Jump to content

aspucko

Medlem
 • Content Count

  258
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About aspucko

 • Rank
  Med i gänget
 • Birthday 08/18/1982

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Göteborg
 1. aspucko

  Olika musiksmak

  Underbart! Jag fick en rolig och intressant lyssningsupplevelse.
 2. Jag har en Tascam DP-008. Den är liten och snabbjobbad. De inbyggda mikrofonerna fungerar bra för mina behov. Som skissblock är den guld. Min Tascam har EQ och reverb.
 3. Jag har nyss köpt en Keystation Mini 32. Egentligen var det bara det medföljande programmet Sibelius First som jag var ute efter. Priset för Keystation + uppgraderingen till senaste Sibelius First blev lägre än att köpa senaste Sibelius First separat.
 4. Hur många inlägg en användare skrivit och när denne registrerade sitt konto på forumet står vid sidan om varje postat inlägg. Vidare kan man studera en användares postningar för att bilda sig en uppfattning om dennes aktivitet. Parterna kan väl bedöma varandra utifrån denna information.
 5. Påskpyssel med Jazzkopian
 6. Mitt förslag är att du går till närmaste bibliotek och ber att få låna en lärobok i harmonilära. Gör övningarna och spela exemplen.
 7. aspucko

  Vad gör en DJ?

  Vad är rätt tonart? Har den någonting att göra med föregående styckes tonart?
 8. aspucko

  Vad gör en DJ?

  Vad gör en DJ när han eller hon justerar pitchen?
 9. Lilypond kostar ingenting och ger det bästa resultatet som jag har sett i någon mjukvarulösning.
 10. Då jag läste Schenkeranalys hade jag svårt att ta till mig det, och jag har eventuellt missförstått den. Övningarna där man analyserar musiken i flera plan tycker jag är intressant. Jag tror att tanken är att man i princip kan vända analysen till syntes också - det vill säga ett verktyg att använda i praktiken (skapande).
 11. Hej. Om du har småspelat musik i ett par år och vill bli seriös med att komponera musik så skulle jag framför allt annat rekommendera dig att gå till ett bibliotek och låna ett par böcker om musikteori. Det är en bra idé att göra övningar och att spela igenom alla exempel i dessa. Vill du komponera genre-musik så är det nog A och O att analysera verk inom densamma. Om ditt ljudkort heter Lisa eller Pelle tror jag inte spelar så stor roll. Materialet är viktigare.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.