Jump to content
Annons

expanded

Medlem
  • Antal inlägg

    233
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av expanded

  1. expanded

    Pro Tools 8

    Word... om dom fixar de till LE och M Powered så skulle det ju bli intressant! 🙁
  2. Nej... har du konsumerat en viss sak i några år har man förväntningar, om förväntningarna inte fylls så blir man besviken. Självklart när man pratar om en sak som är så subjektiv som detta så säger jag inte att något är så och där med basta, utan för min del så kommer jag aldrig glömma när jag hade köpt min nya sony mdz minidisc någonting supertjofräs och kopierade över master of puppets och black via optisk överföring. Jag blev förbryllad över hur bra det faktiskt lät, inga tranceskivor (huvudföda) kom ens i närheten av mixningen som hade skett på skivorna, det var tekniska underverk i min uppfattning då. (idag ser det givetvis annorlunda ut, men skivorna är fortfarande förbannat bra mixade). Dom har ju lyckats... på ett sätt och det är ju att förbrylla mig igen, men den här gången var det ju koskit, sen kanske "soundet" kommer växa på mig, men det kommer ta ett tag för efter några minuter så måste jag vila öronen från trötthet.
  3. Nej, men man behöver inte köpa pannkakor heller... men har man gjort det i några år och sen helt plötsligt en dag så är alla pannkakor brända då blir man ju sur? 😉
  4. Ja, fyfan! Jag fick skivan i present....lyssna på den idag för första gången och trodde det var fel på den först. Får ju ont i öronen efter 1 låt. Menar första låten "That was just your life" där låg det lite snyggt på pukan, men sen märkte jag snabbt att det låg överallt. Fort blev det jobbigt och det är ju synd att dom har förstört lyssningsupplevelsen så mycket när låtarna verkar hyfsade! Då är ändå jag en person som lyssnar på tuggumitekno, jag trodde jag var van vid att låtarna slickar 0:an och rms:en är skyhög men så var det tydligen inte. 😆
  5. Tänkte bara tipsa om denna filterplug-in som är helt makalös och som nu uppgraderats med en hel rad nya smaskiga funktioner! 🙂 Jag ska i alla fall hem och testa den för att se om det blir ett inköp.
  6. Hum... 😉 Väldigt subjektivt. Men man måste väl vara någorlunda musikalisk för att få ihop något som påminner om musik i den benämningen att det innehåller rytm och toner.
  7. WOW sjukt bra låt. kör hon ackord på sin röst genom en vocoder eller? Jaa, inte så inne på just den delen... men jag har härt att det ska vara någon slags 'talkbox' eller vocoderliknande. Kolla även in Just for now också av Imogen Heap och upplev na' live ;-) Hide and Seek är fet! Tror det är typ nån form av backingvocal enhet som skapar körer samt en vocoder. Ruggigt skön harmonik i alla fall.
  8. Ju mer bitdjup = mer headroom right? Måste få detta uppklarat. +mer
  9. Jag tror jag bara körde på när jag installerade. Ev att jag valde att installera i Windows XP kompabilitetsläge. Högerklicka på drivrutinsfilen och välj kompabilitetsläget, installera på och när den säger att det är "osignerad drivrutin" är det bara klicka på installera ändå. Sen om du kör Deckadance så finns det ju stöd för bcd2000 i nativemode.
  10. Grymt! Tack för hjälpen 😛
  11. Tjae, det skulle ju vara grymt om man kunde sätta sig ner och skriva ner sin melodi på papper utifrån vad man har i huvudet. Men jag syftade mer på när jag sätter mig i pianorollen och försöker återskapa ackordföljden. Som sagt, jag har inga stora problem med just nån trallvänlig visselmelodi utan det rör sig mer om en känsla/harmonik som jag får på hjärnan som är svåra att återskapa. Men jag antar ända vägen till det är att verkligen hårdnöta skalor och spela mycket så man helt enkelt lär sig hur allt låter egentligen? Ett stort problem kan ju vara att jag inte spelar något instrument...
  12. expanded

    Gehör och skalor?

    Um tjae, är inget musikteorifreak så jag vet inte om det är den korrekta benämningen. Men, Finns det några bra regler som man kan tänka på angående olika skalor för att underlätta att återskapa en melodi/ackordföljd som man har i huvudet? Jag märker att jag lättast tänker i ackord /harmonik så att säga, men när jag sedan sätter mig ner så finner jag det svårt just skalmässigt att sätta ackorden, grundnoten brukar inte vara något problem, men tersen och kvinten brukar ställa till med problem. Eller ska man bara sätta sig ner och börja rånöta skalor? Hoppas någon förstår vad jag menar! 😉
  13. Hört att den även fungerar som ett ljudkort. Är ljudet bra? Eller kan man koppla det med ett annat ljudkort? Ljudkortet fungerar helt ok för det som enheten är tillämpad åt... Kör den för övrigt i Vista också 😆
  14. Jag har en BCD2000, det jag kan tycka är att joghjulet sitter lite väl tajt, pitchen är ojämn (svårt att pitcha precisa decimaler, iom att den använder vanlig midi 0-127 som value är det svårt att lösa men dom kunde ju kört på pitch mod istället.) Har provat den med Traktor samt Deckadance. BCD3000 ska ju dock komma bundlat med Traktor. Nu har jag inte provat alla DJ midi kontrollers men jag tycker det är underligt hur alla tillverkar går sina egna vägar när det finns så många bra vanliga spelare på marknaden som dom borde "kopiera".
  15. När ändå alla hatare kommer till den här tråden nu, kan ni inte börja hata McDonalds också för att deras hamburgare alltid är så flottiga? Är det inte på tiden att dom börjar se över det nu med alla överviktsproblem som på senaste tiden uppmärksammats.
  16. Jag gör ProgressiveRockinTechnoHouseMinimalUpliftingEpicMelodicGoaPsyTranceHeavyMetal, är det så det kommer se ut om 10 år? Jösses, vem vet var det är för stil... vem har rätt och vem har fel? Idag måste man hålla sig högt i hirarkin när man nämner stilen på en låt för att inte verka dum eller för nonchig. 😉 Jag gör det lätta och skiter i stilen och njuter eller stänger av i stället 😉
  17. Vilken skön tråd alltså! Ilööv it... lööööv it!
  18. Låter grymt! Bra å musikaliskt och ljudmässigt låter det också bra med tanke på hur lite du har pillat! Keep it up!
  19. z3ta+ såklart http://www.cakewalk.com/Products/Z3TA/ Har för mig att låten som spelas i Blade är av inga andra än New Order och låten heter Confusion. Jag tycker förövrigt att den spöar skiten ur Warp Brothers remix, för dom använder sig endast av några effekter, en TR-808 och en TB-303.
  20. FabFilter Volcano/Simplon. 48db slope! 🙂
  21. Waves Bus Channel Kompressorn på Mastern och API 2500 på percar är mumma. Köpte precis FabFilters Pro-C också... en redig kompressor för individuella spår!!
×
×
  • Skapa ny...