Jump to content
Annons

bohm

Medlem
  • Antal inlägg

    98
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag vet att nån skrev tidigare i tråden om nån som sjunger utan några riktiga ord och jag visste inte då vem han menade. Efter lite surfande på youtube råkade jag komma till killen som tar förstapriset i alla kategorierna. http://www.youtube.com/watch?v=pE8EZVpjR84 Jag önskar uppriktigt att jag aldrig hade behövt se denna videon!!! .
  2. nu lånar jag din tråd lite.... Jag har oxå ett juli@ och det jag undrar är, har inte det kortet några inbyggda midi-instrument? när jag ska spela en midifil måste jag koppla över till det integrerade, gamla, ljudkortet på datorn för att få ljud. Eller så måste jag välja vst-instrument för varje spår för att få det att låta. Midikanal 1 (eller vad det nu kallas) brukar ju vara piano och kanal 10 trummor o.s.v.
  3. "Vi är som blommor, blommor som blommar Vi är som svanar, svanar som talar Vi är som ålar, ålar som vrålar Vi är som fiskar, fiskar som viskar" Poeten Martin Svensson myntade dessa tänkvärda rader.
  4. bohm

    Nä nu fan!

    Ska man behöva ta bort alla visuella eftekter i xp eller uppdatera drivrutiner och operativsystem om datorn är 5 månader gammal.... ysch, jag som ska köpa ny snart i förhoppning om att slippa sånt.
  5. Att lära sig vad tonerna heter finns det ett bra sätt. Spela C på grova E-strängen (10 band) spela sedan C på A-strängen (3band) fortsätt att spela C på D-strängen och fortsätt sedan på alla strängarna neråt. När du sedan har spelat på tunna e-strängen, går du upp på grova e-strängen igen och spelar F. Fortsätt med F på A-strängen och vidare på strängarna. Dvs du spelar C sex gånger (6 strängar, en gång på varje sträng på lägsta oktaven på just den strängen.) sedan fortsäter du i kvintcykeln och spelar F, Bb, o.s.v. När du kan spela detta tillsammans med en metronom i lagom tempo spelar du C på grova E-strängen D på A-strängen E på D-strängen och fortsätter med att spela C-dur skala, när du sedan kommer till C igen kör du Fdur skala osv. (kvintcirkeln) när du kan spela alla durskalorna på det sätter i 16 delar med metronomen inställd på 120bpm så är du grym på var tonerna sitter på halsen.
  6. Till en början brukar man lära sig hur själva "utseendet" på skalan ser ut, så som på bilden ovan. Men det är en grym fördel om man lär sig vilka toner som är med i skalan. Om man inte orkar lära sig tonhöjderna (alltså vilken ton som är C, D, E osv) så bör man åtminstånde lära sig var i skalan tonen, alltså vilken ton som är 1, 2, 3 osv. .. typ.. lite svårt att förklara. Men som i bilden ovan (bilden är för övrigt helt felvänd, enligt mig, men men) Där ser själva utseendet ut lika dant oavsett om du spelar en A penta eller en D penta, man börjar bara på olika band, men tonen 1, 2, 3 o.s.v. ligger rent "visuellt"på samma ställe om man kan se hur skalan "ser ut" (som på bilden) lär dej en durskala riktigt bra, sen relaterar du alla andra skalor till durskalan. (när man blir lite mer van kan man även använda andra skalor som referens). Ex spela en durskala, men sänk tonhöjden ett halvt steg på ton 3, 6 och 7. då blir det en mollskala. En durskala där man höjer 4:e tonen blir lydisk skala... och så vidare.. därför är det bra att kunna tex var 3 tonen i en durskala är på 3 strängen eller var 7 tonen är på 5 strängen o.s.v. sen finns det ju skalor, tex pentaskalan, bluesskalan, diminished, augmented etc. som inte funkar riktigt att göra på detta viset och det beror främst på att de inte inne håller 7 olika tonhöjder, vilket durskalan gör.
  7. Då vet du kanske vem gamla losthorizon gitaristen är med? Han är från bollebygd... han och jag var och gnisslade gurra tillsammans i USA.... Sångaren och gitaristen från Lost horizon spelar i HEED. http://www.heedonline.com/ BTW, Moberg länken funkar inte inte för mig.. får bara upp ett textdokument med massa konstiga tecken...
  8. Nä, så klart inte. Men massor av sprit, naturligtvis, om man bekostar det själv!!
  9. Jag spelade i ett band för några år sedan och vi gjorde 2 demoinspelningar i två olika studios plus några inspelningar i replokalen med en portastudio. Med andra ord, olika sound! Nu tänkte jag fråga om det är nån som är intresserad av att mixa de låtarna som vi spelade in på portan plus mastra ihop alla låtarna så att det får någorluna samma sound så jag kan lägga dem på en och samma skiva utan att det skilljer allt för mycket i sound... Några låtar är färdigmixade, alltså jag har inte varje spår och några låtar har jag alla spåren. nån som är sugen.. kommer inte att betala ersättning, eftersom jag själv inte får betalt nån stans ifrån. Utan det är riktat till den som skulle vilja öva sig på att mastra en skiva, men med sämsta möjliga förutsättning,,,, 😎 Skulle det bli intäckter får den som producerar självklart ersättning. (men det kommer förmodligen inte hända). Det handlar om knappt 10 låtar OBS låtarna är skyddade under upphovsskyddsrätt. ett smakprov på musikstil; http://kiteloop.se/musik/games_not_to_play.mp3 http://kiteloop.se/musik/all_your_tomorrows.mp3 http://kiteloop.se/musik/Go_Went_Gone.mp3
  10. Har du spelat in sången i badrummet? Effekten på sången hade kanske funkat bättre om du hade haft mer arr. på, Men jag tycker att låten är ganska "naken och utlämnande", med bara ett piano och en ledsen melodi, och då känns det som du döljer nåt, eller inte står för den känslan som du förmedlar genom att lägga så mycket effekt på sången, Gör sången mer "naken och utlämnande", alltså kanske bara ett litet reverb och framför allt en annan sorts reverb.
  11. bohm

    Ackordföljder

    eddie meduza har ganska många ackordföjder som är varandra lika....
  12. bohm

    TOOL

    Tool har släppt ny plata, och efter första lyssningen är den vad man kan förvänta sig, GENIALISK! Dessutom kommer det vara en konsert i Gbg 7 juli som man INTE vill missa TOOL (US) MOTÖRHEAD (UK) OPETH SOILWORK CRADLE OF FILTH (UK) DANKO JONES (CAN) THE HAUNTED (S) THE HAUNTED (S) ENTOMBED (S) EVERGREY (S) KHOMA (S) ENGEL (S) http://www.kulturbolaget.se/externa.php?id=1711
  13. bohm

    Atomic Swing

    Låten som kördes i tv4 var ju värdelös. Och för att inte tala om lågbudjetvideon. usch!! Kändes precis som att musik och video var gjorda enbart för att ha "nåt" att släppa, för att det ska rulla in lite pengar. Saknade helt känsla och konstnärlig genuitet.
  14. Tvii, det låter t.o.m bättre när jag misshandlar min katt! Att du har betalt STIM-pengar för att göra den offentlig förvånar mig, för det har du väl? Ev. slipper du betala för musik eftersom melodin är oegenkänlig, men textförfattaren vill nog ha en slant.
  15. Det här diggar jag!! Jag tyckte mig höra flera Esbjörn Svensson lick... har du inte några fler inspelningar man kan få ta del av?
×
×
  • Skapa ny...