Jump to content
Annons

DanceMannen

Medlem
  • Antal inlägg

    357
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av DanceMannen

  1. Ja, EMI är en Channel Strip. Verkar väldigt trevlig:) Dock kommer jag nog köra på Aphex, tror jag har mer nytta av den. Tack för feedback!
  2. Skulle t ex Sonnox Inflator vara i jämrförelse med Aphex? Båda är ju typ Exciters.
  3. Hej Båda produkterna är nedsatta på Waves.com. Jag vet att det är helt olika produkter och kan se nytta av båda, men kan inte bestämma mig för vilken jag ska köpa. Aphex Vintage Aural Exciter ingår i både Dave Audé och Dave Clarks Waves bundles, så antar att det är uppskattar produkten. Å andra sidan så är hårdvaran av EMI TG§12345 använd för både Beatles och Pink Floyd, så ... Jag pysslar med elektronisk musik, kör Sonar X3. Förstår att det "beror på", men om ni skulle rekommendera en av dessa, vilken, och varför? Tack!
  4. Vet inte om det var nått strul på ovanstående, men denna funkar https://www.soundtoys.com/sxsw2014/&rc=342-1883-846
  5. Rea på Waves.com för $39. Fortfarande en bra plugg? Användbar? Jag har annars Waves CLA2A, RCompressor, C6. Även PSP Mix Pack, Izotope Nectar Elements, Cakewalk VX-64 Vocal strip Samt Blue Tube bundle från Nomad Factory som ingår i Sonar X3 Soundtoys Native plugins också Vad sägs?
  6. Jag har en MB och är grymt nöjd. Kolla in en kille här som kör MB tlll ambient
  7. Värt att kolla in om ni inte funderat på Sonar förut:) http://www.musictech.net/2013/10/sonar-x3-review/
  8. + 1. Svinnöjd:) Dock så ställer Windows 8.1 till det rejäkt med 3:e parts pluggar, t ex Addictive Drums, och Pro Channel. Men det verkar vara ett Windows problem....
  9. Jahaja, då undrar man ju hur framtiden för Cakewalk och Sonar tar vägen liksom.... Gibson köper tydligen (Letter of Intent) i o f s, men ändå.... http://www.cakewalk.com/Press/release.aspx/Gibson-Brands-Announces-Intention-to-Acquire-Cakewalk-Inc Några funderingar kring detta?
  10. Ja, var billigare på Svalander. Fanns lite olika typer också. Inga jättepengar, men ändå.
  11. EDIT Hittade själv. Svalanders t ex. ------------------------------------- Tja Har en mängd massa vinyl 12¨ som har stått i källaren rätt länge. Tänkte ta ett ryck och tvätta rent dem som inte stått i case och samtidigt passa på att byta insidefodral, då det är väldigt skitiga. Jag vet att det ska gå att få tag på typ 100 i paket nånstans med nya. Nån som vet var man kan köpa? PS - också gärna tips på hur man gör rent gamla vinyl på bra sätt. Det där med trälim som man sett några gör på YouTube, tar alldeles för lång tid... Tack
  12. Kanske blir en sån här i alla fall:) http://www.thomann.de/se/sm_pro_audio_mpatch_2.htm Men då kan jag ju säkert sälja denna, finns väl knappast behov av båda... http://www.thomann.de/se/sm_pro_audio_nano_patch_plus_silber.htm
  13. Ser ju i o f s rätt smidigt ut, men lite dyrare än jag tänkt mig. Man borde väl kunna skicka signalen "på/av" via CueMix-FX eller liknande tänker jag?
  14. Hej Jag använder ett MOTU MK3 Hybrid som ljudkort med ett par studio monitors (Yamaha HS50). So far so good! Jag skulle dock vilja ansluta ett par vanliga "Hi-Fi" högtalare för att använda som referens till studiomonitorerna. Med andra ord att på ett hyfsat enkelt sätt switcha mellan studio & Hi-Fi när jag kollar mixen. Jag är dock helt värdelös på hur jag ska koppla samman, och vilka ändringar jag behöver göra för att få det att funka. Tacksam för lite hjälp Nuvarande set-up 1. Jag har kopplat samman MOTUs Main Out med mina studio monitorer. 2. Jag har kopplat samman MOTUs Analog Out 1/2 med audiokabel till Hi-Fi:s högtalarnas ingång (aktiva) 3. Jag har checkat i "Main Out" och "Analog 1/2" under Output drivers in Sonar X2 Vad gör jag nu? Jag får ljud via studio monitorerna, men inte från Hi-Fi högtalarna. Hur går jag vidare? Nån routing i Sonar eller CueMix-FX (MOTUs mixer program) Tack
