Jump to content
Annons

Eric

Medlem
  • Antal inlägg

    111
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Eric

  1. skänktes bort pga inga svar och tidsbrist
  2. Har tillverkat ett par absorbenter efter en guide tidigare. Nu ska jag flytta och har inte plats! Bifogar en bild. Jag bor i Åkarp utanför Lund/Malmö. För stort för att skickas... Är ju extremt dyrt att köpa av riktiga tillverkare så tänkte om någon var intresserad av att köpa dessa. Har funkat grymt hos mig och är rätt diskreta. Man kan ju byta tyg till vad man vill om man vill "designa" nåt eget utseende.
  3. det låter som att 500k är en bättre deal enl. dig då priset är samma på båda. Tyckte hi-haten såg seriösare ut på 400k men svårt att säga utan att kunna prova. Rubberpads på båda som du säger, frågan är väl om 500k har lika bra pads i.o.m att den har ett par år på nacken medan 400k kom ut i höstas men om 400k är mer budgetmodell så behöver det inte vara fallet. Har kollat runt länge efter nån slags jämförelse på olika forum och försökt läsa mig till om 400k är uppföljare eller bara nåt helt annat och blir inte riktigt klok på det.. Tänkte använda setet till inspelning med att trigga AD och möjligvis programerar jag kicken ändå så även om den är viktig är den nog inte viktigast i ett kit för mig när spåren läggs.
  4. aha, ja det kanske underlättar om jag länkar till specifikationerna! DTX500K: http://se.yamaha.com/sv/products/musical-instruments/drums/el-drums/drumsets/dtx500_series/dtx500k/?mode=model DTX400K: http://se.yamaha.com/sv/products/musical-instruments/drums/el-drums/drumsets/dtx400/dtx400k/?mode=model#tab=product_lineup
  5. Eric

