Jump to content
Annons

pirateKING

Medlem
  • Antal inlägg

    624
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av pirateKING

  1. Hej! Johan Kitti heter jag och söker tillsammans med mina bandkollegor Tim och Nicklas en trumslagare till vårat band. När vi startade bandet hade vi världens bästa trummis och när hon lämnade för en utbildning i London har vi haft riktigt svårt att hitta någon fullgod ersättare. Vi är 22, 24, 25 år gamla och lirar rockmusik. Bra drag, lagom dist, grymt gung och sköna melodier satsar vi på. Svårt såklart att beskriva hur vi låter så därför postar jag ett gäng totalt ofärdiga låtar för att ändå ge nåt slags prov på vad vi sysslar med. Nuvarande uppsättning är gitarrist, basist och sångare och vi har ungefär en miljard låtar vi jobbar på (några kommer bli riktigt riktigt vassa!). Vi söker dig som är en riktigt duktig trummis och inte bara klarar av att lira våra låtar utan som vill vara med och utveckla låtarna. Vi skriver allt tillsammans och ingenting anses färdigt fören alla bandmedlemmar fått sätta sin prägel på materialet. Vi är väldigt ambitiösa och är beredda att satsa fullt ut på detta så fort vi fixat en komplett uppsättning. Hör av er snälla söta kära forummedlemmar. Vi väntar på erat svar! Mvh Johan Kitti, Tim Broström, och Nicklas Hansson från ett ännu ej namngivet Rockband med vansinnigt höga ambitioner! Låtar: ( Allt här är ofärdigt och slaskigt men vafan, nåt måste vi ju länka! 🙂 OBS Sångaren på Walls är inte den aktuelle sångaren!) Walls: http://kitti.deth.se/musik/sokaband/03%20Walls.mp3 Fear Baby: http://kitti.deth.se/musik/sokaband/Fear%20baby%201.0.mp3 Her Favorite Pasta Place: http://kitti.deth.se/musik/sokaband/HFPP%20testmix.mp3 Fuckup: http://kitti.deth.se/musik/sokaband/Fuckip%201.2.mp3 Dreamer: http://kitti.deth.se/musik/sokaband/dreamer_pre_rec_v2.mp3
  2. Den här tråden och den här trådskaparen är ett exempel på varför man är i stort sett inaktiv på studioforumet nu för tiden. Enda poängen med tråden verkar vara att starta bråk. Riktigt trist.
  3. Vilken reklam? Har ni seriöst ingen ad-blocker år 2011?
  4. Skitmik! Om man får rösta på sitt eget förslag.
  5. Jag repeterar mitt tidigare förslag om att man måste spela in allt med en mikrofon som kostar under 100kr och köra den rakt in i moderkortets ljudingång! Sång, gitarrer, trummor, allt 🙂
  6. En mycket bra fråga! 😄 Det är rätt enkelt faktiskt. Vi arbetar på banduppsättningen just nu och det är ännu inte klart om Timpa ska lira bas eller keyboard! Han är skolad inom båda! 🙂 (Exempelvis om vi hittar en sjungade basist kanske vi flyttar han till keyboard!)
  7. Finns mailadress i översta inlägget! 🙂 Vore kul att höra ett smakprov! Kan man få det? 🙂
  8. Tack så hemskt mycket för svaret och den infon! Precis vad jag letade efter 🙂 Hur vet man skillanden på studiomixer och livemixer? Jag testade att spela in genom den och det lät bra men med väldigt mycket brus!
  9. Tjena! Va roligt. Growlet lät mycket bra! Om du har tid/lust/ork och diggar låten så får du hemskt gärna lägga growl på en av mina gamla låtar. Vart aldrig av att fixa sång till den. Hade tänkt att själv lägga clean vocals på breaken och i refrängen men på resten av låten vore det coolt med growl! http://kitti.deth.se/musik/peter_griffin_v5.mp3 Lägg till mig på msn 'real.kitti@gmail.com' om du är intresserad 🙂
  10. Mm men sånt är livet! Ah en kanonsångare. Tyvärr verkar det smått omöjligt att hitta någon lika bra. 🙂
