Jump to content
Annons

daniel_hejhopp

Medlem
  • Antal inlägg

    39
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag har haft ett par krascher där logic inte har auto-sparat. Dessutom hade jag ett väldigt konstigt problem där ett par audio-spår betedde sig väldigt underligt. Annars fungerar det fint. Klart roligare att jobba i än 7an!
  2. Är det verkligen ingen som har några tips? Allt är av intresse! /Daniel
  3. Jag testade att bounca allt och sedan köra ett nytt projekt med två spår (ett som bestod av det jag bouncade och ett med auto-tune på live-sången), och det fungerade ju utmärkt. Trots det ksulle jag fortfarandra vilja ha lite tips på vilka isntällningar det är jag skall pilla på i core audio-inställningarna för att minska fördröjning och vara säker på att det inte blir någon overload. Buffertstorleken är ju självklar, men vad fan gör allt annat? "Processor Buffert Range" etc..?
  4. Hej! Jag och mitt pojkband skall spela en låt live nästa vecka. Det blir tre på sång, en på el-piano (via midi) samt en låt som är gjord i Logic i bakgrunden. Själva bakgrundsmusiken hade jag tänkt att bounca till ett spår, och sedan köra det spåret utan effekter i Logic, för att det inte skall dras någon nämnvärd processorkraft till det. Eftersom vi spelar pojkbandsmusik skulle vi vilja ha auto-tune på sången, och el-pianot vill jag helst spela via midi i logic eftersom EVP88 har ett grymt ljud. Viktigast är förstås att jag får auto-tune, eftersom jag inte kan sjunga för fem öre. Finns det möjlighet att köra auto-tune i live-sammanhang om datorn inte belastas i övrigt? och hur skall jag då konfiguera Core Audio-inställnignarna för att få en så låg latency som möjligt? Det får givetvis aldrig bli core overload eller liknande, så lite marginal i processorkraft förstår jag att vi måste ha. Vilka variabler är det jag skall jag pilla på? Det är givetvis inte så höga krav på ljudkvalitet. Ni får även gärna komma med andra tips på hur man kan minska belastningen på systemet. Att ha Dashboard avstängt och sådant. 🙂 http://img119.imageshack.us/img119/2338/bild3lc1.gif /Daniel
  5. Logic behöver alltså inte vara installerat då man uppdaterar? I sådana fall är det perfekt, och jag får tacka för alla svaren!
  6. Det fungerar inte, eftersom han inte har express 7.2, och nu är det försent att köpa 7.2. Du menar alltså att han kan installera uppdateringen från 7 till 8 utan att ha 7 installerat? Vad är det då som skiljer native-8an från uppgraderingen 7 -> 8? tbruce påstår att han var tvungen att använda sin dongle då han uppdaterade. Om man har express 7 (och därigenom ingen dongle) så använder man sitt serienummer, eller? Det är ingen här som har uppdaterat express 7 till studio 8 som kan ge klarhet i det här?
  7. Jo, så är det givetvis... men måste logic 7 vara installerat på datorn för att man skall kunna uppdatera till Logic 8 med uppgraderingspaketet 7 -> 8?
  8. Hej! En kompis till mig använder idag Logic express 7.1 på en mac mini G4. I morgon får han hem en mac mini C2D, men kan inte installera logic 7 på den, eftersom han inte har version 7.2 på skiva. Han tänkte då att det vore vettigt att köpa att köpa En uppgradering från Logic Express till logic studio för 2.795,00kr, och installera detta på intel-macen. Frågan är alltså om det är möjligt att installera uppgraderingen från Logic express till logic pro på en mac som han inte kan installera logic express på? Får man precis samma paket då man köper uppgraderingen från express till studio som då man köper studio "native"?
  9. Nej, men hittade maximum recording time under fliken set audio recording path. Skumt ställe den låg på. 😲 Fixat nu hur som helst. Tack!
  10. Hej! När jag spelar in audio kommer det fram progress-ruta som räknar ner hur länge jag får spela in, alltså 15 min. Nu behöver jag dock spela in längre än så, så hur ändrar jag så att jag får spela in hur länge jag vill?
  11. Hej! Jag har fått i uppdrag att spela in en kompis syster som skall spela piano i en kyrka. För några minuter sedan fick jag reda på att hon har en kompis som skall sjunga till också, men jag kommer omöjligt att kunna fixa till en till mic. Så frågan är hur jag bäst sätter upp den micen jag har. En studio projects B1 kondensatormic. Skall den vara långt ifrån de båda för att fånga klangen, eller skall den vara nära för att ge ett defnierat ljud?
  12. Jorå. Fast det är inte lagligt. Av nån konstig anledning. Anledningen är att apple vill sälja hårdvaran, och därigenom kunna ha koll på att systemet altid är stabilt. Microsoft har ju stora broblem med att windows måste stödja tio tusentals tredjeparts hårdvara. Apple vill förmodligen inte hamna i samma drivrutinträsk som microsoft har hamnat i. Att köra Mac os på en PC är inget att rekommendera i studiosammanhang.
  13. Jag hade valt macen alla gånger. Du kan installera Windows på en mac, men du kan inte installera mac os på en PC. Allting finns alltså till mac, men mac-grejorna finns inte till PC.
  14. YMCKs musikvideor är nog de snyggaste jag har sett. De är, liksom musiken, 8-bit. Länk, längst ner på sidan
×
×
  • Skapa ny...