    Yamaha DTX500k Vs. 400k

    Har haft ögonen ett tag på dtx500k och såg nu en prissänkning till 3995kr och tänkte direkt slå till. Grejen är att jag fick syn på 400k som lanserats nyligen och som låg på exakt samma pris. Jag bryr mig inte om modulens inbyggda ljud utan vill trigga Addictive drums. Min uppfattning var att 500k har bättre modul men 400k bättre pads, eller är jag ute och cyklar? Isf gör jag en kovändning till 400k, gör jag rätt? Vad tror ni?
  6. jo men nu är det så att när jag bara tar ett av spåren och klickar i sololäget på spåret och sen drar panningen från R eller L till C i mono så hör jag hur den blir starkar ju närmre C jag ställer den. Alltså har det inget med dubbning eller chorus att göra. Ska kolla i 8ans demo om det är samma
  7. Jag tar min färdiga mix och vill kolla så den funkar i mono. Vad jag då märker är att mina gitarrer som är pannade hårt höger vänster nästan försvinner. Jag testade på olika sätt. Först la jag en slumpmässigt vald monoplugg på masterspåret för att höra det sammanslaget. Sen testade jag med utility och drog ner stereobredden till 0% och samma grej. Testade panna olika spår och alla blev lägre än när dom var centrerade. Drar jag in dom två gitarrspåren till Center så är problemet ur världen men jag vill ju ha dom pannade! Menar du miklo, att jag testat mono på fel sätt bara? tips på hur jag annars gör om det nu är där felet ligger. Har sett en del tips att man kan använda utilityeffekten för att kolla mastern i mono på det sättet
  8. sorry sent svar, semester. men precis, det borde behålla sin nivå oavsett hur jag pannar om det är en monoljudkälla. Det är bara det att allt jag pannar får en lägre volym när jag summerar det i mono, tydligt hörbart. Det kan ju inte bara vara jag som råkat ut för detta i ableton eller? Läste att man inte kunde justera panning laws i Ableton men vet inte om det är där problemet ligger ens.
  9. Testade att dra ner utility stereo till 0% och la på masterspåret. Det som händer är att allting som jag pannar till höger eller vänster får en lägre volym än när det är centrerat. Eftersom det är mono så ska man ju inte höra någon skillnad på C L eller R. Eller har jag missat något? Testade med andra monopluggar bara för att kolla men samma där. Testade med hörlurar också, samma resultat. Lägre volym på det som pannas. Kör med 7an om det kan hjälpa.
  10. verkar inte vara samma. Någon som vill ta en koll på listan?
  11. menar du att snömachine antagligen har samma fläktsystem? Någon som vet?
  12. Har gått och funderat ett bra tag nu på en blushbox från frost som ligger i standardutförande på strax under 11000. Grejen är att jag gärna hade sett att den haft ssd hårddisk samt intel i7 ivy bridge och inte sandy bridge men för att få det krävs frost snowmachine och den är för dyr. Lägger jag därtill på en wintermute fläkt utöver ssd(vet inte hur mkt datorn låter utan denna men är så trött på fläktljuden jag har i min nuvarande) så hamnar jag ju på 16-17000 på blushboxen! Lite väl saftigt... en fem tusen över min smärtgräns Så jag har kollat runt runt runt. Satte ihop en dator nu ikväll på inet men det var 7 år sen jag satte ihop nåt sist och är inte lika insatt längre och lite second opinions på detta hade inte skadat. Min korg: http://www.inet.se/kundvagn/visa/1982935/musikdator Vad har jag missat? Nån spontan tanke om nätagg, moderkort och annan kompabilitet?
  13. ja allt ska vara insp. med en mick alltså och sen in i garageband för mixning. Alla filer ska kunna hittas på apogees hemsida så man kan se själv hur dom gjort. Tror ju inte att det är så att dom uppfunnit en supermikrofon utan det är nog så enkelt som att rummet är helt okej ljudmässigt samt att dom haft nåt proffs som kan mickplacering. Oavsett så är ju grejen att det inte handlar om att ha mycket och dyra prylar och ett perfekt inspelningsrum utan att det går att få proffsigt med i princip bara en mikrofon och rätt inställningar
  14. Kanske inte världens populäraste grej att posta på ett ställe som avgudar prylar och mätningar hit och dit och mikrofontyper in absurdum. Men det kanske vore bra att balansera upp det hela lite med den här länken där några killar spelar in en hel låt som ljudmässigt låter finfin. Inte för att jag gillar musiken men ni fattar nog vad jag menar. http://www.homestudioguru.com/1198/can-a-whole-song-be-recorded-with-just-an-internal-microphone/ Inte något jag själv gör men en bra tankeställare. Eller vad tycker ni?
  15. tackar ödmjukast för svaren hittills. Har inte varit hemma i helgen så ursäkta att jag dröjt. Det där paketet dr. hans låter inte helt ointressant, jag bor dock utanför malmö och det komplicerar det hela en hel del. 6000 är lite över budgeten iof nu när nya monitorer ska köpas in samtidigt... Är helt på det klara med att för mkt porösa absorbenter är illa. Jag spelar inte direkt dansmusik eller så utan mer akustiskt och rock men sällan med riktigt fet bas. Det borde vara en fördel iaf. Har kikat även på dina förslag Claes och Auralexgrejerna verkar bra men fan vad dyrt det är med allt sånt här. Vad är det som kostar så mycket egentligen? Är det att det inte är så stor produktion på såna här varor?
  16. Segt att få ännu en fråga på tidigare fråga men känns berättigad! (för mig). Om jag mest har våg och flutterproblem och fixar basfällor själv kanske detta är bättre alternativ??? tänker nytta mot pengar också http://www.thomann.de/se/auralex_acoustics_roominators_d_36dst_purple.htm
  17. jag har, såklart, problem med förstärkt bas i hörnen. Detta tror jag mig iaf kunna fixa med basfällor där. Flutter är nog problemet jag vill åt samt lite allmän dämpning. Det kanske är bättre att bara ta och göra några ramar som man fyller med mineralull, täcker över med tyg och hänger på väggen? Jag är LAT och jag gillar egentligen inte det här med att behöva göra allt detta och läsa på men man är ju så illa tvungen om det ska funka någorlunda! Det var lite därför jag tänkte på att köpa nåt sånt paket. Tror inte man kan få någon bra basfälla för överkomligt pris så där har jag redan insett att jag måste bygga. Även om det tar emot! Undrar lite om basfällorna i sig, stående i hörnen och som tar bort vinkeln bara genom sin position och såklart material, kan få bort mycket av fluttret etc? Huset är byggt i tegel och även om det inte är betong så är det jävligt hårda väggar och typ inget emellan. Det ger ju ljudet lite mer att studsa mot känns det som. Är diffusorer något att tänka på istället här för det problemet? Vet inte om rumritningen ger så mycket ledtrådar men kanske finns någon spontan idé var något klassiskt problem kan ligga någonstans?
  18. Tjena! Längesen man skrev här. Har skaffat mig ett mindre hus och har ett rum på 3,5 x 4 m som jag ska göra till ministudio för inspelning och mixning. Ska göra mig ett par basfällor efter diverse tips och ritningar här på forumet. Jag funderar dock på att komplettera detta med något mer och har kollat på Auralex Acoustics Alpha-DST länk: http://www.thomann.de/se/auralex_acoustics_roominators_alphadst_burgundy.htm http://www.ladda-upp.com/bilder/51456/rummet Ritning på rummet. Element under fönsterna och den del som sticker ut på ena långsidan är sidan av en skorsten. Är det att ta i om jag köper detta paket eller är det helt enkelt inte en jättebra idé för mina dimensioner etc? Mkt tacksam för svar! Vill komma igång så snabbt som möjligt och inte dra ut på detta i flera månader som det lätt blir!
  19. haha jo Tänkte mig om det var någon speciell typ av stålsträngar som man vanligtvis har på orkestergitarrer, lätta? brons? etc
  20. Har ärvt, eller vad man ska säga, en Levin jazzgitarr från runt 40-talet och den har nog inte varit strängad på 10-15 år gissningsvis. Vad ska den här typen av gitarr ha för strängar egentligen? Det är ingen nylonsträngad gitarr alltså. Någon som har några spännande förslag?
  21. One down one to got då alltså. Måste nog maila, hittar inget i manualen här i http://www.emu.com/support/files/storage/0....81B%20(EN).pdf Någon här som har ett sånt här ljudkort och kan kolla på sin nätadapter och se vad som står?
  22. jo men sånt brukar ta en vecka eller nåt, segt ju. Men kanske måste om jag inte hittar mer fakta, ska kolla lite mer och söka.
×
×
  • Skapa ny...