Jump to content
Annons

Janos

Medlem
  • Antal inlägg

    11
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Janos

  • Födelsedag 1965-01-31

Om mig

  1. Har två st. HD 201. Funkar för inspelning, men inte för mixning. Nu var det länge sedan jag mixade på allvar och jag har aldrig mixat i lyxlurar, ändå känns det förrädiskt att mixa i lurar om man siktar på lyssning i högtalare. Växla ofta i såfall. HD 201 gillar jag, min enda kritik är att ytan på den mjuka stoppningen i huvudbandet (eller vad det nu heter) slits vid flitig användning och den börjar flagna. Men det är bra lurar för sitt pris helt klart.
  2. Har tyvärr inga rediga svar, men det där med att hänga monitorerna i luften (likt en omvänd schockmount) har också föresvävat mig (pun ordentligt intended). 🙂 Förresten gissar jag mig till att du kan få problem med resonans även om du inte har direktkontakt. Jag hade flyttat racken.
  3. En högst oproffessionell reflektion: får du inte resonans i de där racken nu?
  4. Hej, Om man köper sig en Korg Wavedrum i USA, finns det problem kring det, annat än att man måste fixa sig en passande adapter för svenska elnätet? Nu menar jag tekniska aspekter och inte frakt mm. /Jan
  5. Schysst dämpning är bra, fast jag utgår från att de andra båda dämpar tillräckligt de med (för inspelning). - Är det så att AKG K 271 MKII och/eller Audio-Technica ATH-M50 är tyngre eller mer obekväma i längden?
  6. Anledningen att man frågar först kan ju även vara att få fram andra kvalitetsaspekter som "Jag har haft två st av lur X, och båda gick sönder på samma sätt". Eller annat som har ett värde förutom ren ljudkvalitet. Jag håller med om att ha koll på sin egen lyssning är viktigast. Jag har inte tidigare primärt mixat i lurar, så för mig är det grundforskning fn. Lätta och sköna sätter jag t ex högt på min priolista.
  7. Vitsen med så ofärgat ljud som möjligt vid mix är att resultatet då har bäst chans att klara en mängd avvikelser åt olika håll. Om man producerar för fler än sig själv och sin egen lyssning alltså. Någon som har åsikter om vinnare i följande match? - AKG K 271 MKII - Audio-Technica ATH-M50
  8. Hej, jag har mest lurkat på det här forumet. Jag ska "starta om" musiklivet med budgetprylar hemma och har surfat runt i lågprisskiktet på thomann mfl ställen så att ögonen blöder. :-) Jag kollar på bl a: - ESI Near05 och en Event sub. Jag har inte möjlighet att lyssna på en sådan (eller tidigare mixat med en liknande) kombo (liten närfält+sub), men funderar på om en sådan uppställning inte låter lite omusikalisk, med ett glapp mellan sub och resten av ljudet. - Hur ser ni som har erfarenhet av sådana uppställningar på den teoretiska utsagan? EDIT: Och sorry för att exemplet passerar 2000 kr-gränsen och därmed blir en aning Off Topic...
  9. Intressant diskussion... Dagsfärsk i forumet så jag säger hej på er också. Äger en ASR10 själv som jag funderat på att sälja. Dock så är det kul att pula med ett instrument utan att behöva datorn. Kluven alltså. Men 3500:- ...? Bättre att vänta tills den når äkta vintage-status kanske, ur rent ekonomiskt perspektiv.
×
×
  • Skapa ny...