Jump to content
Annons

Dividend

Medlem
  • Antal inlägg

    609
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Inlägg av Dividend

  1. Läser man bibeln (ja, orkade igenom nya testament, blev dock förbannad av gamla), så är det uppenbart att den skrevs för att styra människor! För den/de styrande är det helt enkelt bra om folk är dumma nog att tro på gudar, och följa en 2000 år gammal boks (NT) regler.

    Om hotet om Guds belöning eller straff är enda anledningen till att man inte mördar folk, bör man nog uppsöka nån psykiatrisk akutmottagning!

  2. Grunden är väl basala kunskaper i att fördela bas mitt, och diskant jämnt. I alla fall i huvudpartiet av arrangemanget.

    SKulle jag tro.

    Läs på om varje enstaka instrument, finns mycket info på nätet. Lyssna mycket på musik med dessa instrument. Om det är en stor mästare och du känner instrumenten, kan höra vilket som är vilket, så lär du dig snabbt vilka kombinationer som är bra. Möjligtvis ett bra råd, beroende på hur du lättast lär.

    Vissa säger: "Köp en (dyr) bok!" men det finns mycket info på nätet och såklart mycket har med medfödd talang att göra.

    Jag tror inte Mozart var ett geni för att han tränade mycket, utan att han hade en genetik som gav talang att skapa bra musik.. Min åsikt.

  3. Jag söker sång till ett seriöst synt-projekt. Givetvis så är det ok om du bor utanför Göteborg, men det underlättar något om du gör det.

    Jag har en massa låtar som har potential men saknar sång. Jag har även ambition och uthållighet för att "lyckas" med dem.

    Kontakta mig a.s.a.p. så ser vi vad det ger.

    /Peter

    Dina låtar håller hög kvalitet också får jag väl tillägga! Hör av er nu till Light head, bra låtar och om du har en bra sång vet man inte vart det kan leda! Till stjärnorna?? 😕

  4. Han redogör för sina "framgångar" på ett dåligt sätt, som en tonåring som är stolt, och det stör mig.

    Ja gud förbjude, vara stolt över något man gjort - sånt tål vi inte. Här är det kanske på sin plats att påminna om vad lagen säger:

    Om du tror jag är för jantelagen är du blåstare än vad jag trodde. Jag HATAR den. Men samtidigt anser jag att dina och tjommens inlägg håller en undermålig kvalitet. Bryter jag mot jante?

    NEJ!

    Ni är dåliga och jag är bättre. Vad är jante med det?

  5. Trams. Många ord, mycket svammel, men lite retorik. Vad har du tjänat i år då? (På din musik.)

    Att avfärda det som "trams"... ja jag förstår det faktiskt inte. Är du avundsjuk för att någon visat intresse för hans demo?

    Retorik = konsten att tala (bra), ja. Han redogör för sina "framgångar" på ett dåligt sätt, som en tonåring som är stolt, och det stör mig. Men ordet är ju fritt, och jag borde inte skrivit nåt.... (Är lite hypersensitiv för sånt 😎

    Den sista frågan... Den musik jag gör har noll chans att komma ut på cd, som country eller rock/pop (även om jag har en del metalinfluenser), så nån avundsjuka finns inte.

  6. Mycket intressant att läsa vad Linda Perry skrivit. Drog iväg till Nashville med en demo och fick bland annat höra att det inte lät tillräckligt mycket Nashville, otight. Men var i alla fall tillräckligt bra för att en gammal räv som Robert Metzgar skulle börja klappa takten på skrivbordet och lämna över demon till ett bolag dörren bredvid. Linda (inte Perry) är där nu och spelar in låtar som ska pitchas mot lite större bolag. (blev lite avundsjuk när jag såg prylarna för minst tresiffriga dollar belopp i den studion). Hon har redan ratat ett mindre bolag och den distrubutionsdeal.

    Skulle nog aldrig fungerat om vi inte varit lite blåögda och naiva och trott stenhårt på vad vi gjort.

    Robert tyckte förresten att vi var riktigt puckade som ens ville in i branschen idag, nämnde som exempel Dixie Chicks som spelat in 24 milj dollar åt Sony och själva bara tjänat 300 000 på 3 år. Vad gäller nya band så lånar tydligen Sony ut 2 mille för att göra skiva med allt i Nashville vilket innebär att artisten måste sälja 2 miljoner skivor för att de ska ha fått pengarna tillbaka och 15% till om investeringen ska ha lönat sig. Mindre bolag over there har enligt honom ofta någon utomstående finansiär som lånar artisten pengar för produktionen. Så som Linda perry säger ju mer pengar - desto mer måste man sälja/arbeta för att inte stå i skuld till bolaget.

    Linda ska hur som helst tillbaka nu i Juni för att få låtarna klara med Dollys producent och musiker inblandade. Får se vad som händer sedan.

