Jump to content
Annons

zagor

Medlem
  • Antal inlägg

    309
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Ja, faktiskt... att han gör fina synthar gör det inte värre...
  2. Som rubriken säger, kloka ord från Jon Mårtensson från Elektron: Länk till intervju
  3. zagor

    Max/MSP Kurs?

    KMH i STHLM har sådana kurser, 3 hp, ungefär 10 träffar som sker på helgen. Grym kurs med grym lärare, kan varmt rekommenderas.
  4. Om du kan inte installera något, kör med online program istället. för att skapa musik och göra beats: www.soundation.com för notskrift (vill du verkligen lära ut notskrift till folk som inte har musik som ämne???) www.noteflight.com
  5. du verkar ha många synpunkter om många program, 4056E... är du på jakt efter den som passar dig bäst? 😉
  6. skalorna är inget fel på, men det är moll melodisk skala. Mycket konstigt val, det kan jag hålla med, men det funkar ändå inte att jobba med en skala. Har man en låt som är någorlunda "vanligt" har man alltid några toner som skiljer sig från original skala, dvs noter som har tillfälliga tecken (till exempel förekommer noten Bb ofta i en låt i C). Typ musikteori på två rader blir aldrig bra... men fel är det inte, udda skulle jag säga.
  7. media-convert.com kanon online tjänst, gratis.
  8. Och att Pro Tools och Sibelius "slås ihop" önskar jag förresten verkligen inte alls. Det är två alldeles för olika program, det går inte att kombinera ett arbetsflöde för två så olika mjukvaror. Notskrivning program behöver inte en massa kortkommando relaterade till editering, programmering och arrangering. Så, visst vore det trevligt om PT notskrift blir aningen mer avancerad än idag, men att slå ihop de i ett och samma ser jag som rena mardröm.
  9. för det första: jag är först och främst Pro Tools användare, och är mycket tacksam för ett fantastiskt program. Jag tror dock att det är lite najvt att tycka att allt är bara bra. "nej, nej, det är inte nedskärningar, det är omstrukturering i företaget". Javisst, är man det minsta insatt i företaget kan man räkna antal anställda på Digidesign Nordic år 2008 och hur många som är kvar nu... Jobbar man dessutom inifrån Digidesign (ooops, sorry, Avid) som samarbetspartner kan man också tycka att Avid intresse för att upprätthålla administrationdelen, insider och en massa annat som Digidesign byggde så väl har inte varit så super. Kommunikationen på hur övergången skulle ske mellan Digidesign och Avid har varit riktigt dålig. Så, utifrån dessa aspekter känner jag ingen större pepp på detta. Jag hoppas såklart att allt kommer att bli bra, om inte bättre.
  10. F4 eller vst connections från Devices meny. aktivera de ingångarna du vill, samt rätta till hörlurutgången.
  11. Det är frågan som jag får besvara minst en gång i veckan... 😊
  12. i cubase SX3 har du en till kanal bredvid master i mixern som heter audition. den råkar gå på mute då och då. roligt och tacksam bugg. släck mute. alternativ på VST connections se till att audition är inställt i rätt output (dvs samma som högtalare/hörlurar/master). detta tror jag dock kom upp senast vid cubase 4. lycka till.
  13. Jaja, vissa från 2001: I min almanacka kommer det tidigare, och det blir isåfall +2 😛
  14. Som sagt, ingen fräck idé. EMI tänkte bara sno idéen från Elio e Le storie Tese, italienska bandet som var sajnad under EMI men kör eget sen 5 år tillbaka. De säljer skivor för 9 euro per konsert, vill man ha det i USB kostar 5. Vill man köpa USB minne med konserten i kostar 15. Jag skulle nog tro att EMI håller ungefär samma prissättning.
×
×
  • Skapa ny...