Jump to content
Annons

Powerflop

Medlem
  • Antal inlägg

    127
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Powerflop

  1. Kör du SPDIF? Hade knaster som hördes tydligast på det rena spåret (spelar alltid in en wet och en dry för ev. reamping) tills jag fick veta att Clock Source skulle vara SPDIF coax (RME-kort) och inte Internal som var default.
  2. Lyssna inte på allt inställsamt beröm! Nu går jag visserligen på både Revaxör och Norrlands Guld, men jag tycker virveln är för dominerande. Hela ljudbilden är väl hårt komprimerad för min smak med för mycket diskant på basregistrets bekostnad. Ljudet blir alltså onödigt tunt. Det är inga större "fel" jag pratar om utan mindre justeringar. På det hela taget är det en bra mix/master och det märks att du lagt ner jobb på den. Gillar låten (hade räckt med ett lugnt parti dock) och sångaren har bra riv i rösten. Men nog önskar man att gitarren vore stämd/intonerad/nysträngad! Blir särskilt tydligt på introt...
  3. Det bästa med låten är den ljudtekniska delen. Mycket bra och välbalanserad mix. Jag tycker du varit lite för generös med komprimering när du mastrat. Det låter som om peakarna i ljuden är väldigt hårt hållna, inget får sticka ut (tänk Nordkorea). Det skulle inte skada med mer botten på hela trumpaketet. Byt ut virveln om möjligt. Den är helt offside. Tunn och alldeles för högt stämd för sammanhanget. Där ser man vad en gratisplugg kan göra i händerna på nån som kan skruva ljud. Gitarrljudet är sådär härligt fett blöt-torrt. Jag är starkt emot långa instrumental partier, så man tackar för att de klipptes bort. Men trots allt känns låten lite rumphuggen. Du kanske skulle prova att slänga in nån halvminut instrumentalt på slutet? Den göttaste biten bara.
  4. Jag gillar också den här typen av musik, lite Chris Rea med ett stänk Low Budget Blues Band. Billigt! 😉 Det funkar rätt bra fastän trummor och gitarr låter plastiga. Sololjudet är verkligen usch! Mixat på datorhögtalare? Du menar såna som följer med vid ett datorinköp antar jag? Det kan ju förklara att det saknas botten och topp i ljudet. Skaffa bättre grejer och mixa om från början är mitt tips. Fixa trummor och gitarr först bara.
  5. Pianoljudet är väldigt dovt jämfört med resten av ljudbilden. Ak-guran känns tunn. Lite mindre dist på kompgitarrerna skulle inte skada. Mera snärt i virveln står också på önskelistan. Cymbalen till vänster är svinhög. Sänk den och höj hi-haten. Jag tror du behöver bättre lyssning, då hade du inte gjort de här missarna. Låten får mig förresten att tänka på dethär finska bandet med operasångerskan. Det är riktigt trevligt att lyssna på, men mitt i låten händer nåt märkligt, den övergår i nåt santanaliknande parti med ett föralldel fylligt sololjud som fullkomligt dränker de anorektiska ak-gurorna. Solona (särskilt det sista) ger intryck av att du försöker spela saker du inte riktigt klarar av, lite otajt, lite ostämt och osäkert. Övning ger färdighet (eller många omtagningar). Som vänligt är bland hemmapulare, låten alldeles för lång. Den här håller för högst 3:00-3:30. Bort med santanapartiet!
  6. Nej, det var en kvalificerad gissning. Poängen är, man behöver bara nåt som duger i mikrofonväg, huvudsaken är att man sjunger bra.
  7. Sälja en demo? Brukar man inte ge bort dem? Förresten, är det nån som vill ett gitarriff, det är skitfett (24 bitars wav, inspelat m.h.a. en digitech gnx3000 på en peavy evh). Har jag märkt ord nu?
  8. Fråga dig själv: kommer jag att behöva mixa ofta i framtiden?, om inte kanske någon polare/polares polare har monitorer? Jag har haft mina snart ett år och använt dem en gång, Fostex pm-1 (jag kunde ha köpt 400 pripps blå export för de pengarna) Dessutom måste jag kontrollyssna i surroundanläggningen efter lågbas som kan störa. Ska man ha seriösa monitorer måste man nog upp i femsiffriga belopp eller skaffa en sub till halvbudgetmonitorer (prisklass 5000-9999). Under fem lök utan sub=hobby. Mina femti öre.
  9. Jag trodde inte det var seriöst heller. Det framgick väl? Men att stämma guran kan väl inte vara för mycket begärt?
