Jump to content

tobbe303

Medlem
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by tobbe303

 1. (sökte runt lite här på forumet och hittade Rymdkraft - precis sådan musik jag vill göra

  Rymdkraft här, ville bara säga att den där meningen gjorde min dag! 😱

  Många verkar föredra FL när det gäller hemmasnickrad bitpop/blipblop, men jag ställer mig på en stol och lovordar Renoise. Det är en gratis tracker (förutom vissa funktioner som att exportera direkt till wav, men en licens kostar bara någon hundring) modell 2007 med VST-stöd och annat godis.

  Såg att du redan hitta quadrasid, några andra gratisgodingar att leka med är ju annars ymvst ( http://www.preromanbritain.com/ymvst/ ) som emulerar Atarins underbara YM2149-chip, Gameboy-VST:n Pooboy ( http://www.pontonius.se/ ) och hela samlingen instrument och effekter på http://www.tweakbench.com/.

  Lycka till!

 2. Oj, vilken skön samling rosor jag hade fått här (har haft en härligt analog sommar så hade missat det helt). Jag tackar och bockar ödmjukast, kul att så många gillar det!

  Till de som undrar så jepp, musiken är gjord i en tracker. Renoise rättare bestämt. Jag är en gammal Noisetracker/FT2-kille och har bara lirat gura/bas de senaste åren, men efter att ha hittat Renoise och dess moderna godis som ordentligt VST-stöd blev jag alldeles för sugen på att göra elektronisk musik igen (spana in Renoise om någon av er har FT2-vana, fantastiskt stycke mjukvara!).

  ("Symfonisk schlagertrancebitpop" var en rätt skön benämning förresten, tror jag lånar den till något tillfälle... :rolleyes: )

  Tackar igen,

  Tobbe,

  Rymdkraft

 3. Wah! Party!

  Haha, orkade inte mer än två låtar, men det var gött!

  Gör du inga långsammare låtar? Kommer håg några riktigt schyssta från Super Mario 2 till gameboy... Ojojoj.

  Jag har bara släppt hurtiga och fartglada låtar än så länge men det är lite långsammare material på gång (blir för jobbigt att lyssna på i längden, måste byta av lite ibland 😄 )

  Men snabb musik är så sjukt kul att göra, kul att du gillar det!

 4. Förfestmusik - Grymt bra! 🙂

  Men, hmmm.. chip-ljuden låter för rena för att vara samplingar. Är allting mjukvarusyntar eller bara delar av det? Och då följer ju förståss frågan vilket program du jobbar med. Nåja, riktigt bra hur som helst.

  Tackar 😆 Jo, chipljuden är till 75% mjukvarusynthar förutom vissa trummor, arpeggios och leads där jag får betydligt bättre kontroll om jag gör det på klassiskt trackermanér.

  Jag arbetar i Renoise med ett enkelt Evolutionkeyboard, men en kul detalj är att jag upptäckte att jag även efter många års frånvaro från trackervärlden fortfarande kan lira leads och ackord på ett vanligt datortangentbord 🙂. Qwerty-rock så att säga.

 5. Wow, det värmer enormt att läsa ovanstående inlägg - verkligen!

  Jag var mer klassisk chiptuneskapare förr i tiden men efter att ha hört band som Slagsmålsklubben och Gäddan & Braxen insåg jag att det fanns en hel del kul terräng att börja valsa omkring i om man tog med sig chip-arvet och blandade in synthar och annat, istället för att vara ortodox så att säga.

  Hur kul som helst att ni gillar det!!

  Jag släppte förresten en sprojlans låt häromdagen, Ultramumie:

  rymdkraft_-_ultramumie.mp3

 6. Det här vara rena uppåttjacket! Gick ju rakt in i hjärnan! Blev tvungen att surfa in på din hemsida för mer mer mer mer.....  😕

  Men allvarligt, jäkligt skön bitpop. Har kanske inte hört så enormt mycket, men detta var bland det bättre...

  5 tummar upp av 2 möjliga!  🙂

  Undrar om jag missade låtarna du postade förra året...hmm....minns inte....

  //Micke....

  Grymt kul att höra! Postar en ny låt idag dessutom (och ev. en ny sajt, Rymdkraft.com börjar kännas lite gammal) så ta en titt senare idag.

  Tack! =)

 7. Förra året postade jag en del Rymdkraftlåtar som fick gott mottagande, så tänkte tipsa om att Rymdkraft.com nu bjuder på ett antal fler låtar för gratis nedladdning (Creative Commons-licens).

  För de som inte hängde med förra gången så är det snabb och glad bitpop/blipblop med NES/C64/Atari-influenser i konstant dur.

  Rymdkraft_-_Kantarelle.mp3

  Rymdkraft_-_Smuggeldans_3000.mp3

  Rymdkraft_-_Mustaschvapnet.mp3

  Rymdkraft_-_Alfa_Beta_Gunnar.mp3

  Så, halka in på http://www.rymdkraft.com/ och spana in resten om det ovan faller er i smaken.

  Rock on

 8. Tjenare,

  Jag brukar använda Garage Band för snabba inspelningar hemma, men börjar tröttna lite på Rock-trumkittet. Har googlat runt en del men har inte hittat något bra ställe att få tag i nya kits, någon som vet? Gärna mer "rock" än Garage Bands egna.

  Dvs, jag är ute efter kits, inte loopar, och inga elektrosynthgrejer 🙂

×
×
 • Create New...