Jump to content
Annons

SMonk

Medlem
  • Antal inlägg

    231
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Stockholm
  1. RME Babyface är lite dyrt för mig, men MicroBook:en ser klart intressant ut. Även om den gärna kunde vara ännu lite mindre...
  2. Jag är också på jakt efter ett riktigt litet usb-kort. Hade siktat in mig på just UGM96, men om du säger att det är problem måste jag kanske tänka om. Är det bara du som har haft problem med det i SL, eller är det fler som rapporterat om det? Några andra tips på småttiga kort, någon?
  3. Mina ligger nog en bra bit under de finare vintage-grecosarna och burnysarna, tyvärr. Min fromma förhoppning är att de ska gå att sälja för mer än generiska kinaskräpguror iallafall. Slänger upp en länk till en fil med fler bilder (längst ner i förstaposten).
  4. SMonk

    Japan-gitarrer, värde?

    När jag bodde i Japan för några år sedan köpte jag något ogenomtänkt en bunt gamla gitarrer som jag tänkt göra något med, men sen dess har de mest bara stått i källaren och ruttnat (inte bokstavligen, förstås), så nu tänkte jag försöka göra mig av med dem. Problemet är att jag inte har så mycket till gitarrkoll (är mer av en syntnisse), så jag vet inte riktigt vad det är för något och vad de är värda (om något). Gissningsvis är de tillverkade i Japan eller Korea, men det står förstås inte någonstans på dem. Så, om någon vet något om dessa får ni gärna berätta. Det går bra att komma med bud också. Bacchus Telecaster-modell Lite envis fingersmuts på greppbrädan, ett litet hack på baksidan av kroppen, och metallpluppen på ena ratten saknas. Burny Les Paul-modell. Halvsliten, men inga stora fel. Greco GF-II "destination of Rock addict" Floyd Rose-stall (licenstillverkat). Repor/sprickor i lacken. Luckan på baksidan saknas. Brian/Bacchus (?) Les Paul "Live Road Model" Väldigt fin, bortsett från den lilla detaljen att huvudet gått av. Dessutom försökte någon klåpare (dvs jag) limma tillbaka det, så nu sitter det illa och jag vågar inte stränga på gitarren igen. Innan den gick sönder funkade den i alla fall fint. De andra tre funkar (såvitt jag kan avgöra - jag är som sagt inte mycket till gitarrist), men behöver förmodligen justeras lite (särskilt den med floyd rose-stallet). Zipfil med fler bilder (ca 20MB): http://www.mitten.se/forsale/Guitars2010/Gitarrbilder.zip
  5. Ah. Royen länkade till trådar med sammanlagt runt 3000 inlägg ovan. Hursomhelst, den centrala frågan hur mycket Artisterna faktiskt får är uppenbarligen fortfarande obesvarad. Spotify själva har avtalad tystnadsplikt (för sig själva), skivbolagen verkar inte vilja säga så mycket mer, och artisterna är väl för fulla och höga för att veta något, sådär som artister är.
  6. Kan du peka på ett specifikt inlägg i någon av trådarna? 3000 är ganska många inlägg att läsa igenom.
  7. Gissningsvis för att crossover för osx bara funkar med intel-processorer.
  8. Så, hur många skivor måste man sälja för att nå 13:e-platsen på svenska albumlistan*, då? * om vi antar att det är den som avses.
  9. Den stora skillnaden mot andra program är att Ableton Live funkar just... live. Logic (t ex) är ett mer kraftfullt studioverktyg, men Live är den enda sequenser som funkar "liveinstrument", samtidigt som det har fullt tillräckliga funktioner i studion för de flesta. Och just live-inriktningen gör det snabbjobbat, vilket kan vara en fördel som väger upp t ex brister i midi-editeringen etc.
  10. Den snabbaste processorn i en serie är alltid mycket dyrare än de andra, på grund av små tillverkningskvantiteter. Det är liksom inte meningen att man ska köpa dem om man bryr sig om vad saker kostar. Alternativet (för intel) vore att inte släppa dem alls, utan vänta tills produktionen kommit igång på allvar och priset därmed går att sätta lägre.
  11. Fast nöjer man sig med 16GB minne kan man nästan köpa två....
  12. Ja, alla presets är färdigmixade och funkar i alla låtar.
  13. Kronan faller 30%, priserna på importvaror stiger motsvarande. Inte absurt på något sätt.
  14. Sååå, hur mycket är stim-avgiften (som spotify betalar till förlaget (skivbolaget?)) per lyssnarminut då?
  15. Japp. Utan att ha hört den på ett drygt år, så säger jag också tvärsäkert mandolin.
×
×
  • Skapa ny...