Jump to content

Christoffer Neese

Medlem
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Christoffer Neese

  • Rank
    På gång
  1. Jag har problem med ett Kurzweil micropiano. På baksidan står att den ska matas med 9 V AC och 1A. Om jag gör så så brummar det bara när jag kopplar in det (display lyser inte). Matar man istället med likström så ser allt ut att fungera. Det går att bläddra bland val och displayen fungerar. Midilampan indikerar att enheten tar emot midisignal, men inget ljud kommer ur den... Till saken hör även att på baksidan har man angivit polaritet vilket är lite märkligt när man samtidigt anger växelström där polariteten inte spelar någon roll... Efter lite googlande verkar det dock som att växelström på 9 volt är vad apparaten ska ha... Brummet tolkar jag som att växelströmmen inte konverteras till likström i apparaten. Har letat efter likriktare men hittar inga (dessa ska väl ha fyra "ben"? Någon som har erfarenhet, tips eller kan bekräfta mina teorier? Mvh Christoffer
  2. Har nyss köpt en separat micksförstärkare (Studio Projects VTB1) som jag tänker använda tillsammans med min mick, en RØDE NT1000. Nu till problemet. I mickens dokumentation står att den har impenads 100 ohm (50 per leg) Förstärkaren har två lägen, 200 eller 50 ohm. Vilket ska jag använda? Kan man ha sönder micken om man väljer fel impedans på förstärkaren?
  3. Golden Age project TC1 är samma mick som ADK GT-2 Mk2, enda skillnaden är priset. Kostar 1995 kr på musikbören. Har mailat leverantören som bekräftat ovanstående.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.