Jump to content
Annons

SaulTheBlue

Medlem
  • Antal inlägg

    11
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av SaulTheBlue

  1. Tjena! Jag har en gammal låt här som jag spelade in 2015. Jag står en bra bit ifrån så det kanske inte hörs så bra. Men är låten bra i övrigt? Jag sjunger inte bra men vill ändå ha feedback!
  2. Tjena Fidden! Vad är frasering? Jag har märkt att jag har svårt att hitta rytmen och få melodin att hänga ihop i texten, om du kollar in min Youtube kanal så märker du nog att alla verser i mina låtar låter annorlunda, alltså att Vers 1 låter annorlunda än Vers 2. Du nämnde att jag ibland tar om en textrad och får till fraseringen bättre, I vilken textrad menar du? När jag spelade in den så hade inte jag övat innan eller nåt. Jag spelade de fyra ackorden och tänkte att det skulle passa ihop. Finns det några låtar på min kanal som låter bättre i fraseringen (om det är rätt sätt att säga det på)
  3. Tja Teflon! Vill du förklara varför låten sög? Om det är rösten och den instrumentala delen du tänker på så kan jag hålla med dig. Jag är ju ingen sångare eller expert inom musik öht. Om det är låten textmässigt så kanske du vill förklara varför den sög? Skriver du själv? Vilken genre föredrar du?
  4. Det jag menar med allting blir svart är att han just i det ögonblicket ser självmordet som en utväg och det sista han ser är de två skuggorna av guld som räddar honom, väldigt konstigt sätt att formulera det på men alla har sitt sätt🙂 Om man inte skulle förstår texten så blir jag bara glad att man hör av sig och undrar så jag kan förklara lite specifikt eller vad jag menar om det är helt osammanhängande🙂 Har du kvar dina låttexter? Vad handlade dom om? Vilken genre var dom skrivna i?
  5. tack Nbient😆 Nästa gång jag lägger upp på Youtube så ska jag faktiskt öva mer, övning ger ju färdighet sägs det. Jag har apparna Bandlab och Walk Band på min mobil och där finns det funktioner där man kan redigera och mixa osv...ska nog kolla in dom och träna på det👌🏻 Har du lyssnat på några andra av mina låtar som finns på min Youtube kanal? Var dom bra textmässigt? Har laddat upp 12 låtar och inga av dom är som sagt professionellt inspelade, men jag skulle rekommendera dig att lyssna på Little blue bird, och efter det, blue bird's revenge, dom låtarna hör ihop. Angående dina ören (öron menar du?) så ber jag om ursäkt! 😁
  6. Tack Jens! Han tar inte livet av sig eftersom han ser "två skuggor av guld" som är hans son och fru. Han börjar gråta och känner skulden komma runt, han känner ånger och till slut så ser han inte självmordet som en väg ut. Angående kallt stål mot sin kind delen så är det han som skadar sig själv, med en kniv som du nämnde, eftersom han har orsakat sin frus bortgång. Tack för feedbacken (heter det så?) om går du in på min Youtube kanal så hittar du en låt som heter "Silver sign", om du har ett Youtubekonto så kan du kommentera hur texten är skriven, har nämligen lagt den i beskrivningen på videon🙂 Skriver du själv texter? Vilken genre föredrar du?
  7. SaulTheBlue Skriven: 28/6-2021 Instrument: guitalele Ackord: Am, F, G, Em Har gjort små ändringar i texten sedan jag spelade in den. Intro Vers 1 Blixten slog ner mot ängen En pojke har gått sin tid Mor gråter i en obäddad säng Ner från skyn faller dystert regn Begravningen har varit i sin stund Mor går ut från mitt forna rum Skådar blicken som är tom Far osar sprit från sin sorgestund Instrumental melodi i ca 20 sekunder Vers 2 Nu flyger flaskan rakt mot mors blus Far börjar vråla och slaggar bort sitt rus Timmarna går och mor syns inte till Far är helt sömndrucken men ut han vill Väl där ute ser han en bår lyftas in Far är helt förstummad och känner kallt stål mot sin kind Han känner blodet rinna Han börjar be till sin gud Men istället kommer djävulen med sitt andra sändebud Refräng Det var tragedin på Söderlund där allting blev så himla mörkt Nu vet ni vad som hänt och inget kommer bli som förr Det var tragedin på Söderlund Vers 3 Åren har nu äntligen fått gå Far har blivit äldre likaså hans hår Om det går så kan det bli som förr Han synar ett rep som hänger över en bår Det blir ett sista steg upp till Söderlunds stilla vrå Tankarna går till sinnens tomma bruk Allting blir svart, det börjar lida mot ett slut Det sista far ser är två skuggor av guld Han börjar gråta och känner skulden komma runt Refräng 3x Det var tragedin på Söderlund där allting blev så himla mörkt Nu vet ni vad som hänt och inget kommer bli som förr Det var tragedin på Söderlund Instrumental slinga Det var tragedin på Söderlund där allting blev så himla mörkt Nu vet ni vad som hänt och inget kommer bli som förr Det var tragedin på Söderlund Instrumental slinga Det var tragedin på Söderlund där allting blev så himla mörkt Nu vet ni vad som hänt och inget kommer bli som förr Det var tragedin på Söderlund Outro med Instrumental (skrev den här biten oktober 2021) 👇🏻 Pojkens öde var ett sorgligt slut bara för att han äntligen fick gå ut Modern tog ett kliv av misstag En skärva tog hennes liv från en flaska av glas Fadern fick till slut betala sitt pris Nu sitter han i ett förhör med en polis Åklagarn yrkade en livstidsdom Äntligen är han bakom lås och bom Han går nu under smeknamnet "Tragedin från Söderlund"
  8. Tack Erik dP. Tyvärr så har jag varken Apple mobil eller en PC dator. Jag har däremot appen Bandlab på min mobil men har inte riktigt kommit igång utan jag för över mina inspelningar från min mobil till appen. Jag ser mig främst som en låtskrivare, själva texten är det jag står för. Instrumentalmässigt är jag inte bra på... Min fråga handlar nog mest om texten i låtarna, om de är bra eller dåliga...vad tyckte du? Vilken av mina låtar lyssnade du på?
  9. Ok. Jag är ingen bra sångare och det kan jag hålla med dig om, men finns det någon potential i rösten? Sjunger jag mer falskt än rent? Du får gärna utveckla om varför själva låten är kass? Vilken menar du förresten? "Tragedin på Söderlund" eller "Find your own way"? Finns det något fel du kan hitta i texten? Har du några tips angående låtskrivning?
  10. Ljudkvalitén är väl inte så illa, eller? Man hör ju vad som sjungs även om det ibland blir misstag, det är trots allt första tagningen. Det är inte professionellt inspelat men är den bra textmässigt? Låter den här bättre? (den är inspelad på första tagningen) Jag är som sagt en amatör men man får använda det man har helt enkelt.
  11. Hej! Mitt namn är "SaulTheBlue" och jag skriver egna låtar. Jag har laddat upp en låt på min Youtube kanal som heter "Tragedin på Söderlund".👇🏻 https://youtu.be/v-taL22cSEc Jag undrar om den är bra skriven och hur sjunger jag? Det som jag använder när jag spelar in min musik är inspelningsfunktionen på mobilen med ett fysiskt musikinstrument (mestadels guitalele), så jag använder ingen mikrofon eller någon redigeringsprogram. Det jag laddar upp har bara varit under en tagning. -SaulTheBlue✌🏻
×
×
  • Skapa ny...