    Sedan måste jag ju säga att jag som amatörproducent, eller vad man nu ska kalla det hela, inte hade kommit lika långt lika snabbt om jag inte hade fått konstruktiv kritik och råd från studios forum. Har haft mycket nytta av alla er!

    Själv har jag ett gäng låtar som ligger och skräpar i byrålådan så funderar att spela in dem och lägga upp på nätet så fort jag får nog med tid. Just det ja, måste jobba nu...

    Trams. Många ord, mycket svammel, men lite retorik. Vad har du tjänat i år då? (På din musik.)

  7. Att skriva världens grymmaste poplåt är skitsvårt, tills den dag rätt utgångspunkt trillar ner i famnen på dej och du bara behöver utföra den med de skillz du ev. har, och sedan spela in den. Det är jättenkelt, men det är också jättesvårt.

    Det är inte alls skitsvårt, bara man har pengar att marknadsföra sig. Du är lurad, mannen.

  8. Ta inte illa upp, men om du inte kan identifiera skillnaderna mellan en genomsnittlig demo här på forumet och vilken radioplåga som helst så beror det på ditt otränade öra och inget annat.

    På dig verkar det som om de som är proffesionella är "proffsiga", per definition. 😉

  9. Däremot så har du helt rätt i att det finns mycket på detta forum som inte skulle vara kommersiellt gångbart och att kvalitén kan vara si så där på mycket. Men det är en helt annan sak.

    Det är inte alls en helt annan sak. Kommersiellt framgångsrik musik är inte framgångsrik av en slump eller som ett resultat av smart marknadsföring, som kämpande amatörmusiker så förtvivlat gärna vill tro.

    Jag förstår inte problemet, alla behöver ju inte vara bäst på just musik?

    "Kommersiellt framgångsrik musik", oftast pop och rock, är på not-nivå ganska enkel. Det kan vi väl enas om? (Alltså inte för att jag menar att jag gör fantastiskt avancerad musik här. Det är inte poängen. Vi bollar bara åsikter här.)

    Boten Anna t ex, var ju kommersiellt framgångsrik helt klart, men hur svår tror du den var att sätta samman?

    Pop är enkelt. Mycket enkelt. Texten tillkommer förstås, men det är bara att hyra in nån som skriver nåt som går hem i stugorna..

  10. Jag håller med om att det mesta är skit, både (speciellt) på radio och här.. Men det finns några som är riktigt bra, som motsvarar nån topp på ett isberg. Vissa ser man sällan, andra håller till här hela tiden.

    Som nån skrev

    "All musik som görs idag är skit, så jag köper inga CD längre. Jag gör min musik själv..."

  11. I övrigt vill jag tacka för era tankar och stöd, när jag skrev inlägget var jag i en rejält djup svacka som jag verkar vara uppe ifrån nu. Kan nu spela in musik igen utan att glädjen kvävs av frustrationen av att ingen bryr sig om den. Det hela är ju en balansgång, och i en depression får fel saker övertaget och brädan vippar åt fel håll.

    Ok, som nån sa så känner jag dig inte. Men jag hävdar att ditt första inlägg går att misstolka på det sätt som jag gjorde, så det hela verkar vara ett stort missförstånd. Visst kan jag också bli glad om folk gillar min musik. Men jag bryr mig sällan om enstaka personer ogillar den. Mitt behov av "bekräftelse" vad gäller min musik kanske inte är så stor som andras, men det vet jag faktiskt inget om.

    Jag menar inte heller "att du är misslyckad gammal musiker", det jag skrev var att de flesta (tror jag) gör musik för att det är roligt, INTE för att få bekräftelse. (Det kan förstås också vara kul, men om det är enda drivkraften så är något galet.)

    Ursäkta för mitt första aggressiva inlägg f ö...

  12. Hur kan man vara misslyckad musiker om man spelar för att ha roligt? 😛

    Jag tycker Fiddens funderingar har bra grund...

    Detta är inte en person som verkar göra musik för att han tycker det är roligt (jag kan ha fel). Han vill av fåfänga sprida sina alster och letar ivrigt efter guldkitteln vid slutet av regnbågen....

    "Och jag tycker hela grejen suger så fruktansvärt mycket energi. Det har gått så långt att jag drar mig för att sätta mig och spela in något, eftersom jag vet att jag kommer behöva fjäska och slicka rumpa för att folk ska lyssna på det. Har således knappt någon motivation att göra musik längre, det känns som att jag är påväg åt helt fel håll... och som att hela demomusikvärlden blivit smutsig."

    Tycker du att det har bra grund kan vi avsluta meningsutbytet här och nu.

  13. Jag tycker Fiddens brev är dåligt. På alla sätt och vis. En psykologisk introspektion som handlar om att det är andras fel att han inte gör musik

    MUSIK GÖR MAN FÖR ATT DET ÄR ROLIGT ATT VARA KREATIV, fan lever du kvar och tror du skall bli popstjärna. Skulle tro 1/1000 har chans att tjäna pengar på sin musik. Musik är enkel att göra..

