göra. Vi känner väl alla att vi med gott samvete själva kan lova bort den aktuella låten till den här filmen om det nu skulle bli nåt av den, men man vill ju å andra sidan vara helt på det klara med att vi kan riva kontraktet och få tillbaka rättigheterna till låtarna. Jag måste erkänna att jag personligen inte har så stor koll på vårt kontrakt. Jag hoppade in i bandet precis när det va dags att skriva på 😛 Aja, vi får se vad som händer... Men tack för svaren.
  5. Polpotkin

    Skivbolagsproblem

    För sisådär fem år sen blev mitt dåvarande band signade på ett norskt bolag och vi släppte en skiva. Två år senare la vi ner bandet och försökte kontakta bolaget för att meddela det. Inget svar kom. Vi hörde av oss igen. Inget svar. Kontraktet säger att vi var 6e månad ska få uppgifter på hur mycket som sålts och om summan överstiger ett visst belopp får vi det utbetalt. Det har inte sålts nåt stort antal, men det har iaf sålts en och annan skiva. Men vi har fortfarande inte hört ett ljud från bolaget. Så nyligen försökte vi kontakta dom igen, men fortfarande inget svar. Vi står fortfarande med på deras hemsida som senast uppdaterades hösten 2007. Vi har kollat upp att bolaget fortfarande är registrerat och aktivt. Enligt våra tolkningar så har dom i och med detta begått ett brott mot avtalet och vi vill att kontraktet rivs, men det verkar ju mer eller mindre omöjligt att få tag på nån. Vi är inte stimanmälda, men vår sångare ska höra av sig till dom. Till saken hör att vi har blivit kontaktade av en regissör som vill ha med en av våra låtar i en film. Han har i sin tur hört av sig till bolaget, men såklart inget svar. Vi har hört av oss, men inget svar. Någon här som har varit med om nåt liknande eller har nåt förslag på vad man kan göra?
  6. Vad är det för stärkare du ska koppla in? En sådan box, Dummy load, behövs bara om du använder en förstärkare med rör i slutsteget. Med en transistorstärkare kopplar du antingen Line Out eller Send till ditt ljudkort. (Rätta mig om jag har fel, men jag har läst att man inte ska koppla en dummy load till en transistorstärkare. Nån som vet?)
  7. Freddy Mercury och Paul Stanley såklart
  8. Re-ampa. Det är mer eller mindre standard att man gör så i metalsvängen, där nån spelar in och nån annan mixar. Blir också mer o mer vanligt bland folk som vill spara pengar o spela in gitarrerna hemma o skicka till en riktig studio för att få själva ljudet. Problemet är att du måste ha en re-ampbox att sätta mellan ljudkortet och stärkare, som gör att Line-nivån som ljukortet spottar ur sig görs om till instrumentinvå som gitarren spottar ur sig. EDIT DrHans hann före
  9. Din idé funkar. Vi bruakde göra så förr (fast då körde vi laptop och winamp, för det va lätt att starta o stoppa låtarna med mellanslag). Nu kör vi allt i stereo via Reaper med ett firewire-ljudkort. Gör en send åt trummisen där han kan ha klicket och lite av backtracket, som skickas till en liten mixer som agerar hörlursstärkare (och monitor från ljudteknikern). Har även provat mono-varianten med iPod och det funkade, men laptop är det smidigaste tycker jag. Och det brukar alltid va nån i bandet som har en laptop nu för tiden. Se bara till att batteriet är fulladdat innan ni går upp på scen 🥰
  10. Vibrationen från strängarna går ju ner i fjärdrarna oavsett om luckan är på eller inte. Snarare skulle det bli ännu mer påtagligt om luckan sitter där. Hur som helst. Jag har tagit en avklippt strumpa som jag har pillat in mellan fjärdrarna. Typ "vävt" dit den. Testa det.
  11. Kolla in Schecter som IDF nämnde. Deras budgetmodeller är förvånansvärt bra och mycket prisvärda (och jäkligt snygga 🙂 ) ex. http://vendolin.se/Annonce_Detail.asp?rub=...nonceid=5550406
  12. Nejdå, den sitter med en skruv i hållaren så det är bara skruva bort och skruva fast den på ett vanligt mickstativ. Helt okej mick annars.
  13. Military Intelligence, two words combined that can't make sense.
  14. Tryck F4 Välj Inputs-fliken Välj "Add Bus" (mono eller Stereo, vilket du vill) Då kommer det upp en eller två nya ingångar. Stämmer inte dom så får du ändra till höger om den nya "bussen". Den Bussen som redan finns där (troligtvis heter den nåt i stil med Stereo In, till höger om den står det troligtvis nåt i stil med Input 1 och 2. Så med hjjälp av den fattar du snart hur du väljer 3 och 4 om det skulle krångla.
×
×
  • Skapa ny...