Jump to content
Annons

kaveh

Medlem
  • Antal inlägg

    19
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om kaveh

  • Födelsedag 1986-05-18

Om mig

  1. Ok! Tycker mig faktiskt minnas ditt klipp från Robinson. De hade ofta bra och passande musik till avsnitten på den tiden. Men vet inte vad det är för stycke..
  2. Ett långskott: Det låter ju förvisso inte som klippet du lagt upp men det kan inte vara denna? https://youtu.be/Fm-l_zD--j0?t=2m13s
  3. Hej! Lade snabbt ihop ett paket till dig på inet.se (de bygger alltså ihop det åt dig): http://www.inet.se/kundvagn/visa/1824991/2012-05-20 Är jättelätt att ändra småsaker där om du skulle vilja det (större hårddisk, mer ram, annan CPU) men det där paketet ska fungera bra vad jag tror. Har lagt till en processorfläkt för att få datorn tystare också. Sedan skulle det gå att få plats med det där i en mindre låda (mATX), hinner inte plocka ihop till ett sånt paket just nu men det är egentligen inga konstigheter förutom exempelvis annat moderkort.
  4. Ah, intressant. 3770k är rätt högt upp i lisltan också i och för sig, kanske man klarar sig helt ok på. Man skulle vilja se ett benchmark-test inriktat på just musikproduktion. Ont om sådana verkar det som 🙂
  5. Hej igen! Har nu två alternativa datorpaket som jag inte riktigt kan bestämma mig mellan. Vilket tror ni på? http://www.inet.se/k...3618/2012-04-29 http://www.inet.se/k...1585/2012-05-02 Kortfattat: Är det värt de extra pengarna för att få 2 extra kärnor? Betalar det lätt om det gör tydlig skillnad i prestandan men om det är likvärdigt känns det ju onödigt.
  6. Jo, alltså SSD är en självklarhet, där har jag inga funderingar 😉 Är moderkortet som jag funderar över hur man ska välja och vad man ska titta på för kriterier. Och angående ljudkort kommer jag själv inte på någon övertygande anledning till att köpa ett externt sådant. Min musik är helt "virtuell". Spelar inte in någon utomstående audio alls. Tror jag kommer rätt långt med moderkortets inbygga ljudkort, ASIO-drivisar och en snabb CPU i övrigt? Eller tänker jag fel - något som jag missar i resonemanget? Helt kort och enkelt: Varför behöver jag ett ljudkort skiljt från moderkortets inbyggda? Råd uppskattas mycket 🙂
  7. Hur ska man tänka vid val av moderkort egentligen? Förutom att det är rätt socket såklart. Jag tänkte köra på det inbyggda ljudkortet i moderkortet, om det är något som spelar in (spelar ändå inte in några externa instrument/audio). Väldigt tacksam för råd 🙂
  8. 😄 Ska bli nice att komma igång med producerande efter lite väl lång dvala på grund av att datorns kapacitet har dödat inspirationen till att skapa. Hm. Kan man köra två skärmar med den integrerade grafiken i processorn, någon som vet?
  9. Jo, det är jag väl medveten om. Fast var just Sandy Bridge-E jag funderade över i sådana fall vilket inte går att jämföra med på samma sätt.
  10. Stort tack för råden! Låter klokt som ni säger. Blir nog en i7 3770k och provar att köra med inbyggda grafiken till att börja med då jag ändå inte lirar spel på PCn, så håller man ljudnivån nere också. Och kan lägga grafikkortspengarna på en fet SSD kanske... Edit: Något särskilt man bör tänka på vid val av moderkort? Förutom att det är rätt socket såklart 🙂
  11. Sant, det kan man ju göra. Och sant som du säger att moderkortet blir dyrare, och även kylningen om jag förstått rätt. Så kanske är klokare att lägga de pengarna man sparar på 1155-sockel på annat krut i datorn. Angående att använda den inbyggda grafikkretsen i CPUn (som tydligen ska vara bättre i Ivy Bridge jämfört med Sandy Bridge) istället för ett dedikerat grafikkort - är det en möjlighet eller är jag helt ute och cyklar?
  12. Tack för rådet! :-) Uppskattas. Baserar du det på att prestandan skulle vara likvärdig mellan de två processorerna eller på att det är ett mer ekonomiskt alternativ? Pengar är inte så viktigt, vill ha en dator som inte dödar musikskaparlusten. Två följdfrågor också: Hur mycket RAM är klokt att köpa? Hört att Live bara kan nyttja 4 Gb. Men känns ju fjuttigt att köpa så lite. Ska man brassa på med 16 Gb? Ivy Bridge har en förbättrad inbyggd GPU vad jag förstått. Skulle jag klara mig med endast den och helt enkelt skippa ett externt grafikkort? Vore ju väldigt smidigt i så fall.
  13. Hej! Jag ska om några veckor bygga ihop en PC för som jag förutom vanligt användande (surf) kommer att använda främst för musikproduktion. Som bekant släpper Intel sina nya Ivy Bridge-processorer i slutet av april. Vad tror folk här på forumet är att föredra mellan att köpa en sprillans ny Ivy Bridge i7 3770k som har fyra kärnor eller en Sandy Bridge-E, exempelvis i7 3930k med 6 kärnor (som ju också kostar en del mer)? Jag använder inga externa instrument, endast virtuella instrument i datorn. Ableton Live är den sequencer jag främst använder för tillfället. Vet inte ens om det har stöd för fler än 4 kärnor, någon som vet? Har själv inte riktigt tillräckligt mycket kunskap för att kunna jämföra vilket av de två köpen som man tjänar mest på prestandamässigt. Vore grymt tacksam för råd eller info :-)
×
×
  • Skapa ny...