Jump to content
Annons

fenton

Medlem
  • Antal inlägg

    70
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av fenton

  1. Hej! Jag har samma problem med min nybyggda dator. Hur löste du problemet? Tacksam för svar!
  2. Hej! jag har samma fel med min nybyggda dator. Hur löste du problemet? Tacksam för svar!
  3. Hej! Köpte nyligen en Fender Blues Junior (brown limited edition) och jag är inte helt säker på att allt är som det ska vara med den. Om jag sätter mastern på 5 och sedan höjer volymen så smäller det till i stärkaren precis mellan värdena 8 och 9. Det verkar vara något slags hopp då det på volym 8 låter ganska tunt och vasst och 9 mycket fetare och rundare. Vad kan detta bero på? //Anton
  4. Så skulle jag kunna kvitta mitt underskott i företaget mot annan inkomst? Jag hade som sagt inga inkomster alls med företaget förra året...
  5. Tack för svaren Claes! Ännu en fråga om inventarier: Jag har flera instrument och annan utrustning som jag köpt för flera år sedan, ska jag ta värdet av all utrustning och baka ihop det till en summa som jag drar av varje år? Vissa instrument kommer inte upp i ett värde över 5000:- kr, kan jag ändå ta med det i samma summa?
  6. Jag startade mitt företag i mars 2010 och fram till 31 december förra året hade jag inte fakturerat någonting från företaget, alltså hade jag inga inkomster under 2010. Jag har en ganska gedigen inventarielista som jag skulle kunna göra avdrag för, men hur gör jag det när det inte finns någon inkomst att dra av ifrån? Vilka olika bilagor från skatteverket är det jag ska fylla i vid deklarationen?
  7. Vad kan kallas inventarier? Finns det någon prisgräns? Bakar man ihop värdet på alla saker och sedan skriver av den summan varje år?
  8. Ok! Men vem bestämmer andrahandsvärdet? Kan man själv uppskatta det eller bör en musikaffär värdera sakerna?
  9. Hur gör man då med avskrivningar av inventarier om man bokför med penna och papper i Esseltes grundbok? Jag har nyligen startat en enskild firma och planerar att fakturera bara några gånger per år. Hur kan man värdera instrument och utrustning som man använder i företaget men som man köpt privat?
  10. Deportees skiva är väldigt bra, men räckte inte riktigt till för att komma in på listan. Skansros gjorde en helt ok skiva, men jag har inte riktigt fastnat för dem.. ännu iallafall.
  11. Ja, jag är en av tre skribenter på bloggen. Kul att du gillar bra musik! =)
  12. Här finns en lista på 25 av årets bästa album
  13. fenton

    Ny Musikblogg

    Kolla in den nystartade bloggen Popbrus som skriver om musik som inte får så stort utrymme i svensk media. Länk : http://popbrus.blogspot.com/ Trevlig läsning!
  14. Om jag inte kommer ihåg fel så är det så Pro Tools LE funkar, alltså är det inget fel! I Pro Tools HD finns det dock en knapp jämte "rec"-knappen som gör att man kan spela med och öva, men det hjälper ju dig föga.
  15. Var kan man hitta dessa underbart bra virvelljud?
  16. Anna Ternheim - Leaving on a Mayday Hello Saferide - More Modern Short Stories From Hello Saferide Conor Oberst and the mystic valley band - Conor Oberst and the mystic valley band Mats/Morgan band - Heat beats live
  17. elgitarrer: Hagström Swede (ny) Fender Stratocaster standard mexico akustiska gitarrer Taylor 210e Hagström Western 6 nylonsträngad gammal... övrigt: Fender-banjo
  18. Jag och min flickvän spelar en Damien Rice-cover
  19. Kan inte låta bli att posta denna länk: www.myspace.com/karlozsvanggang Jag och några vänners sidoprojekt, mest för det goda nöjets skull. Vi kallar det nyskapande dansbandsmusik! Låten Mörners Väg är ganska lång, men innehåller en del överraskningar om ni orkar lyssna igenom hela.. kanske gömmer det sig en Ingmar Nordströms-klassiker någonstans? =)
  20. De är hur bra som helst! Tidigare i år släppte de en liveskiva med en en bonusDVD, väldigt givande!! Skivan heter Heat beats live
  21. Det är alltså ram-minnet som är boven i dramat, och inte processorn?
  22. Hej alla Jag använder Pro Tools med ljudkortet Profire 2626 från M-audio. Allting med inspelning fungerar galant, problemet blir när det är dags för mixning. Pluggarna tar väldigt lång tid på sig att "komma upp" och gitarrsimulatorer eller trumprogram är inte ens att tänka på. Det är helt omöjligt att få ett någorlunda arbetsflöde och det slutar oftast med att jag stänger av i ren frustration. Datorn är en Bärbar Asus F3j med IntelCore2 T5600 @1,83GHz med 1GB Ramminne. Opperativsystemet är Windows Vista Home Premium Varför tror ni det går så segt? Kan det vara Vistas fel eller är det helt enkelt datorn som är för klen? mkt tacksam för svar
  23. fenton

    Midi

    men går det att lägga olika instrument på alla delarna?...jag menar det är ju bara en stor smet...alla instrument ligger ju inte för sig... Jadå, högerklicka på det grötiga midi-spåret och välj typ "Dissolve nånting". Kan hända att det ligger på nån meny där, men det är inte svårt. det kan ju inte vara så enkelt?:S.. högerklicka på midispåret, gå ner till MIDI och välj sedan dissolve parts, då kommer alla instrument hamna på egna spår.
  24. fenton

    Midi

    Javisst, File --> Import --> MIDI file
×
×
  • Skapa ny...