Jump to content
Annons

Trumpeter

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Trumpeter

  1. Ja verkligen mycket kul! Började med en Atari 1040 STE när den kom som ny, rätt mycket har hänt sedan dess.
  2. Tack, vad bra! Ser att ryzen 3000x serien verkar bättre än 5000g serien så jag är inne på en ryzen 7 3800X istället för Ryzen 5 5800g, en medelväg kanske.
  3. Tack för alla bra svar! Jag kommer att satsa på ny dator nu framöver och tänkte sätta ihop en själv med AMD Ryzen 5 eller 7, ingen aning om 7 är overkill jämfört med 5 men vi får se, ingen riktig kolla på hur långt ifrån de står varandra i verklig kapacitet. Tänkte försöka fynda en del av komponenterna nu på Black Friday om det går. Tycker det verkar svårt att fynda en redan färdig ihopsatta dator som passar jämfört med vad man får med lösa komponenter. Tills jag fått ihop ny dator blir det att testa alla bra förslag till att minska belastningen på den dator jag har just nu. Jag har inte försökt men några av förslagen tidigare så det borde göra skillnad oavsett. Alternativet är kanske att byta CPU på den jag har men då är den bästa som moderkortet klarar en i7 6700T, 4 kärnig, 8 trådar 2,8Ghz. Risken är väl att man lägger pengar på grejer man ändå måste byta ut igen om ett tag. Köper jag SSD disk till den gamla går det ju visserligen att stoppa den i en annan dator senare.
  4. Behöver lite hjälp med input för eventuell uppgradering dat musikdator. Jag har idag en HP Pavillion 550-111no med en i5 6400 processor, 8 GB i RAM som knastrar vid för stora produktioner vilket ju indikerar att processorn är för klen. Tanken är att utöka till 16GB i RAM istället och byta hårddisk till en SSD disk men jag vet inte hur mycket skillnad det skulle göra framförallt med mer RAM minne när det gäller att datorn laggar, beror kanske såklart på hur stora produktionerna är men oftast består de av 2 - 3 gitarrer, 1 bas plus Toontracks trumljud och ett par tre syntljud, just nu funkar det inte utan laggar ganska snabbt när synt nummer två läggs på gitarrerna och trummorna. Jag kör Cubase 10 Artist. Är det värt att uppgradera med endast SSD hårddisk och RAM? Vilken nivå på datakomponenter måste man upp i för att klara relativt stora produktioner utan att överdriva? /T
×
×
  • Skapa ny...