  15. Kan bara säga att de låter väldigt bra, men skulle inte själv använda dem inte som studiolurar. Bra för tungt tryck i basen, och som iPod lurar. För egen del kör jag mina beprövade AKG S240;)
  16. Någon känsla för nya Monark? Låter fet, men kanske hade förväntat mig lite mer, med tanke på hajpen över deras nya synth. Tyckar även att 149 Euro för att uppdatera från Komplete 8 är rätt saftigt i min mening, visst att man får en ny synt "på köpet". men ändå.
  17. Härligt med lite positiv energi och feedback. Wörd up!
  18. Sent svar, men kanske nån ser ändå... Tack först och främst.! Jag har Camera connection kitet. Vad jag inte riktigt förstår i videon ovan är hur han kopplar ihop med datorn. Jag kör ju ett USB midi klaviatur, som ju sitter i datorn, men om jag ska koppla den till paddan så har jag ju ingen koppling till datorn. Behöver jag något annat?
  19. Så vad skulle du säga är "dagens bästa synth" då (VSTi)?
  20. Läste idag att NI släpper en ny synt. Inte så mycket info ännu, mer än "One synth to rule them all"... Det förpliktigar lite känns det som. Verkar vara en VA synth med analog karaktär (om det nu går). En teaser i form av en kort video är släppt. http://www.native-in...g/?content=2391 Lite av diskussionerna i olika forum verkar handla om att den eventuellt ska heta "Monark", och om det är en mjukvarusynt eller hårdvara. Någon föreslår att det kan vara ett nytt företag som heter Quantum 9 som utvecklar en hårdvarusynt http://www.synthtopi...nth-revolution/ Någon som vågar sig på en gissning eller hört något om denna nya synt?
  21. Morsning Jag har några musikappar till iPad men har egentligen bara använt dem att leka lite med på iPad:en än så länge. Tänkte försöka implementera paddan med min vanliga DAW, som är Sonar X2 Producer. Jag vet att det ska gå att synka via camera connection kit, men jag är inte riktigt säker på vag jag egentligen är ute efter då jag inte har full koll på midi. Kör mestadels VSTi annars. Jag tänker mig följande scenario: - Att använd Sonar som vanligt på min DAW. Tänkte sen använda t ex Korg i-MS20, iKaossilator och iMaschine och spela dem på liknande sätt som en VST. Självklart vill jag få det i synk. Dock osäker på hur. - Använda mitt vanliga midiklaviatur, men ljuden från t ex Kort iMS20. Tar gärna emot lite tips eller länkar om iPad och musikproduktion samt hur man kan kombinera iPad och en vanlig DAW på smart sätt. Tack!
  22. Sant i o f s;) Men tänkte om det kanske kan behövas till annat. Om nån visste.
  23. Tjenare.. Jag kör Windows 8, 64 bit och Motu Ultralite mk3 hybrid. (via Firewire) Jag håller på att stänga av så många onödiga tjänster som möjligt i Windows services.msc. Jag funderar bland annat på tjänsten "Motu_ZeroConf som beskrivs: "Enables hardware devices and software To automatically configure themselves on The network and advertise their presence". Denna tjänst är just nu satt till Automatisk. Jag använder min burk i stort sett bara som DAW, och stänger normalt av Wi-Fi när jag inte uppdaterar programvara/drivrutiner emellanåt. Jag tänker därför att man borde kunna sätta denna tjänst som Manuell istället för Automatisk?? När det gäller Windows Audio och Windows Audio Endpoint Builder tjänster? Måste dessa vara på för att ljud på datorn ska fungera? Jag kör Motus Audio drivrutiner. Men det kanske har med annat att göra?? Tacksam för svar:)
×
×
  • Skapa ny...