Jump to content
Annons

algifari

Medlem
  • Antal inlägg

    44
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej Andreas, har du prövat gå in på Kontrollpanelen >> Ljud och Ljudenheter >> Avancerat och sen bara dra upp ljudet på WAVE kanalen? Sen varför PatchMix DSP bara drar ner den kanalen är ju ett mysterium för där är man sällan och pillar. 🙂
  2. Hallå! Mitt 1820 spelar inte upp musik längre, musik går genom den vanliga "Wave 1/2" kanalen på patchmix dps. Däremot funkar det att prata genom mikrofonen och spela upp saker genom "ASIO OUT 31/32" kanalen. Har uppdaterat drivrutinerna, restore defaults, stängt av datorn dragit ut sladdar etc, allt som brukar funka. Blir galen nu när det är tyst hemma! Någon som har nått förslag? Tack på förhand! /Andreas
  3. Tack för svaren allihopa! Det Gizmozis säger är klokt. För mig är det en enda stor jungel! Kan räkna dom gånger då jag över huvud taget har lyssnat genom ett par äkta monitorer på en hand, har ingenting att jämföra med. Helt ärligt är jag lite osäker på vad jag gillar. Ska till stockholm om några veckor, kan någon tipsa om bra affärer där man kan få lyssna och bilda sig en egen uppfattning? Samt några tips på vad exakt man ska lyssna efter. Jag är urtypen för en kund som blir totalt överkörd av en rapp expedit, eftersom jag inte har någon erfarenhet. Samtidigt vill jag verkligen börja seriöst med musik och känner att ett par bra monitorer är en viktig förutsättning.
  4. Var? Hittade för 9000 på musikbörsen och Jam.
  5. Hittade Adam A7 för 6500 begade. Vad tänker man på innan man köper begagnade monitorer? Tycker det är ett okej pris med tanke på va dom kostar nya.
  6. Finns massor med trådar om monitorer men ingen jag hittar besvarar min fråga helt. Har ett helt sommarjobbs lön som ska spenderas klokt på musikprylar. Sätter därmed ingen riktig budget för vad dom får kosta utan snarare: Vad är vettigt att lägga på monitorer? Om jag nu vill skaffa musiken som en mer seriös hobby. Någon som kan tippsa om några bra monitorer? Just nu har jag bara ett par datahögtalare så nått annat ska jag ha! Men jag kan tänka mig att mixa i mina Sony MDR-7506 då dom verkar funka bra(?). Någon som kan tippsa om några bra monitorer för ett bra pris? Bättre att lägga ut några tusen extra än att ångra sig efter två veckor då man märker att ljudet bara är skit.
  7. Det här besvarar min fråga. Jag har prövat att använda GBand och FL's olika EQ men inget har gett en hel cut, nu förstår jag varför. Okej, inte klippa bort ljudet förenst mastering. En kort liten fråga till då: Ni som gör Trance och sån musik, hur mycket brukar ni EQ'a innan ni sätter igång och gör själva låten? Jag brukar börja med att sätta upp trummorna och basen och försöka EQ'a dom så det låter okej tillsamans. Syntharna får vara som dom är tills efter skrivandet är klart.
  8. Hej! Överallt läser man att basskaggen och basen (om inte alla ljud) ska klippas helt under 50 hz. Jag använder mig av Fruity Loops och har prövat använda deras effekter för att ta bort ljudet under 50 hz. Resultatet blir istället att lite av det ljudet försvinner, och också lite av ljudet 50 - 150 hz! Finns det någon enkel effekt som klipper bort ljudet helt under en viss frekvens, utan att ta bort ljudet över den?
  9. Skriver du sånger för att förmedla någonting, eller bara för skrivandets skull? Du kan börja varje sångskriveri med att tänka ut vad du vill ha med i din text, och låta verserna gå ut på att förmedla detta. Sen någonting som funkar för mig är att börja komma på en melodi, sen improvisera fram lite text till den. Därigenom kan man få fram lite av sina dolda undermedvetna talanger (vilket väl egentligen bara är att härma och göra om det man hört tidigare 😄 ).
  10. Mycket skön låt! 😄 Härligt, påminner om en blandning av TV-Spel och 80-tals musik. Måste nog ta och kolla upp din förra låt också.
  11. Jag funderar på andra raden i reffrängen. Menar du kanske "The pictures frame has changed?" Eller missförstår jag det? Hursomhelst blir det has istället för have. Förmodar att du menar "your". Sen när man gör musiken blir det lättare att skriva melodin om versmåttet stämmer överens. t ex. Om du ändrar första raden i andra delen av versen till Do you remember our first night out. Så får dom samma rytm. The love flowed and i felt good. You wear so beautiful and sweet. Missuppfatta mig inte nu, försöker inte komma med förslag utan bara illustrera hur man kan få verserna att låta mer lika varandra och skapa lite mer balans i låten. Fast jag har alltid krångliga sätt att förklara vad jag menar på, men i alla fall, alltså att varje versrad har lika många stavelser. Annars tycker jag det var en fin text, fick upp en klar bild över hela historian.
  12. Hmm. Jag kanske var otydlig. Vill inte lära mig om orkestrering, hur instrumenten låter tillsamans. För att vara lite mer kortfattad. Jag har några enkla melodier som jag vill skriva stämmor av(bas, alt tenor etc), vad kallas det? Är det stämföring? Vilken bok ska man läsa?
  13. Tänkte passa på nu här alla verkar så vänliga. 😄 Har en fråga: Vad vill jag egentligen lära mig?! Eftersom jag ännu inte gått ut gymnasiet kan jag inte börja på högskola, men vill ändå kunna utvecklas lite på egen hand. Jag kan grundläggande musikteori och spelar piano rätt bra (i alla fall i teorin 😛 ). Håller även på med Digital musik och spelar in. Jag brukar ofta spela och komma på melodier på pianot som jag vill utveckla. Framför allt vill jag kunna skriva om pianostycket så det låter bra för en liten stråkensemble. Eftersom jag inte har en personlig stråkensemble i garaget så använder jag mig av soundfonts och samplingar, som kan låta rätt okej (om man bara vill det 😛). Hur som helst, vad ska jag läsa på för att kunna ta mitt pianostycke och göra det till ett stycke för t ex en stråkkvintet?
  14. Satt bara och läste lite i tråden.. Det här verkar vara det första seriösa inlägget. Alla andra verkar vara för upptagna med att tracka Basshunter. 😉
  15. algifari

    vivaldi

    Att det var ljust och muntert. Vivaldis musik anses vara en av dom som förde barock musiken till den mer klassiska musik vi känner idag. Så teknikerna är väl sånt som låter glatt. Komponerade i dur skalor och snabba legaton.
×
×
  • Skapa ny...