    Så det behövs inte fler som klagar över att hans enkla musik inte genererar pengar.

    Börja måla, det är kul.

    Jag menar de flesta här är ju tonåringar-20-30 som fattar vad som står med versaler ovan, eller gamla misslyckade musiker. Trist att nån så ung hamnar i det senare facket.

    /Per

  14. Tror att många utav skalorna här inte går att spela på instrumenten på riktigt. Ska väl tilläga att jag inte är säker på det är så. Men det är MYCKET som är intressant att lyssna på här tycker jag, så det är ju kanske inte intressant vad som låter riktigt och vad som låter programmerat.

    Detta är intressant. jag är mest bekymrad över flöjtisterna, och cellisterna 🙂

    Tror att du redan vet det själv. Tycker att du hittat en lagom dynamik och att placeringen av instrumenten låter städat och fint tycker jag. Men el lite mera levande dirigent skulle vara spännande att höra här. Det blir lite för sequencer ibland, men i det stora hela så var det som sagt ett spännande stycke.

    Ok, ja jag sätter noterna min sequencer för att kunna exportera filen som midi, och på så sätt få läsbara notblad via noteworthy... Äger ingen keyboard heller..

  15. En snabb kommentar på helheten.

    Jag blir glad när jag hör dessa stycken. Flera orsaker inte minst att det i dagens hip-hop och RnB influerade samhälle finns någon som skapar denna typ av musik. Det känns stort! Att någon faktiskt försöker att föra arvet från Bach, Beethoven,, Mozart, Litz mfl vidare.

    Finns ju en del moderna kompositörer som gör sk "konstmusik", dvs musik med de klassiska instrumenten och ofta med jazz-inslag. Jag gillar den inte så mycket. Även om det finns några undantag...

    Och det är ju bra kompositioner oxo! Omöjligt att hitta en favorit. För tillfället så tror jag att jag gillar Dong Tian bäst, men Chun Tian är oxo väldigt fin!

    Om du fortsätter och utökar varje årstid med t.ex. gryning - dag - skymning - natt så har du ett verk som jag skulle klassa som betydande!

    Det kanske jag gör nästa årstid 😊 Just nu har jag fullt upp och inte tid att komponera...

  16. Roligt o höra verkar lite som den så kallade kalle anka rösten delar i två läger.

    tack för tiden o komentarerba tony

    JAg gillar Kalle Anka-rösten. 😉 Dock borde ni höja den mörkare "rösten" som säger samma sak i bakgrunden. Allvarlig, (pseudo?)filosofisk text. Men sant, alla har vi väl tänkt så... nån gång...

    Annars? VÄLDIGT bra film och musiken hyfsad!

  17. Första delen (årstiden) är vackert melodisk och mustig. Härligt rytmisk att jag nästan ser kinesiska svärdsdansare framför mig.

    Andra delen ger lite Enya-vibbar med en del oväntade ackord och tonartsbyten. Skönt flöde och rytm i denna också.

    Tredje delen (hösten då antar jag?) är storslagen med sina övervägande mollackord och passar in på årstiden perfekt. Denna är också mycket vacker och den jag gillar bäst. Låter som du har varit mycket inspirerad här, great! BTW, årstider? Utrotningshotade eller vad!?

    hehe, ja verkar så. Tack. hösten är tydligen den som folk gillar bäst.

    Fjärde delen. Wow! Klarinett och lite Gerswin Rapsody in Blue-tongångar sedan tar den andra men snygga vägar.

    Närmare tolv minuter och det märktes knappt. Hade inte tråkigt en sekund. Bra jobbat Per. En av dina absolut bästa och jag håller med Valdez jag tycker du utvecklas hela tiden. 🙂

    Tack 🙂

  18. Ja, du Emu! Det verkar bli som vi snackade om på msn häromdan... VÄLKOMMEN!

    Själv presenterade jag mig 2005. Men en kort (rekursivt erhållen 😲 ) presentation inuti din presentation:

    "Bor i Kina, använder skaletracker som keyboard, klickar in noterna i Cubase, det som erhålls låter som filmmusik eller avantgarde-klassisk musik. Fyllde 30 nyss... 😆 Öh och så älskar jag alla former av musik. Eller snarare: tycker inte illa om."

  19. Jag har ju kommenterat denna tidigare. Nåt nytt att säga? Sången är verkligen bra här och tillsammans med ljudbilden i övrigt ger det det hela ett väldigt... mysko intryck. Det är en knepig låt. Har väl sagt tidigare att den nog växer med tiden, det känner jag oftast på mig om en låt kommer att göra eller inte. Kan ni posta texten?

    Samtidigt är det INTE ett mästerverk (betyg 3+/5), som vissa andra saker ni gjort definitivt är 😄 Men visst, den platsar på skiva och i mp3-spelaren 😛

×
×
  • Skapa ny...