  10. Du kan väl via gamla hederliga Postverket (Posten) skicka en cd till alla som vill kommentera. 😉 Eller, varför inte lägga upp låten här: http://www.filegone.com/ Verkar funka bra. Har inte hunnit lyssna än, det ska ju handlas/ätas/drickas också... (men tid till att småprata har han)
  11. Nu funkar'ne, så här ska letas fel och brister 🙂
  12. Åh f.. jag tyckte möjligtvis (efter lång analys) det var ett annat riff med samma rytmik. Jag menar de första 1,5 takterna.
  13. Vad nura, en cover! Som redan har påpekats, introt och versen är en blek kopia av "I remember you" med Skid row. Schysst pipa, där ser man vad oviktigt det är med dyra mikrofoner. "Då tar jag en JJLabs och två lådor talang" sa han, och stegade ut från Börsen. Låten är trist, sången är grymt bra. Är du säker på att du inte är Coverdales lillebror?
  14. Härligt slamrigt! Var köper jag cd/mp3:n? Stopp och belägg, det behövs inte mer diskant i mastringen. Om det inte är fler låtar inblandade ser jag ingen anledning att mastra. Höj sången bara. Kanske lite mer botten behövs. Jamen mastra ra! Kanske det bästa slutet nånsin! Lyssnar ni på tagningen eller? Hör jag ordet bajskorv?
  15. Jag lovar att klaga om jag bara får hem låten, men just nu är det heldött. "Time out, error ocurred" Ny länk?
  16. Ok, det var en skiss. Jag är den typ av person som tar allt på största allvar (kanske inte städning och sånt) och skulle aldrig posta nåt jag inte tyckte var klart och kommentarerna är därefter. Jag får väl läsa på bättre framöver...
  17. Stäm gitarren(erna)! Upp med trumpaketet, utom tamburinen. Sologitarren känns smal i ljudet jämfört med resten, den rena kompguran passar bättre in i ljudbilden. Tycker jag låten är bra? Skulle jag köpa skivan? Nej tyvärr, det låter alltför nybörjaraktigt och det känns meningslöst att breda ut sig i fyra minuter utan nåt som helst bärande tema. Men ok, jag halvgillar maiden-partiet mellan 1:30 och 2:00.
  18. Ska sanningen fram låter det ganska illa och otajt. Trummorna distar och sången ligger liksom ovanpå kompet. Jag misstänker att du inte har så bra lyssning? Det bästa är "live"-slutet!
  19. Oj, vilket långt intro. Filmmusik? Åh f.. va långt! Då har jag inget att säga (eller ens förmågan). Men jag framhärdar... Som jag defaultmässigt brukar säga, är det över tre minuter ska det vara jävligt bra, och det var ju inte det här.. skickligt? javisst! tråkigt? you bet your ass! Men ok, slutet var bra, synd att det inte kom sex minuter tidigare...
  20. Progressivt? Vad är det? Jag har ingen aning. Kan du förklara? Riktig rocklåt? Med en sån mesig synth? Glöm det! Det låter dock helt ok när den inte är med. Sänk gärna disten på gurorna lite. Det blev många frågetecken, men kanhända hakade jag upp mig på rubriken, rock-låt. Låt inte mig störa...
  21. Har inte läst tidigare kommentarer. Jobbiga trummor, kunde gott vara mer sparsmakade. Det är för mycket hamrande genom hela låten. Det blir enformigt och de låter väldigt programmerade. Sångaren är något svag. Just på orden "stand by" håller inte rösten, annars är den ok. Basen låter plast, men är välspelad, d.v.s. rätt toner på rätt plats men totalt utan dynamik. Var är hooken? Eller är det en godnattvisa? Inget man minns efter att tryckt på "skicka svar" precis.
  22. Det är för mycket diskant på trummorna eller möjligen för lite bas. Det finns liksom ingen bredd i ljudbilden. Annars är det helt ok. Vad som behövs är alltså lite mer balans, mindre där och mer här. Men jobba inte ihjäl dig, för det var då en ovanligt tråkig låt (jag vet, det var inte det det gällde, men ibland måste man säga ifrån)
  23. Vicket skönt stuk! Glöm det där med "I love rock and roll", jag tycker likheterna är svårupptäckta. Höj sången lite och solot mycket (eller fimpa det helt). Du kan nog få ljudet skitigare om cymbaler och hi-hat får tillbaka lite av diskanten du skurit bort. Det är också lite för torrt för att vara skitigt tycker jag. En matsked reverb på trummorna eller möjligen hela ljudbilden kan göra susen. Föredömligt kort låt Låttitelförslag: Ass in the air alt. Air in the ass OBS! Kommentaren ovan gäller första mixen, för den andra: höj sången och solot OBS!
  24. Nu blir jag verkligen motiverad att köpa cd-skivor igen. Tack Sony!
×
×
  • Skapa ny...