Jump to content

Kraset

Medlem
 • Content Count

  93
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

2 Followers

About Kraset

 • Rank
  Medlem
 • Birthday 04/15/1974

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Lund
 • Intressen
  Windsurfing, musik, sjyssta dataspel.

Personlig information

 • Hemsida
  http://craze.se
 • ICQ
  0
 1. Där ser man vad ett ljud kan göra för inspirationen! Trevlig grej du har fått till här, och läckert ljud i början när man "drar upp" fjädern i dosan (eller hur nu mekaniken fungerar... ) Snyggt.
 2. Hehe... ok. Jag vet minsann inte ens vad "jigg" är för något. Men det här händer mig också hela tiden när jag spelar upp min musik för olika människor: de kan associera en låt till massa helt olika saker, och ofta sån't som jag inte alls själv har tänkt mig. Men det är väl det som är spännande med musik. Hur olika folk tänker, tycker, associerar och berörs, beroende på deras tidigare upplevelser, erfarenhet och synsätt. Jag får ofta feed-back om att jag har arabiska inslag i min musik även om jag själv inte alls kan höra det.
 3. Är det "Oud" som är stränginstrumentet? Snyggt. Trummorna låter bra också. Ett trevligt arr. Du kan säkert förbättra den här ännu mer. Ta ut svängarna lite och lägga till lite mörka djupa bas-trumma slag från StormDrum2. Det här med att sätta sig ner och experimentera är guld värt. Man får en bra låt-grund. Det här låten är förstås redan bra som den är, men den kan ju bli magnifik om du lägger 20 timmar till på den. Fast för att få till något magnifikt behöver man både inspiration och lite tur. Mycket bra jobbat i vilket fall! Keep it up! /Christian
 4. Ahh... riktigt snyggt. Melodiskt och vackert. Det finns inget i den här låten som är dåligt. Tvärtom... det mesta är riktigt, riktigt bra. Den enda detaljen som jag själv skulle gjort annorlunda (och här gäller ju ditt eget artistiska veto, din egen vision) är den "knackande" trumman som ligger ganska högt i frekvens. Jag hade hellre använt en mörk timpani där. (Men det är inte säkert det hade blivit bättre...) Anyway... it's a smake sake... Måste såklart också skriva ner mina associationer när jag hör detta: Jag tänker en Colin Nutley film. Vackert svenskt landskap. Lite vemodiga fioler, men ändå glatt emellanlåt när solen skiner igenom, flöjten spelar, och vi har en positiv sekvens i filmen. Skulle kanske också kunna vara en vacker Astrid Lindgren film. De snygga landskapen i Madicken, kanske? Skulle nog också kunna funka bra i ett fantasy-datorspel. Gothic 3 hade en hel del fina lite lugnare visor med mycket stränginstrument. Snyggt jobbat. Mer sån't här! /Christian
 5. Mm... kanske ingen dum idé ändå. Får fundera på det du säger. Jag tycker också att det kommer in lite för många problem med det där RME kortet. Nu säger iofs flera stycken på GearSlutz att spel aldrig någonsin har strulat med deras RME kort. Men, samtidigt... ganska dyrt + som du säger med volym-kontroll. Fast jag gillar din köpa däck till Lada liknelse. För det känns snarare som att jag har köpt en ny BMW, fast jag behöll däcken till min gamla Volvo-240 (ljudkortet). Jag har köpt ny dator, speciellt för att göra musikproduktion med alla tillhörande komponenter för att få den så tyst som möjligt (kostade ca 15 000, inkl dubbla monitorer för större Cubase arbetsyta), och bara mina nya VST-instrument har jag gett ca 20 000 spänn för. Totalt 35 000. Så ett nytt högkvalitativt ljudkort för 4000 spänn istället för ett 6 år gammalt. Det vore inte så konstigt att byta upp sig till nya däck. :-) Men det du säger om att det mesta kring fina högtalare och bra sladdar är bluff... eller rättare sagt, det gör extremt liten skillnad... det tål att tänka på. De där snubbarna som håller på med HiFi har alltid varit lite suspekta.
 6. Tja... igen... Jag har ju köpt monitorer för 5000 spänn. Kan vara värt att lägga pengar på att bra ljudkort också för att få bästa möjliga playback. Det sägs ju att det kan vara som natt och dag mellan vissa ljudkort när det gäller att spela upp ljud. Kvalitet på D/A-omvandlare, samt diverse komponenter. Just det här kortet ska ju vara väldigt bra enligt GearSlutz forumet, t ex. Det ska slå många kort i ljudkvalité som kostar betydligt mer. Så jag tänker att man lika gärna kan skaffa bra kablar också, så man inte ångrar sig. Dessutom, lägre latency är värdefullt eftersom man då kan köra lite fler pluggar och höja från min-latency på 3-4 ms till 10 när det börjar knastra. Så det är inte fel. ... så nu är jag nära att köpa det igen.
 7. Några säger (i vissa forum) att mixer ska man inte blanda in om man inte absolut behöver det.... I någons värld har man inte en studio om man inte har en mixer i sin set-up. Jag vet inte... Jag ska nog börja med att koppla mina studio-monitorer till hörlursutgången på mitt gamla Soundblaster Audigy 4, som en nödlösning. Antar att det inte är optimalt. Med min gamla Soundblaster trotjänare kan jag köra med ~ 10 ms latency. Jag har volymkontroll på den externa lådan till kortet. Och jag kan spela spel. Det som RME kan tillföra är att köra riktiga balanserade utgångar, samt att jag kan få ner latency till lägre nivåer. Gissningsvis ca hälften. Något annat som är bra med det kortet? Är det värt 4000 spänn?... tja... ... att man aldrig kan bestämma sig!
 8. Jag ska göra musik när jag jobbar och spela spel på min fritid, med en och samma dator, och det ska nog gå bra. Gäller bara att hitta rätt prylar. ... Jag har volymkontroll på monitorerna, så det får duga till att börja med. Men tack för tipset.
 9. Jag börjar bli lite orolig nu... Det verkar ju som att vissa forum varnar för RME support för DirectSound, men så illa kan det väl inte vara. Alla skriver ju att drivers är "rock solid". Jag menar om det finns något udda spel, 1 av 100, som inte funkar med detta ljudkort kan det väl vara OK, men DirectSound är ju ett interface som har funnits sedan Windows 95, och det här ljudkortet har funnits sedan 2003. Det vore väl märkligt om en sådan välrenommerad ljudkortstillverkare inte supportar DirectSound så att spel ska funka med det!? Någon med erfarenhet av detta?
×
×
 • Create New...