  11. Hej! Har egentligen inga direkta tips att komma med förutom att det är en kanonidé att söka stipendier! Lägger man ner lite tid på det så finns det massor av gratispengar att hämta 🙂 Sökte nåt random stipendie i gymnasiet och fick flera laxar för att endast fylla i en blankett. Störtlöjligt! 😄
  12. Sångaren från mitt gamla band Eat and Sleep Clock. Han är kvar i Tokyo. När det verkligen började hända grejer så fick han kalla fötter och ville inte bli rockstjärna längre. Men en förbannat bra sångare och kille!
  13. Det beror ju helt på hur ni vill att det ska låta. Man måste ingenting men både stämsång och "dubbning" är två bra knep att ta till, helt klart. Och angående hur bra man måste kunna sjunga för att köra så måste man kunna sjunga bra nog för att det ska låta bra. Thats it!
  14. Haha precis så jag tolkade det också.
  15. Jag ber om ursäkt om det verkade som jag dumförklarade frågan, det var inte alls meningen. Men jag tror svaret är självklarare än du tror! Kolla på band du själv gillar och band som är kända för att vara bra live. Hur är dom? Vad gör dom på scen? Är ni ett rockband som kommer det handla mycket om energin ni förmedlar. Står alla still och tittar ner i golvet så kommer folk lessna snabbt. Om ni däremot interagerar med publiken, rör på er och verkligen ger allt så kommer det nog gå bättre). Sen gäller det alltid att spela bra. Det får man aldrig kompromissa bort. Och framförallt måste trivas på scenen. Det är det viktigaste.! Lycka till!
  16. Haha vilken fråga. När du själv ser på livemusik, hur bra tycker du då att det ska vara? Det är givetvis en kombination av hur bra bandet spelar, hur bra låtar dom spelar och hur bra dom gör sig på en scen. 9/10 av alla band/artister har 0 förståelse för hur man betér sig på en scen och ärligt talat är det väldigt få som passar för yrket.
  17. Hej Eileen! Nej man måste inte vara en manlig sångare. Man måste vara en sångare som övertygar oss om att som förstår vad som krävs. Det är fruktansvärda krav på en person som ska "fronta" ett rockband. Men egentligen handlar det bara om två saker. Att kunna sjunga bra och att vara en härlig, avslappnad person med självinsikt. Men av dom 40-45 sökande vi har haft till bandet (ingen överdrift!) så är det ingen som ens har varit i närheten av att förstå det jag snackar om 🙂 Nästan alla skickar en demo som låter skitdåligt och massa ursäkter på det. "Här är den demo jag spelade in för 30 år sen och den låter inte så bra men egentligen är jag mycket bättre." Kom igen nu Lonewind! Glöm alla bekymmer och släng läsglasögonen så kör vi! 😉
  18. Hej! Jag kom för något år sen över detta mixerbord. Det har stått och samlat damm i en hylla men drog fram det nu och undrar vad det är för något? Har googlat modelnamnet men hittar ingenting. Så jag undrar: Vad vet ni om denna? 🙂
  19. Då rekommenderar jag dig att fixa inställningarna för ljudkortet. Har för mig att det finns bra beskrivet i manualen hur du "setupar" ditt ljudkort. Lycka till!
  20. Om du klickar på trummorna låter det då? Låter andra saker i din sequencer?
  21. pirateKING

    studiobygge

    Tjena! Har inte thomann sånt? 🙂
  22. Jag har inget direkt att tillägga men jag tyckte ovanstående citat var väldigt roligt. Kan också känna att hela grejer blir lite uppförstorad. Som det är nu så spelar det ju rakt i händerna på både recensenten och Takida.
  23. Tjena Cruncharen!

    Jag menar inte att vara jobbig och tjata här men det vore så otroligt kul/lärorikt om det gick att få tag i bilderna från din byggartråd. Om du har tid nån gång så vore det fantastiskt :)

    Ha det kanon!

    /Johan Kitti

×
×
  • Skapa ny...